Discutii privind procedura penala
-
bog28
si cursurile de drept penal, din cate retin eu, la problematica legii penale mai favoarbile se arata ca un text de incriminare care prevede punerea in miscare a actiunii penale la plangere reprezinta o norma penala (de drept material) mai favorabila, astfel incat trebuie aplicate cu prioritate conform art.13 C.p.
deci motivarea de mai sus corespunde si doctrinei...

-
mariusms
sansiro wrote:interesanta chestia cu legea pnala mai favorabila.
Bine ai revenit, Sansiro!

-
bog28
si dupa cele discutate, primesc azi o solutie in sensul ca nu se mai poate aplica 284 C.pr.pen. !

-
minodora
-
corect
bog28 wrote:si dupa cele discutate, primesc azi o solutie in sensul ca nu se mai poate aplica 284 C.pr.pen. !

Probabil te referi la art.284, ind.1 din C.p.p. Daca da, si solutia pe care ai primit-o poate fi corecta, in cazul in care plangerea prealabila a fost facuta dupa abrogarea articolului. Daca sesizarea instantei a fost facuta inainte de abrogare, opereaza principiul legii penale mai favorabile!

-
bog28
[corect a scris]: "Daca da, si solutia pe care ai primit-o poate fi corecta, in cazul in care plangerea prealabila a fost facuta dupa abrogarea articolului" [nu imi merge BBCode] -

multumesc pentru aprecierea implicita cu privire la nivelul cunostintelor mele de drept.
cred ca ar trebui sa citesti mai atent/a mesajele postate si sa vezi "ideea principala" a topicului.

[/quote]
-
Samurai
corect wrote:
Probabil te referi la art.284, ind.1 din C.p.p. Daca da, si solutia pe care ai primit-o poate fi corecta, in cazul in care plangerea prealabila a fost facuta dupa abrogarea articolului. Daca sesizarea instantei a fost facuta inainte de abrogare, opereaza principiul legii penale mai favorabile!

Nu ai alt loc de joaca? Nu conteaza decat cand s-a savarsit fapta mey !!! Nu trebuie sa-mi multzumesti ptr ca s-a mai explicat aci.