capital social

Discutii privind Societatile Comerciale
Pelerinul

Post by Pelerinul » 08 Sep 2006, 16:03

Sa reiau: la inmatricularea societatii dovada varsarii capitalului social se poate face doar cu un act provenind de la o banca: foaie de varsaman, chitanta C.E.C., etc.
LUMINITA2006 wrote: (2) Potrivit art. 205 din L.S.C., caile de majorare a capitalului social pot fi grupate in urmatoarele categorii:
a) majorarea capitalului social prin noi aporturi in numerar si/sau in natura, caz in care dovada efectuarii varsamintelor si/sau a proprietatii aporturilor in natura se face cu actele care se cer la formarea capitalului social initial;
Prin capitalul social initial eu inteleg capitalul subscris si varsat la constituirea societatii.
Deci, pot dovedi varsarea capitalului social subscris cu aceleasi acte care se cer la inmatricularea societatii, adica: foaie de varsamant, chitanta C.E.C., ordin de plata, mandat. Nu chitanta emisa de societate! Nu dispozitie de incasare!
Nu o spun eu. O spune legiuitorul. Ma rog, executivul ca-i HG.

bubulina

Post by bubulina » 08 Sep 2006, 17:38

Am depus banii la banca iar la ORC am prezentat extrasul de cont si cred ca e OK .Probabil art.205 cum a spus Pelerinul este textul de lege care se aplica
Va multumesc tuturor sunteti draguti !!! :cafea:

denominatus

Post by denominatus » 10 Sep 2006, 00:14

Pelerinul wrote: [...] pot dovedi varsarea capitalului social subscris cu aceleasi acte care se cer la inmatricularea societatii, adica: foaie de varsamant, chitanta C.E.C., ordin de plata, mandat. [...]
Are dreptate pelerinul nostru... :-P :cafea:

bubulina

Post by bubulina » 11 Sep 2006, 14:29

Art.205 din LSC republicata se refera la cu totul altceva"Schimbarea
si nici in legea veche LSC art.205 nu cuprinde partea" cu actele care se cer la formarea capitalului social initial;"
eventual art.212 pt SA si art.221 pt SRL ce prevad ce majorarea se poate face cu respectarea dispozitiilor privitoare la constitutirea lor?!

Pelerinul

Post by Pelerinul » 11 Sep 2006, 21:08

Asa e! Articolul in cauza are numarul 212.
Iar HG 773/1998 citat de Luminita2006 este de fapt...norma metodologica. In rest, ramane cum am stabilit! :wink:

denominatus

Post by denominatus » 12 Sep 2006, 13:14

Da ... :lol: .... :-D

Pelerinul

Post by Pelerinul » 12 Sep 2006, 13:24

Si nimeni nu stie cum si de ce... :mrgreen:

denominatus

Post by denominatus » 13 Sep 2006, 07:02

Itns magic, donnt ask. ;)

Post Reply