Examen functionari UE

Vesti de interes.
florian267

Examen functionari UE

Post by florian267 » 16 Sep 2006, 09:00

In luna octombrie se va organiza in Romania un examen preliminar pentru functionari romani in cadrul UE. E cineva care s-a inscris ? Ce stiti despre desfasurarea examenului ?

denominatus

Post by denominatus » 16 Sep 2006, 09:23

e tardiv.

mariusms

Post by mariusms » 16 Sep 2006, 09:31

Si daca era omul doar curios, tot tardiv este? Nu am ce-ti face, Florian, esti decazut ..........din termen. :-D

florian267

Post by florian267 » 16 Sep 2006, 09:33

Nu am inteles.... ce este tardiv?

charlotte

Post by charlotte » 16 Sep 2006, 18:43

florian267

Post by florian267 » 16 Sep 2006, 18:49

Ms, dar pe mine ma intereseaza daca e cineva dintre noi inscris.

charlotte

Post by charlotte » 16 Sep 2006, 18:51

:cafea: :cafea:
nu am inteles eu bine.

denominatus

Post by denominatus » 16 Sep 2006, 20:29

pai floriane, sunt sigur ca daca te-ai inscris, ai vazut ca pe langa anuntul de recrutare era si o intreaga procedura de selectie, explicata pas cu pas :) materii, punctaje, etc. daca nu ma insel, era chiar publicata in jurnalul oficial.

@mariusms :-P curiosii mor repede... eu ii doresc viata lunga lui florian ;)

innuenda

Post by innuenda » 16 Sep 2006, 21:40

Din cate stiu, se da un examen preliminar, in octombrie, constand dintr-o grila pe probleme de institutii si politici ale UE si un fel de LSAT, ambele in limba straina pe care ai pretins ca o stii cel mai bine. Daca faci sub jumatate din punctajul grilelor, ai picat. Dar ca sa intri sigur in atentia lor trebuie sa faci cat mai multe puncte, pentru ca, in ordinea numerelor de pe tricoul cu care iesi de la acest examen preliminar, vei fi invitat, sau nu sa-ti depui o candidatura completa (cu toate diplomele, CV-urile, recomandarile care ti-o sustin).
Apoi urmeaza, daca nu ma insel, un examen oral care se da instrainatate. Si acolo conteaza sa fii printre primii. Daca ai fost foarte bun si acolo, atunci, bravo, ai reusit! Asta inseamna ca ai dreptul oficial la speranta ca intr-o buna zi vei putea castiga cam 3 900 euro pe luna salariu de baza. Pentru ca reusita asta nu-ti da si postul.
De fapt ceea ce ai reusit tu a fost sa fii poftit pe banca rezervelor. Daca vei juca vreodata in meciul asta?! Asta nimeni nu poate sti si nimeni nu garanteaza. Dar din acea lista, institutiile europene cheama la interviu cand raman ei fara functionari.
Deci daca esti in capul listei ai sanse ca si tu sa fii chemat in urmatorii ani la alte interviuri si concursuri, de data asta direct la angajator, adica la Parlamentul european de exemplu, sau la Comisie sau la Tribunalul de prima instanta sau...etc etc.
EPSO, cel care te-a pus pe lista aceea, este ca un fel de companie de head-hunting de pe la noi, la care apeleaza institutiile europene cand fac angajari.

denominatus

Post by denominatus » 16 Sep 2006, 22:54

Mai innuenda, dar omul nostru stia asta, ca doar a aplicat si a cetit cu mare atentie toate materialele conexe aplicatiei. Ca doar nu aplica asa, ca sa se afle in treaba, sau sa mai bifeze ceva pe o lista...
asta-i una
A doua e ca se asteapta un examen pentru vreo 30 si ceva de posturi, dupa acelasi tipic, cu angajare efectiva dupa promovarea examenului, nu cu lista de asteptare ;) cum zici tu...

acuma sa ne spuna florian la ce a aplicat, si noi ii dam toate amanuntele corespunzatoare examenului la care tre sa se prezinte...
deci, florian si 267, te asteptam cu mai multe detaalii... :lol:

innuenda

Post by innuenda » 17 Sep 2006, 00:05

Deno, la prima eu intelesesem ca-i doar curios cum devine chestiunea si am vrut sa-l edific asupra ei.
Pe a doua nu am inteles-o exact: exista un alt examen care iti ofera si post sau examenul despre care facusem eu vorbire iti ofera si post?
A treia imi apartine: vreau si eu 3 900 euro pe luna!... Dar vreau sa-i castig ca avocat, nu ca functionar sau, ma rog, administrator, cum spun ei...

denominatus

Post by denominatus » 17 Sep 2006, 08:58

Motto:"Despre ce este vorba in propozitie?"

