Situatia este destul de complexa si sper sa ma ajute cineva:
Este vorba de un proces in revendicare inceput in martie 1997. Cursul evenimentelor : in mai 1996 am notificat Comisia L 112/1995 intentia de a mi se restitui imobilul. Imobilul este preluat fara titlu asa cum s-au pronuntat instantele , pe buna dreptate. In tot acest timp mai -dec 1996 prin intalniri repetate, chiriasii stiau de intentiile mele, insa in dec 96 si ian-feb 97 au cumparat 4 apart din imobil, unul ramanad nevandut . Tribunalul , Curtea de Apel mi-au recunoscut drepturile, insa in 2000 la Curtea Suprema am pierdut datorita datorita lipsei Calitatii procesuale a Primarului Gen , asa ca ne-am intors inapoi la C de Apel , unde in 2002 am castigat din nou, desfacandu-se contr de vanz-cump chiriasilor . Acestia au declarat recurs ,(invocand printre alte motive total neintemeiate si lipsite de adevar ca potrivit L10/2001 art 46 sunt de buna credinta,....), termenul a fost in martie 2004 , chiriasii au amanat , respectiv am ajuns 11.2004 , cand instanta dupa 2 spat se pronunta ca Admite recursurile , caseaza Apel si tribunal si RESPINGE ACTIUNEA PE FOND.ABIA ASTEPT REDACTAREA!!! Am depus revizuire dar inca nu am redactarea inaltei C asa ca motivele inca nu le stiu . Avem termen in mai 2005. (Zilele astea cred ca vom depune si Contes. in anulare tot nemotivata deocamdata ).
Intrebarea 1.este : Daca am aflat de curand ca 2 dintre chiriasii care au cumparat apart. detineau alte apart in Buc. , conform legii 112/1995 Art. 11. - Actele juridice de instrainare incheiate cu incalcarea
prevederilor [art. 9 alin. 6] si ale art. 10 sint lovite de nulitate absoluta, POT INCEPE O ACTIUNE IN PENAL ACUM IN 2004 (vs. 1996 contracte ), A CAREI DECIZIE pozitiva s-o inaintez la revizuire in mai 2005 la Inalta C?
2.S-a prescris dreptul meu la actiune in penal impotriva incheierii contractelor -1996- chiriasilor care au cumparat cu incalcarea L112/1995 la mom. respectiv ?
Penalul poate anula o deciz Civila a Inaltei C? HELPURGENT
Mersi mult croc pentru incurajare. Oricum trebuie sa ma adreses si CEDO in acelasi timp ; nu stiu cam care e procedura si de cati bani am nevoie , dar timpul este scurt . Totusi este de necrezut ce se-ntampla cu Justitia in Romania - SE MOARE CU DREPTATEA IN MANA !!!
Referitor la a 2-a intrebare pe care n-o intelegi vroiam sa intreb ca daca incep actiunea in penal , nu crezi ca e putin cam prea tarziu (dec. 1996 vs dec 2004 ) cu toate ca abia acum am aflat ? Adica poate sa refuze procurorul actiunea mea si totodata neinceperea urmarii penale ???
Referitor la a 2-a intrebare pe care n-o intelegi vroiam sa intreb ca daca incep actiunea in penal , nu crezi ca e putin cam prea tarziu (dec. 1996 vs dec 2004 ) cu toate ca abia acum am aflat ? Adica poate sa refuze procurorul actiunea mea si totodata neinceperea urmarii penale ???
Motivarea respectiv redactarea Inaltei curti de casatie o astept si eu cu nerabdare, problema este ca am auzit ca poate dura cateva luni sau chiar 1 an........, cu toate ca de la pronuntare a trecut o zi pana la depunerea cererii mele de revizuire, lucru care sper ca-i va impulsiona sa se miste mai repede .
Oricum nu stiu care este exact procedura, ma anunta Curtea cand este redactarea gata sau trebuie sa ma deplasez frecvent la ei pentru a intreba .???
DE CE AM AFIRMAT CHESTIA AIA : Pentru ca mi se pare foarte foarte stupid sa stai 8 ani prin procese , toate instantele inferioare sa-ti dea dreptate , sa ajungi a doua oara la Suprema si sa caseze tribunalul si apelull si totodata sa RESPINGA ACTIUNEA PE FOND ceea ce inseamna ca am pierdut TOT !!!
"Norocel " o sa te tin la curent daca esti interesat , mai ales ca esti la stadiul de Maestru. Totusi nu mi-ai raspuns la intrebari ; poti sa-ti dai cu parerea ?
Oricum nu stiu care este exact procedura, ma anunta Curtea cand este redactarea gata sau trebuie sa ma deplasez frecvent la ei pentru a intreba .???
