cod in engleza

Vesti de interes.
Post Reply
ancu

cod in engleza

Post by ancu » 07 Sep 2004, 14:49

stie cineva unde gasesc pe internet codul de procedura civila in engleza?

medeea

Post by medeea » 07 Dec 2004, 07:27

de ce-ti trebuie in engleza?
din cate stiu,limba oficiala a romaniei e romana,iar toate actele, legile+etc se adopta si se publica in limba romana.
in administratie,curti,banci samd se utilizeaza romana.

jus2001

Post by jus2001 » 07 Dec 2004, 08:49

Vad ca esti foarte patrioata, draga medeea. Si ce daca limba romana e cea oficiala. Nu are voie omun sa ii trebuiasca un text de lege pentru un client strain. Poate eu vreau un cod in ungureste sau in chineza. Ce legatura are cu limba oficiala. Nu mai pune problema asa simplist.

ada07

Post by ada07 » 22 Dec 2004, 14:05

foarte multi dintre noi avem clenti straini. ca avocat trebuie sa iti instruiesti clientul, sa ii dai explicatii argumentate, pe lege (spre exemplu memo-urile care sunt intocmite strict pe lege). in plus, chiar daca ai un client roman, e foarte posibil ca cealalta parte sa aiba o alta cetatenie, astfel incat in momentul redactarii unui contract Si nu numai vei avea nevoie cu siguranta ca legislatia romana sa fie tradusa (aproape sigur in limba engleza).

fira

Post by fira » 22 Dec 2004, 21:47

traduce-l, care-i problema..Daca ai multi clienti straini se presupune ca stii si limba engleza la un nivel peste mediu

attorneyatlaw

Post by attorneyatlaw » 22 Dec 2004, 21:55

Fira, nu mai fi asa de uracios.
In alta ordine de idei pe Lege 4 exista un numar de legi traduse. Nu m-am uitat daca se numara si codul de procedura civila printre ele dar se paote verifica.

laszlo

Post by laszlo » 26 Dec 2004, 02:13

nu exista

Post Reply