Omul nostru a inceput prin a face hotarat o afirmatie: in octombrie va fi. Punct. De unde deducem ca omul nostru stie ceva din surse sigure. Fara dubii, fara nelamuriri. Dupa care intra in scena nesiguranta, subiectuvul. "Stie cineva ceva?"

Or, ori stii for a fact, ori ai auzit cate ceva despre.

Am presupus ca daca intreaba, varianta a 2-a trebuie luata in considerare. Respectiv ca e omun curios-interesat de examenul asta. Si i-am raspuns ca e tardiv, ca inscrierile sunt terminate din iulie, parca...
Fiindca examenul asta nu e cu public, ca la formula 1... daca te intereseaza intrecerea, te intereseaza fiindca vrei sa iei parte la ea...

In anuntul privind oportunitatea de angajare, sunt date toate detaliile cu privire la examen si selectie... care sunt oricum mai demne de luat in seama decat niste opinii forumistice despre un subiect nu prea bine precizat. De-aia l-am trimis la jurnalul oficial.

Acum, institutiile cauta multe chestii... depinde cine ce anunt a vazut...
Eu am vazut un anunt despre concurs pentru angajare efectiva. Poate sa fie si anunturi pentru punerea pe lista de asteptare. Sau poate sa fie vorba de acelasi unicul si singurul anunt pe care l-am vazut cu totii, dar l-am interpretat diferit.

de aceea, singurul care ne poate lumina este florian.. ca sa stim el ce a citit/auzit... ca sa citim/auzim si noi acelasi lucri si pe urma sa facem interpretari pe text, sau variatii pe o tema data ;)

In legatura cu optiunea ta, respectiv sa castgi 3900 de euro, insa ca avocat, nu ca fonctionar, zic bravo, dar te intreb asa: dar de ce sa te opresti la 3900? de ce nu 5.125? sau 11.700?... sau oricare multiplu de 15.000 :)

;) :floare: :cafea:

innuenda

Post by innuenda » 17 Sep 2006, 13:42

De ce nu? Pentru ca-s realista.
Ce procese ar trebui sa am eu intr-o luna ca sa castig banii astia, avand in vedere faptul ca sunt no name lawyer, NIP, neica nimen pe piata avocaturii?! Ah, desigur ca mi-as dori sa castig oricat de mult, cu cat mai mult cu atat mai bine, dar dupa aia ma trezesc.
Hai ca sunt off topic la greu :-D ! Nu mai fac! :grin:

denominatus

Post by denominatus » 17 Sep 2006, 15:03

asta-mi aduce aminte de bancul ala cu badea gheo la gara...

- domnisoara draga, va rog frumos sa-mi dati un bilet la ghezes.
- bine domnule, va dau. Unde vreit sa mergeti?
- apai donsorica draga, asta nu pot sa-ti spun. e secret. mie sa-mi dai bilet.
- apai bade, daca nu-mi zici unde mergi, cum sa-ti dau eu bilet de tren? trebuie sa stiu unde mergi daca vrei sa-ti dau bilet.
- apai donnsoara draga, io nu vreau sa zic unde merg, da iti zic matale sa-mi dai repede un bilet, ca io rabdare multa n-am si odata ma infurii...
vine seful de gara, vede care e situatia, il ia deoparte pe badea gheo si-i zice:
- bade, ia spune, unde vrei sa mergi matale cu trenul?
- apai, don saf, ca te vad om important, cu chipiu si cu pantaloni cu vipusca, apai dumneavoastra pot sa va zic... merg la nunta la frate-meu, ca se insoara.

deci floriane tata, unde vrei sa mergi cu ghezesu? :-D

florian267

Post by florian267 » 17 Sep 2006, 18:07

Poate nu am fost suficient de clar: voiam sa stiu daca am "tovarasi de suferinta" si daca da, ce invata, dupa ce invata, ce fel invata, ce informatii neoficiale din "inside" au,... etc,etc.
Asta as vrea eu sa aflu de la domniile voastre, ca va vaz oameni cu carte si cu chef de vorba.

Post Reply