Pentru cine nu a auzit inca...

Vesti de interes.
norocel

Pentru cine nu a auzit inca...

Post by norocel » 15 Dec 2004, 14:30

In data de 19 martie 2005 se organizeaza concurs pentru ocuparea unor posturi vacante de procurori (5 ani vechime)

attorneyatlaw

Post by attorneyatlaw » 15 Dec 2004, 16:02

de unde stii?
ca ultima data cand m-am uitat pe site-ul m. just. (cam acum 3 ore) nu era afisat nimic

croc

Post by croc » 15 Dec 2004, 16:35

este un anunt pe avocatnet;
nu l-am deschis si nu stiu care este sursa lor!

Blusie

Post by Blusie » 15 Dec 2004, 20:48

Consiliul Superior al Magistraturii
15 Decembrie 2004

Va facem cunoscut ca la data de 19 martie 2005 se va desfasura la Bucuresti, concursul pentru ocuparea a 244 posturi de procuror la parchetele de pe langa judecatorii. Examinarea candidatilor se va face prin sustinerea unei probe scrise de verificare a cunostintelor teoretice si practice la disciplinele prevazute de art.5 din Regulamentul privind organizarea si desfasurarea concursului de admitere in magistratura publicat in M.Of.879/2004.
Inscrierea candidatilor se face la parchetul de pe langa tribunalul din judetul de domiciliu, pana la data de 10 ianuarie 2005, pe baza unei cereri tipizate;

Cuantumul taxei de inscriere, aprobat prin Hotarare a Consiliului Superior al Magistraturii, este de 3.500.000 lei;

Taxa va fi platita numai la casieria parchetului de pe langa tribunalul de domiciliu, in conditiile prevazute de dispozitiile art.3 din Regulamentul privind organizarea si desfasurarea concursului de admitere in magistratura publicat in M. Of. nr.879/2004 ;

Dosarul de inscriereva contine: cererea de inscriere, la care se anexeaza urmatoarele acte:
-certificat de nastere in copie;
-actul de identitate in copie;
-diploma de licenta sau adeverinta provizorie in copie;
-copia carnetului de munca sau alte acte doveditoare ale vechimii in specialitate juridica;
-declaratia pe propria raspundere ca nu au existat intreruperi de activitate (concediu fara plata, concediu pentru ingrijirea copilului in varsta de pana la 2 ani, etc.) care sa produca efecte juridice asupra vechimii in specialitate juridica;
-chitanta de plata a taxei de inscriere(exemplarul 2);
-certificatul de cazier judiciar in original;
-curriculum vitae.

Nu se vor primi dosare continand chitante de plata a taxei depusa la C.E.C., trezorerie, etc., precum si chitante emise de alte parchete;

- Pentru incasarea taxei de examen, parchetul de pe langa tribunal va utiliza chitantier separat de cel folosit pentru activitatea curenta;
- Sumele incasate se vor vira, in contul ...................., prin Ordin de plata;
- La depunerea dosarelor de inscriere, va fi verificata indeplinirea de catre fiecare candidat, a conditiilor prevazute de art.31 din Legea nr. 303/2004
- Datele candidatilor vor fi introduse pe calculator, in baza de date furnizata si transmise la CSM de catre toate parchetele de pe langa tribunale prin e-mail, pana la data de 10 ianuarie 2005 ;
- Dosarele candidatilor inscrisi la concurs vor fi inaintate la CSM, in ziua de 10 ianuarie 2005;
- Regulamentul, tematica, precum si cererea de inscriere vor fi transmise de Consiliul Superior al Magistraturii prin posta electronica. Acestea vor fi multiplicate si predate candidatilor inscrisi, dupa depunerea actelor necesare si achitarea taxei de inscriere.

Pentru a nu se crea disfunctii in desfasurarea programului de concurs, va rugam sa asigurati, pe perioada inscrierii, prezenta la serviciu a personalului competent (informatician) care sa preia si, respectiv, sa prelucreze datele pe calculator.

Va rugam sa afisati de indata, intr-un loc accesibil publicului, aceasta comunicare.

Blusie

Post by Blusie » 15 Dec 2004, 20:52

elis

Post by elis » 17 Dec 2004, 07:35

La adresa indicata de Blusie este si tematica.

pisoi

Post by pisoi » 17 Dec 2004, 13:46

sunt scoase la concurs pentru cei cu 5 ani vechime 244 de locuri pt. procurori si 370 pt judecatori.Informatia o puteti verifica pe avocatnet.ro sau pe sit-ul Consiliului Superior al Magistraturii.Bafta multa celor interesati!

ama

Post by ama » 17 Dec 2004, 23:12

Va multumesc pentru informatie! Dupa cum vedeti timpul de inscriere e foarte scurt, daca avem in vedere si vacanta de sarbatori.

Moaca

Post by Moaca » 18 Dec 2004, 22:42

A reusit cinevasa vada intreaga tematica? Pe siteul CSM-ului nu sepoate vedea cea de la organizarea judiciara si elemente de drept comparat? Daca da am rugamintea sa o afiseze aici sau sa indice cum poate fi cunoscuta. Multumesc mult.
Credeti ca examenul pentru procurori va fi mai usor decat cel pentru judecatori?

simmy

Post by simmy » 19 Dec 2004, 11:51

nu cred ca exista examen usor ... ala de avocati nu se pune ... ala e cu regim special ...
In schimb cred ca va fi la fel de usor ca si cel de judecatori .... ca vorba ceea si procurorii sunt tot magistrati :wink:

procurorul

Post by procurorul » 20 Dec 2004, 13:09

Un lucru INCORECT !
Noi ne-am spetit de am intrat la INM , facem 2 ani....si vin astia si ne ocupa locurile , ca intra direct , ca sunt rei mai breji...
BATJOCORITOR....Legea 303/2004 interzice , dupa , 1 ianuarie 2005 , organizarea unor asemenea examene pe post ...la art. 104 , daca nu ma insel ...Oricum , pe la sfarsiul legii...

attorneyatlaw

Post by attorneyatlaw » 20 Dec 2004, 13:43

examenul pe post nu a fost niciodata usor, ba din contra. am avut disputa asta cu Fira la anteriorul examen pe post si am castigat eu. Eaxamenul a fost exact la fel de greu ca cel de la INM daca nu chiar un picut mai greu si au luat vreo 20 pe 350 de posturi.
procurorule, nu ca sunt mai breji, ci pentru ca au vechime. 303 zice ca ba se poate daca ai cinci ani vechime si daca ai luat examenul. Dupa aia faci 6 luni de institut.
Nu fi carcotas ca vine Craciunul si-i pacat.... :lol:

procurorul

Post by procurorul » 20 Dec 2004, 13:52

Vorbesc serios...Undeva la dispozitii tranzitorii si finale scrie clar ca dupa 1 ianuarie 2005....BASTA!
Fara saga!

attorneyatlaw

Post by attorneyatlaw » 20 Dec 2004, 13:56

Stiu, asa am inteles si eu, ei insa au inteles altfel. Vezi si regulamentul publicat in M.O. 879/2004
pe de alta parte sa stii ca e jale mare in magistratura. Si cum dupa 1 ianuarie s-au reinventat completele colegiale si la fond va fi si mai nasol. Daca pana acum aveau 100 de dosare pe lista acum, printr-un calcul simplu, rezulta ca vor avea 200.
Si in aceasta situatie de unde sa mai rezulte calitatea actului de justitie.

procurorul

Post by procurorul » 20 Dec 2004, 13:58

Dar ce zici de argumentatia mea impotriva examenului pe post?Ma insel?

Post Reply