DE CE AM AFIRMAT CHESTIA AIA : Pentru ca mi se pare foarte foarte stupid sa stai 8 ani prin procese , toate instantele inferioare sa-ti dea dreptate , sa ajungi a doua oara la Suprema si sa caseze tribunalul si apelull si totodata sa RESPINGA ACTIUNEA PE FOND ceea ce inseamna ca am pierdut TOT !!!
"Norocel " o sa te tin la curent daca esti interesat , mai ales ca esti la stadiul de Maestru. Totusi nu mi-ai raspuns la intrebari ; poti sa-ti dai cu parerea ?
ai dreptate; se pare ca singura solutie este cedo; nu cred ca te consoleaza dar asa a fost incepand cu n90 pe revendicari; nici judecatorii nu stiu prea bine ce sa faca, asa ca se joaca cu banii si nervii justitiabililor; eu tot sper ca va deveni odata justitia asta ce am invatat prin scoala; poate cu astia mici care "scot fum pe nari" cand ies din facultate, dar apoi renunta si ei incet incet;
te sfatuiesc sa te duci la cedo, poate ai sanse;
te sfatuiesc sa te duci la cedo, poate ai sanse;
pentru plangerea in penal probabil pe fals in declaratii caci nu vad altceva s-a implinit termenul de prescriptie.
Daca ai dovezi ca detineau apartamente in Bucuresti si ai gasit inscrisurile dupa pronuntarea recursului atunci acestea sunt acte noi in sensul 322 pct 5 c.pr.civ, bun motiv pentru revizuire.
procedura cu CEDO este cam asa: te duci pe site-ul CEDO www.echr.coe.int si descarci de acolo formularul aplicatiei catre CEDO pe care il completezi cat poti de bine. Anexezi la el toate hotararile pronuntate, inclusiv cea din recurs (vezi ca termenul la CEDO este 6 luni de la data ultimei hotarari care este cea din recurs caci nu esti obligat sa parcurgi si caile extraordinare de atac. Hotararea din recurs nu se comunica asa ca trebuie sa treci des pe acolo ca sa vezi daca nu cumva s-a redactat). daca se vezi ca se apropie termenul de 6 luni si nu ai hotararea din recurs atunci trimite aplicatia la CEDO fara aceasta, facand mentiune ca nu s-a redactat si o vei trimite curtii indata ce op vei avea.
Aplicatia se trimite cu posta, adresa o gasesti tot pe site.
Cam dupa o luna Curtea iti va scrie cerandu-ti eventual alte acte pe care le considera necesare si acordand un termen pentru depunerea acestora.
In principiu poti sa nu te duci la CEDO si numai sa corespondezi cu ei.
cam pe cand primesti tu instiintarea cu nr. de dosar de la CEDO cam atunci primeste si statul roman instiintarea ca pe rolul Curtii s-a mai inregistrat o plangere ceea ce poate sa-i motiveze sa cugete asupra revizuirii.
Sa ai in vedere ca plangerile la CEDO nu se fac decat bazandu-te pe incalcarea articolelor din Conventie asa ca citeste bine Conventia si vezi care drepturi au fost incalcate in mod real (si nu tot ce ti se pare tie la adanca suparare)
Daca ai dovezi ca detineau apartamente in Bucuresti si ai gasit inscrisurile dupa pronuntarea recursului atunci acestea sunt acte noi in sensul 322 pct 5 c.pr.civ, bun motiv pentru revizuire.
procedura cu CEDO este cam asa: te duci pe site-ul CEDO www.echr.coe.int si descarci de acolo formularul aplicatiei catre CEDO pe care il completezi cat poti de bine. Anexezi la el toate hotararile pronuntate, inclusiv cea din recurs (vezi ca termenul la CEDO este 6 luni de la data ultimei hotarari care este cea din recurs caci nu esti obligat sa parcurgi si caile extraordinare de atac. Hotararea din recurs nu se comunica asa ca trebuie sa treci des pe acolo ca sa vezi daca nu cumva s-a redactat). daca se vezi ca se apropie termenul de 6 luni si nu ai hotararea din recurs atunci trimite aplicatia la CEDO fara aceasta, facand mentiune ca nu s-a redactat si o vei trimite curtii indata ce op vei avea.
Aplicatia se trimite cu posta, adresa o gasesti tot pe site.
Cam dupa o luna Curtea iti va scrie cerandu-ti eventual alte acte pe care le considera necesare si acordand un termen pentru depunerea acestora.
In principiu poti sa nu te duci la CEDO si numai sa corespondezi cu ei.
cam pe cand primesti tu instiintarea cu nr. de dosar de la CEDO cam atunci primeste si statul roman instiintarea ca pe rolul Curtii s-a mai inregistrat o plangere ceea ce poate sa-i motiveze sa cugete asupra revizuirii.
Sa ai in vedere ca plangerile la CEDO nu se fac decat bazandu-te pe incalcarea articolelor din Conventie asa ca citeste bine Conventia si vezi care drepturi au fost incalcate in mod real (si nu tot ce ti se pare tie la adanca suparare)