Pana unde se poate ajunge...

Vesti de interes.
leustean

Post by leustean » 27 Nov 2006, 17:15

eu cred ca pe judecatorii cinstiti ii doare cel mai tare.
si incearca sa demonstreze contrariul iar cand vad ca nu reusesc sufera si mai mult.
nu isi va da un corupt niciodata demisia "din onoare".
si nici din cauza amenintarilor.
va afirma pretutindeni ca e o inscenare, pana va ajunge sa se creada pe el insusi.
coruptul sta in scaun pana il dau afara cu actiune disciplinara.
si atunci va face recurs, sa mai castige inca trei ani cu judecata la ICCJ.

mikaela

Post by mikaela » 27 Nov 2006, 17:23

leustean wrote:eu cred ca pe judecatorii cinstiti ii doare cel mai tare.
si incearca sa demonstreze contrariul iar cand vad ca nu reusesc sufera si mai mult.
nu isi va da un corupt niciodata demisia "din onoare".
si nici din cauza amenintarilor.
va afirma pretutindeni ca e o inscenare, pana va ajunge sa se creada pe el insusi.
coruptul sta in scaun pana il dau afara cu actiune disciplinara.
si atunci va face recurs, sa mai castige inca trei ani cu judecata la ICCJ.

problema este ca nu se va ajunge niciodata pina acolo (la actiunea disciplinara)

Toate campaniile impotriva coruptiei incepute cu surle si trimbite au ramas fara niciun rezultat. A da, ne-au aratat un flagrant de 1 mil de lei vechi facut de nenea politistul de la circulatie, dar pe adevarati nu i-au aratat niciodata.

leustean

Post by leustean » 27 Nov 2006, 17:39

ei, cum, au mai fost, vezi cazul presedintelui Sectiei Civile de la ICCJ, in scandalul cu ministra Macovei.
s-a spus aici ca nu se sufera daca esti corect si daca esti muradr nu se sufera din nesimitire.
cu a doua varianta sint de acord, dar sint si multi carora le pasa ce se spune si care sufera din cauza aceasta.
sau macar le pasa.
a, ca NU AR TREBUI sa sufere, da, aceea este altceva, insa realitatea...

krisstina

Re: Pana unde se poate ajunge...

Post by krisstina » 27 Nov 2006, 18:21

BABI wrote: Judecatorul Aurel Dublea, de la Curtea de Apel Iasi:
"Pentru ca omul de rand o sa vada acest clip in care judecatorul ia mita de la un inculpat chiar in sala de judecata o sa interpreteze orice decizie judecatoreasca nefavorabila ca un gest de coruptie din partea completului de judecata. Nu-mi era frica sa fiu judecator, insa acum o sa-mi fie frica. Propun ca toti judecatorii din tara sa-si dea demisia in semn de protest."
Eu in clip am vazut altceva, anume ca se rezista tentatiei.

sabrina

pana unde se poate ajunge

Post by sabrina » 27 Nov 2006, 21:27

Cred ca unii dintre noi au pierdut fondul problemei. Nu cred ca daca folosim fraze pompoase, ori explodam de expresii in latina suntem mai culti ori ca facultate pe care am urmat-o ne-a eliberat si diploma pentru cei sapte ani de acasa.

varsatorsator

Post by varsatorsator » 27 Nov 2006, 23:19

Citind mesajele referitoare la clipul anticoruptie ma gandeam ca niciodata nu poti vorbi in alb si negru; va explic imediat de ce spun asta; desi inclin sa cred ca acest clip nu ar trebui sa ii deranjeze pe acei judecatori care se stiu curati, tocmai acestia vor lua atitudine. De ce pt ca cei care iau mita se vor ascunde asa cum au facut-o si pana acum si vor tace, dar vor lua mita in continuare. Cat priveste opinia ca acest clip arunca o si mai mare umbra asupra intregului sistem, iarasi inclin sa cred ca da, asa este, si am avut si dovada. Niste amici straini care au parasit Romania de curand, tocmai m-au sunat sa-mi spuna, pentru a cata oara oare?!, ca in Romania toti sunt corupti."ai vazut clipul?", am raspuns ca da, si am incercat sa argumentez ca de fapt mesajul se adreseaza justitiabilului in primul rand, pt a-l incuraja sa-si schimbe mentalitatea: nu este nevoie sa dai mita pentru a beneficia de o judecata corecta. Raspunsul lor a fost terifiant pt mine: "Este exact pe dos! Realitatea la voi este ca fara mita nu rezolvi nimic!" Va las pe voi sa trageti concluziile. Eu le-am tras deja, dar cum nu pot sa cred ca totul in lume este doar alb si negru,ma inclin umil in fata justitiabilului si astept ca "cei multi" sa-si spuna parerea.

krisstina

Re: pana unde se poate ajunge

Post by krisstina » 28 Nov 2006, 04:45

sabrina wrote:Cred ca unii dintre noi au pierdut fondul problemei. Nu cred ca daca folosim fraze pompoase, ori explodam de expresii in latina suntem mai culti ori ca facultate pe care am urmat-o ne-a eliberat si diploma pentru cei sapte ani de acasa.
Ba da, sunt mai culti si merita respect pentru asta, dar cine sa inteleaga si sa-l arate? Cohortele de absolventi care si-au cumparat diplomele pe fata? Ei se considera egali celor capabili.

