Am urmatoarea situatie: intr-un srl cu doi asociati, asociatul minoritar este si administrator. de cateva saptamani administratorul a disparut fara sa spuna nimanui unde pleaca. intrebarea mea era cum poate fi inlocuit acest administrator avand in vedere ca este si asociat si ca ar trebui sa semneze in aceasta calitate actul modificator referitor la numirea unui nou administrator. trebuie sa mentionez ca in acest moment in firma este un adevarat haos neexistand o alta persoana care sa aiba drept de semnatura in banca sau in diverse alte locuri.
are cineva cumva vreo idee cum s-ar putea solicita aceasta problema repede????
schimbare admisnistrator
Verifica prevederile actului constitutiv cu privire la organizarea adunarilor generale. Planifica o adunare generala, transmite pe adresa de domiciliu al adminsitratorului convocarea la adunarea generala a asociatilor (eventual prin intermediul unui executor judecatoresc, daca nu, prin posta cu confirmare de primire). Daca nu se prezinta la data si locul mentionate in convocare, atunci planifica o alta adunare generala si il convoci in aceeasi modalitate. Daca nu se prezinta nici acum, potrivit regulilor obisnuite de adoptare a hotararilor, ai posibilitatea sa numesti alt administrator.
Pe termen scurt, se poate iesi dintr-o criza in multe feluri, in limitele sau la limita legii.
Eu am gandit pe termen lung, in ipoteza ca firma trebuie sa functioneze optim si sa produca profit.
Sigur, s-ar putea constata ca asociatul-administrator a fost victima unei imprejurari careia nu i-a putut opune rezistenta, de aceea am spus "in lipsa affectio...".
Eu am gandit pe termen lung, in ipoteza ca firma trebuie sa functioneze optim si sa produca profit.
Sigur, s-ar putea constata ca asociatul-administrator a fost victima unei imprejurari careia nu i-a putut opune rezistenta, de aceea am spus "in lipsa affectio...".