bibliografie INM

INM, examene, rezultate, pareri, barfe, etc.
krmen

Post by krmen » 09 Nov 2006, 13:27

nu prea pot sa iti fiu de folos cu prea multe informatii pt ca eu nu am citit niciodata din Bulai, dar iti spun ca Mitrache mie mi-a fost de folos si nu ai schimba cartea asta pt ca nu mi s-a parut niciodata ca nu ar fi in acord cu "cerintele" in plus eu am si o editie f veche dar legea se schimba continuu iar pt asta exista coduri deci.......sfatul meu ar fi sa continui cu mitrache daca nu schimba-l de pe acum cu Bulai ca sa te obisnuiesti rapid cu "stilul" autorului.

cyclop

Re: bibliografie INM

Post by cyclop » 09 Nov 2006, 18:01

costy wrote:sal tuturor !
Este pt prima data cand scriu pe forum , tocmai pt ca am o nelamurire...
De ce nu se poate invata penalul general dupa mitrache.ed.2005?de ce bulai?
In anii anteriori cei care isi incercau norocul la inm(unii intrand,altii ba..) il recomandau pe mitrache.
Asa ca...raspundeti-mi , va rog , care dintre cele doua tratate e mai bun?
Va multumesc anticipat! :bye:
Io am invatat dupa Mitrache - 2002, si a iesit bine. Ideea e ca nu trebuie neaparat sa-nveti dupa un anume autor. Multa bafta!

arian

Post by arian » 11 Nov 2006, 14:17

As zice ca ambele tratate sunt bune desi personal le gasesc usor depasite. evident, dupa cum just a observat si maestrul Cyclop, cunoasterea codurilor e esentiala.

bibi

Post by bibi » 13 Nov 2006, 08:16

de ce nu vreti sa incetati cu astfel de chestioare fara sens ?!?!
in momentul in cere modalitatea de examinare este grila .... cred ce este destul de simplu sa inveti temeinic din cod si sa iti completezi cunostintele cu "cel mai complet" autor in domeniu....mie imi place la procedura civ..LES ....la civil fara discutii beleiu....statescu&barsan..........barsan....deack...deack ....la penal mitrache e ok iar la proc pen ... toti in afara de volonciu (ma dezgusta editarea cartilor lui si faptul ca nu si-a mai actualizat tratatul de foarte mult timp.....) keep fun !!!

SAM24

bibliografie INM

Post by SAM24 » 13 Nov 2006, 11:51

bibi wrote:de ce nu vreti sa incetati cu astfel de chestioare fara sens ?!?!
in momentul in cere modalitatea de examinare este grila .... cred ce este destul de simplu sa inveti temeinic din cod si sa iti completezi cunostintele cu "cel mai complet" autor in domeniu....mie imi place la procedura civ..LES ....la civil fara discutii beleiu....statescu&barsan..........barsan....deack...deack ....la penal mitrache e ok iar la proc pen ... toti in afara de volonciu (ma dezgusta editarea cartilor lui si faptul ca nu si-a mai actualizat tratatul de foarte mult timp.....) keep fun !!!
Dar la penal special dupa ce autor invatati?Codurtile stiu ca trebuie, dar din ce autor invatati? Institutiile de Bula, Filipas, Mitrache, saudin Loghin mai este Toader din 2002....Help!!!

bibi

Re: bibliografie INM

Post by bibi » 13 Nov 2006, 14:13

SAM24 wrote:
bibi wrote:de ce nu vreti sa incetati cu astfel de chestioare fara sens ?!?!
Dar la penal special dupa ce autor invatati?Codurtile stiu ca trebuie, dar din ce autor invatati? Institutiile de Bula, Filipas, Mitrache, saudin Loghin mai este Toader din 2002....Help!!!
:-x

wolfy

Post by wolfy » 13 Nov 2006, 20:22

Sunteti fenomenali. Apucati-va fratilor de invatat k acum trece timpul. Ati trecut printr-o facultate, chiar nu puteti distinge cu subiectele in fata cam ce aveti de invatat?
[/b]

dasefx

Post by dasefx » 02 Mar 2007, 22:20

Invata cineva dupa prof. Alexandru Boroi? (penal general + special). Ce parere aveti despre el? Asta am gasit prin librarii (actualizat). Biografia lui pare ok, dar stiu ca pe vremea cand eram student, unii profesori de-ai mei mai faceau misto de cei de la Academia de Politie :twisted: . Plus ca a aparut pe sticla, acum vreun an, cu ceva "datorii" incasate in numele fiului.....

judge

2 biblioteci?

Post by judge » 29 Apr 2007, 15:58

Nu cred ca pentru a invata e nevoie de 2 biblioteci. :grin: Pentru INM eu pun accent pe cele 4 coduri in special, si pe legile indicate la bibliografie (deocamdata pentru cea de anul trecut, ca pentru 2007 mai avem de asteptat).