norocel

Post by norocel » 28 Nov 2006, 07:00

Cati dintre voi au mituit un judecator?
Ca sa poti face afirmatii categorice ar trebui sa stii tu personal ca un anumit lucru se intampla.

mikaela

Post by mikaela » 28 Nov 2006, 08:20

Nu cred ca se pune problema de schimbare a imaginii pe care o avem afara cu acest clip. Imaginea noastra este aceea de hoti, corupti, deci ce s-ar mai putea schimba? Aduceti-va aminte cum toata "lumea buna" ne da sfaturi despre cum ar trebui stirpita coruptia din Romania in conditiile in care noi traim aici si ei dincolo de granite.......

croc

Post by croc » 28 Nov 2006, 08:45

eu nu am mituit si nu am auzit pe nimeni in jurul meu care sa fi mituit.

sabrina

Post by sabrina » 28 Nov 2006, 08:52

Krisstina a scris

Ba da, sunt mai culti si merita respect pentru asta, dar cine sa inteleaga si sa-l arate? Cohortele de absolventi care si-au cumparat diplomele pe fata? Ei se considera egali celor capabili.

Nu contesta nimeni ca sunt si absolventi care si-au cumparat diplomele, dar asta nu imseamna ca cei care au facut facultatea "pe bune" nu fac greseli. Toti mai gresim uneori, dar nimeni nu ne arata cu degetul sau ne face analfabeti.
Cunosc destule cazuri de "culti" care invata expresii si le repeta la nesfarsit, dar daca le intrerupi sirul ideilor nu mai stiu ce au vrut sa spuna sau nu mai pot lega doua vorbe.
De altfel, oamenii cei mai inteligenti au fost intotdeauna si cei mai modesti.
Vreau sa cred ca rolul acestui forum este sa schimbam idei intre noi,sa ne ajutam cu sfaturi, sa emitem ipoteze si nu sa ne jignim ori sa ne aratam cu degetul.

Fiti oameni!

norocel

Post by norocel » 28 Nov 2006, 08:55

mikaela wrote:Nu cred ca se pune problema de schimbare a imaginii pe care o avem afara cu acest clip.......
Si daca tot ramanem cu aceeasi imagine, de ce sa mai fie platit (scump, am inteles eu) un astfel de clip?

mikaela

Post by mikaela » 28 Nov 2006, 09:15

Norocel wrote:
mikaela wrote:Nu cred ca se pune problema de schimbare a imaginii pe care o avem afara cu acest clip.......
Si daca tot ramanem cu aceeasi imagine, de ce sa mai fie platit (scump, am inteles eu) un astfel de clip?

Eu am vorbit despre schimbarea imaginii in mai rau (vezi ce spunea varsator). Imaginea noastra afara este una foarte proasta si atunci ce se mai poate schimba (in rau) cu acest clip?

krisstina

Post by krisstina » 28 Nov 2006, 09:34

Norocel wrote:
Clipul se doreste a fi educativ, pentru a ni se spune "asa da / asa nu", pentru a fi incurajat comportamentul corect.

A mai fost o campanie, "nu da spaga". Stie cineva daca s-a facut o evaluare a eficientei acesteia?
Norocel wrote:Cati dintre voi au mituit un judecator?
Ca sa poti face afirmatii categorice ar trebui sa stii tu personal ca un anumit lucru se intampla.
Pentru a sti ca un anumit lucru se intampla nu este neaparat necesar sa-l fi facut personal.

Norocel wrote:Vorbind acum serios, parerea mea este ca adevaratele probleme in justitie sunt altele:
- insuficienta pregatire profesionala;
- numarul mare de cauze si timpul insuficient pentru studiul dosarelor si pentru clarificarea situatiei de fapt;
- lipsa rolului activ in cauzele in care conform directivelor europene si practicii CEDO judecatorul ar trebui sa intervina pentru a asigura echilibrul intre cei aflati in conflict (principiul egalitatii armelor) etc
Nu s-a intreprins nimic pentru a remedia aceste alte, adevarate probleme?

medeea

Post by medeea » 29 Nov 2006, 21:14

mikaela wrote:Nu cred ca judecatorii cinstiti se simt vizati.....

nu. dar se pot simti vulnerabili.
am auzit cazuri de grefieri sau avocati care fac mici afaceri in numele judecatorilor. cerut bani de la client pe langa onorariu pentru juge, luat client cu masina chipurile la juge acasa, avocatul intra bloc cica sa-i dea banii. sta vreo 15-20 de minute fluerind probabil pe scara blocului si se intoarce victorios la client: gata l-a cinstit pe juge iar castigul de cauza e asigurat.

a fost un caz pe vremea lui Ceausescu cand problema coruptiei nu era atat de raspandita ca astazi: unui procuror i s-a inscenat o luare de mita. in timp ce-si lua masa la nu stiu ce resto, cineva i-a "scapat" un plic cu bani in buzunarul de la haina, haina la vestiar. vine si politia...
da. pana la urma adevarul se poate demonstra dar pana la adevarul asta....

Post Reply