INM, examene, rezultate, pareri, barfe, etc.
-
kary
Drept penal general de Bulai, cred ca o poti gasi la o biblioteca.
Eu am fost astazi si pe maine mi s-a spus ca daca o au sau nu....mi-o dau
Dar am probleme cu civilul...toti acesti autori mentionati au scos si ceva mai nou de n99 -2000?La procedura civila...mai e cum mai e..coduri adnotate si te descurci...eu insa am dilema cu civilul...nu stiu clar autorii si ultimii ani dupa care poti invata. Deci...va rog ceva mai concret...vreti??

-
kary
Chiar nimeni nu vrea sa spuna??? 8O haideti stimati colegi...un mic ajutor

-
LexLegis
Dar am spus!Cauta si tu pe net cele mai noi editii ale acestor autori si te asigur ca vei gasi!
-
krisstina
Se gaseste in librarii un curs selectiv pt. licenta 2006-2007, Institutii de drept civil, coordonatori Birsan, Beleiu, Deak, editie revazuta si adaugita, ed. Universul Juridic, Buc., 2006.
Mi s-a parut mult mai digerabil decat al lui Boroi.
Dar nu stiu daca asta este Cartea (agreata).
-
Ciro
Cartea de drepturi reale a lui Valeriu stoica cum vi se pare , sau cea a lui eugen chelaru( 2006)?
Astept pareri !!!!!!!!
La proced civila- a aparut curs pt licenta a lui boroi si ciobanu( 2005 dec), dar tb completat , cu tabarca sau les
La penal general a aparut o carte de Boroi- 2006 conform modif Lg 278/2006
-
kary
Credeti ca ajunge un curs selectiv pentru licenta?... exista persoane care in vara au luat la magistratura si ne pot spune cam din ce cursuri au invatat...cum spun unii dintre noi trebuie invatat TOT!!!! si eu vreau sa invat...TOT ,dar macar orientativ...din ce cursuri???? cam care sunt AGREATE??? haideti stimati fosti aspiranti si actualmente stagiari... luati-ne putin ceata de pe ochi.... O mana de ajutor nu ne strica. :(
Eu sunt in mare dilema cum spuneam cu civilul si penalul...la proceduri au aparut tot felul de coduri si adnotate pe deasupra...cel putin Les mi s-a parut complet :?
-
rosia_montana
Cyclop wrote:Cum spunea si LexLegis, sfatul meu e sa insistati pe coduri, cel putin la proceduri si la penal. Despre tratate, nu conteaza chiar atat de mult dupa cine inveti, la modul ca nimeni nu-ti garanteaza ca daca inveti dupa un anumit autor intri.
Ca idee, la procedura civila, unii au invatat dupa Boroi, altii dupa Tabarca, altii dupa Les, cu aceleasi rezultate (pozitive). Important e cum inveti.
Dragilor, e cel mai bun sfat pe care l-ati primit.
-
Ciro
LA DRepuri reale- CIRCULATIA JURIDICA A TERENURILOR- DE UNDE ATI INVATAT ? DE PE CE CARTI, CACI LA bIRSAN- E DEPASIT( lG 54/98-ABROGATA DE LG 247/2005)
aSTEPT RASPUNSURI, HAI PARTICIPATI, NU FITI RETRASI
-
mariuca
Mai kary, tare mai semeni mata cu un personaj biblic ....ai primit sfaturi chiar de la cineva care a intrat la INM mai mult de atat ...
-
kary
Msy Mariuca... din pacate nu am vizualizat cine a intrat sau nu anul asta... imi fac mea culpa, nici nu prea am intrat pe aici de cateva luni. Acum sunt prinsa cu "ideea" vazand ca sunt multi interesati si care s-au apucat deja de invatat,(sunt f. impresionata) cred ca asta ma stimuleaza. Eu am cursuri din n92, 93...etc pana prin 2000... din aceasta cauza sunt asa... ca personajul biblic, cred ca era si unul mitologic daca nu ma insel.
Oricum....ma simt parca in siguranta cand cineva care a trecut prin furcile caudine ale unui astfel de examen, a mai si luat, imi da niste sfaturi practice si la obiect ( cleo de exemplu si inca alti colegi)... in rest se vorbeste cu rezerve si trimiteri sau altele... E ok si pentru atat, dar se poate si mai mult dezvolta, nu-i asa? :?
-
Ciro
hello, fratilor nu vreti sa colaborati,haideti pronuntati-va,spuneti-va parerea, ca o parere inplus nu strica
Ce faceti,nu vreti sa mai vorbiti, sau sinteti preocupati de altceva
Deci la Circulatia juridica a teren- de unde a-ti citit(invatat)?????

nn
-
Ciro
Astept un raspuns de la cunoscatori!!!!
La Drepuri reale- Circulatia jurid a teren - dupa ce carte invatati?????
Stiut fiind ca Lg 54/98 a fost abrogata de Lg 247/2005
Astept un semn de viata !!!!!!! 8-)
Fiti mai colaboratori
-
kiddy
Exista o carte scoasa anul acesta de Liviu Pop si Harosa, drepturi reale. Poti incerca dar desi autorii de la Cluj citesc doctrina franceza si au idei inovatoare ( si bune !! ) nu sunt agreati de stimabilii de la INM. Citeste-o informativ dar baza ramane tot legea.
-
arian
subiectele de anul asta puteau fi rezolvate exclusiv pe baza codurilor. evident consultarea doctrinei e obligatorie insa nu cred ca e cazul sa dramatizati sau sa ii acordati o importanta mai mare decat e necesar. primul lucru pe care ni l-au zis la seminarii e sa uitam opiniile "consacratilor" (care de multe ori se si contrazic) si sa ni le formam pe ale noastre motivandu-ne solutiile cu codurile in fata. invatati bine legea si totul va fi ok. n-aveti cum sa dati gres. mult succes si spor la treaba

.
-
cleo27ro
arian wrote:subiectele de anul asta puteau fi rezolvate exclusiv pe baza codurilor. evident consultarea doctrinei e obligatorie insa nu cred ca e cazul sa dramatizati sau sa ii acordati o importanta mai mare decat e necesar. primul lucru pe care ni l-au zis la seminarii e sa uitam opiniile "consacratilor" (care de multe ori se si contrazic) si sa ni le formam pe ale noastre motivandu-ne solutiile cu codurile in fata. invatati bine legea si totul va fi ok. n-aveti cum sa dati gres. mult succes si spor la treaba

.
Ca de obicei, smart :) .
Cleutza

.