attorneyatlaw wrote:dana, iarta-ma ca te intreb, dar printre nelinistile tale nu s-a numarat si aceea generata de faptul ca executorul haber nu avea cu nu poate popri contul de Trezorerie al primariei? Ca adica asta e autoritatea publica si nu poate fi executata silit decat prin modalitatile prevazute de minunata ordonanta de juma de pagina. Care este?
Eu cred ca in speta asta, daca primaria ar face contestatie la executare ar trebui respinsa cu motivarea ca OG nr. 22/2002 este incompatibila cu articolului 1 din Primul Protocol aditional la Conventia Europeana a Drepturilor Omului iar potrivit prevederilor art. 11 alin. 2 din Constitutie, tratatele ratificate de Parlament, potrivit legii, fac parte din dreptul intern.
Prin Legea 30/1994 a fost ratificata Conventia Europeana a Drepturilor Omului - Conventia devenind astfel parte integranta a sistemului roman de drept si dobandind aplicabilitate directa in cadrul acestuia, situatie in care invocarea unei contrarietatii intre o norma interna privitoare la un drept protejat de Conventie si dispozitiile acesteia, pe temeiul art. 20 alin. 2 din Constitutie, se poate face in fata oricarei autoritati publice.
Mai mult, inlaturarea acelei norme a dreptului intern incompatibila cu Conventia si Protocoalele aditionale se impune a se face, inclusiv din oficiu, de catre judecatorul national, fara a fi necesar sa se constate neconstitutionaliatea acelei pervederi.
Parerea mea.