Discutii privind Societatile Comerciale
-
hanibal
Am un prieten care are un depozit en -gros de materiale.
Pentru a le vinded a incheiat contracte de consignatie cu diferiti comercianti din tara. in contracte se prevede ca cel care vinde marfa adica consignatarul va primi 1% din pretul materialelor vandute. Acest comision se adauga la pretul materialelor primite in consignatie.Se pune intrebarea cum se desfasoara aceste vanzari pentru ca consignatarul sa fie la adapost in cazul unui control de la stat? Intreb deoarece cred eu ca consignatarul nu poate sa vanda aceste marfuri facturandu-le ca si cum ar fi marfurile sale deoarece proprietar ramane consignantul adica prietenul meu.
In plus, in ce fel isi retine consignatarul comisionul?
Cred totusi ca e o treaba contabila dar poate stie cineva dintre voi....

-
BABI
Poate sa incheie intre ei un Contract de distributie in care sa se prevada expres ca societatea X prin ...in calitate de FURNIZOR si societatea Y prin...in calitate de DISTRIBUITOR, au convenit la incheierea urmatorului contract de distributie:
OBIECTUL C.- 2.1. FURNIZORUL este dispus sa vanda si DISTRIBUITORUL sa cumpere in conditiile si la termenele acestui contract PRODUSELE mentionate in ANEXA 1, denumite in continuare PRODUSE. Gama de PRODUSE din ANEXA 1 poate fi modificata in sensul largirii sau restrangerii acesteia.
al.2 -2.3. In vederea realizarii obiectului contractului, DISTRIBUITORUL poate incheia orice fel de acte juridice cu alte persoane juridice dar nu poate cesiona drepturile si obligatiile sale rezultate din acest contract.
Mai departe te descurci tu referitor la acest contract.
Eu cred ca este legala primirea bunurilor si apoi vanzarea lor si facturarea.
-
dana_lavinia
In mod normal, in urma contractului de consignatie, consignantul ar trebui sa dea consignatarului si un set de documente. Marfa fiind in continuare in proprietatea lui, consignatarul nu are cum sa emita documentele lui la vanzare si de aceea va emite documentele consignantului. Facturile si chitantele trebuiesc inmanate pe baza de p-v de predare-primire in care sa se specifice felul documentului si seria nr.
La incheierea contractulu documentele se returneaza (tot pe baza de p-v) si se emite factura de comision de catre consignatar.