Tratate si manuale? La Civil partea generala - Gh. Beleiu, Teoria obligatiilor - Statescu si Birsan, Drepturi reale - Birsan combinat cu L. Pop (si cateva lecturi din Hamangiu), Contracte - Deak, Succesiuni - Deak, Penal General si Penal Special - Boroi, Procesual civil - Ciobanu-Boroi, Procesual penal - Neagu si altii.

Ideea de baza este sa te pregatesti temeinic. Informatiile nu prea difera indiferent dupa ce autori citesti. Legea e aceeasi. Eu cred ca nu vor da intrebari cu raspunsuri interpretabile ca sa fie nevoie sa facem analize comparative dupa X sau Y autor.
Autorii de "Bucuresti" se pare ca sunt mai solicitati.
Insa tot cunoasterea codurilor si a legilor primeaza.
De asemenea teste grila, studierea spetelor.
Daca esti bine pregatit nu conteaza prea mult dupa care autori inveti. Totul depinde de noi.
Eu n-am auzit ca o reusita la INM se bazeaza doar pe faptul ca ai invatat numai dupa anumiti autori.
Mult succes la invatat! Fara abuzuri, o organizare buna a timpului, lecitina si distonocalm cum spunea un coleg forumist. :grin: Si bineinteles :cafea:

xswqaz76

Post by xswqaz76 » 16 May 2007, 16:03

imi poate spune cineva o carte buna de grile la procesual civil?

krmen

Post by krmen » 16 May 2007, 19:27

xswqaz76 wrote:imi poate spune cineva o carte buna de grile la procesual civil?
in cartea lui Boroi si Ciobanu la sfarsit sunt aproximativ 300 de grile! :cafea:

judge

Post by judge » 19 May 2007, 14:02

Ca sa fie "meniul" complet, pentru cei care inca nu s-au hotarat dupa ce sau dupa cine sa invete o mica completare: in cartea de teste grila a dlui. judecator Viorel Voineag de la Curtea de Apel Bucuresti (de altfel si formator INM) in partea dedicata raspunsurilor la teste face trimitere la unele manuale, tratate, monografii. Bineinteles si la cele 4 coduri de baza si anumite legi.

1. Gheorghe Beleiu - Drept civil roman - Introducere in dreptul civil. Subiectele dreptului civil, Ed. Universul Juridic, 2003 - editie ingrijita de Marian Nicolae si Petrica Trusca

2. Gabriel Boroi - Drept civil - Partea generala, Editura All Beck, 1999

3. Institutii de drept civil - curs selectiv pentru licenta 2000-2001 - Camelia Toader, Romeo Popescu, Marian Nicolae, Bogdan Dumitrache - Editura Press, Bucuresti, 2000

4. Gabriel Boroi - Drept civil. Persoanele, Editura All Beck, 2001

5. Ion P. Filipescu, Andrei I. Filipescu - Drept civil - Dreptul de proprietate si alte drepturi reale, Editura Actami, 2000

6. Eugen Chelaru - Curs de drept civil. Drepturile reale principale, editura All Beck, 2000

7. Constantin Statescu, Corneliu Birsan - Drept civil. Teoria generala a obligatiilor, Editura All Beck, 2000

8. Francisc Deak - Tratat de drept civil. Contracte speciale, Editura Actami, 1996

9. Dan Chirica - Drept civil. Contracte speciale, Editura Lumina Lex, 1997

10. Francisc Deak - Mostenirea legala, Editura Actami, 1997

11. Camelia Toader, Liviu Stanciulescu, Romeo Popescu, Veronica Stoica - Mostenirea testamentara. Transmisiunea si imparteala mostenirii, Editura Actami, 1997

12. Gabriel Boroi - Codul de procedura civila - Comentat si adnotat, Editura All Beck, 2001

13. V.M. Ciobanu - Tratat teoretic si practic de procedura civila, Editura National, 1997

14. Viorel Mihai Ciobanu, Gabriel Boroi - Drept procesual civil. Curs selectiv. teste grila - Editura All Beck, 2005

15. C. Mitrache - Drept penal roman, Casa de editura si presa Sansa, 2000

16. Ion Neagu - Tratat de procedura penala, Editura Pro, 1997

A nu se intelege ca e un fel de bibliografie obligatorie. Unele din cartile amintite au fost reeditate sau actualizate.

Parerea mea este ca un bun jurist trebuie sa stie cum, ce si cand sa invete. Este important insa sa stii si unde si ce sa cauti. De asemenea, si cum interpretezi o lege sau opiniile doctrinei A invata pe de rost fara sa intelegi ceea ce inveti in spiritul sau, nu valoreaza mare lucru.
Un bun magistrat invata sa stie pentru el insusi, invata sa fie sigur ca aplica bine legea. Noi invatam doar ca sa intram la INM?
Pentru mine subiectul cu bibliografia este inchis!
Inca o data spor la invatat!

Post Reply