cum va simtiti la INM?
cum va simtiti la INM?
fratilor, a trecut deja o saptamana de experienta la marele INM, la care ne-am chinuit fiecare, in functie de posibilitati, noroc, etc sa ajungem.
multa lume din cate am inteles vor face practica in teritoriu, deci anul in care ne putem cunoaste este acesta.
ati reusit sa va faceti o parere? despre colegi, despre institutie..etc...
in concluzie...cum va simtiti?????????????
multa lume din cate am inteles vor face practica in teritoriu, deci anul in care ne putem cunoaste este acesta.
ati reusit sa va faceti o parere? despre colegi, despre institutie..etc...
in concluzie...cum va simtiti?????????????
anul 2 este in mica parte practica, in mare parte o sa ai impresia ca esti un negru pe plantatie. e.g. vei motiva over and over restantele altor judecatori, din care nu vei invata mare lucru. vei intra in sedinta de 7-8 ori si vei da vreo 30 de examene la tot felul de nazdravenii de materii.dannniel wrote:aha, deci anul 2, care e in mare parte practica, se poate face si in provincie, in orice oras, nu doar in bucuresti?
per total institutul e un concediu platit de 2 ani, in care o sa reusesti sa uiti multe din cele invatate pentru admitere.
have fun :)
am fost inteles gresit. nu am spus-o cu o tenta negativa, ba din contra.
mie mi-a placut la institut tocmai din motivul asta, ca mi-am permis sa stau intr-un fel de concediu platit.
cit despre uitat, e inevitabil. accentul in inm se pune mai mult pe procedura si mai putin pe dreptul material, pe care o sa incepi sa-l uiti cu timpul.
Nemultumirea mea consta in faptul ca nu am primit o pregatire practica suficienta, insistindu-se excesiv si nejustificat de mult pe toceala unor materii total nerelevante pentru viitoarea activitate.
kinga, sa lasam lamentarile la o parte, nu e vina noastra ca asta e calea de acces in magistratura. Era suficient un an de pregatire practica intensa, dar daca ei au vrut sa fie 2 ani de lalaiala, what can you do?
fgh771, admiterea la INM nu e scopul, ci doar un mijloc. Unii pierd asta din vedere, altii nu.
mie mi-a placut la institut tocmai din motivul asta, ca mi-am permis sa stau intr-un fel de concediu platit.
cit despre uitat, e inevitabil. accentul in inm se pune mai mult pe procedura si mai putin pe dreptul material, pe care o sa incepi sa-l uiti cu timpul.
Nemultumirea mea consta in faptul ca nu am primit o pregatire practica suficienta, insistindu-se excesiv si nejustificat de mult pe toceala unor materii total nerelevante pentru viitoarea activitate.
kinga, sa lasam lamentarile la o parte, nu e vina noastra ca asta e calea de acces in magistratura. Era suficient un an de pregatire practica intensa, dar daca ei au vrut sa fie 2 ani de lalaiala, what can you do?
fgh771, admiterea la INM nu e scopul, ci doar un mijloc. Unii pierd asta din vedere, altii nu.