dupa ce autori trebuie sa invat pt admiterea inm?multumesc

INM, examene, rezultate, pareri, barfe, etc.
Post Reply
irina

dupa ce autori trebuie sa invat pt admiterea inm?multumesc

Post by irina » 09 Sep 2006, 14:05

sunt din cta si aici se invata nu numai dupa bucuresti ci si dupa cluj si altii..

bobocel

Post by bobocel » 09 Sep 2006, 14:12

dupa toti autorii in afara de Voineag :mrgreen:

irina

Post by irina » 09 Sep 2006, 14:18

spune-mi te rog mai exact. de ex la penal am inv dupa nistoreanu si boroi si la civil dupa beleiu, liviu pop, deak si ciobanu dar am inteles ca nu sunt chiar autorii preferati de ei.

bobocel

Post by bobocel » 09 Sep 2006, 14:42

la penal...Mitrache.
civil...Mihaela Tabarca
...si ceilalti mentionati de tine sunt buni.

arian

Post by arian » 11 Sep 2006, 20:02

irina, tot din cta si eu si am mers pe:
1. Civil I - Beleiu
2. Dr. reale - Barsan, usor combinat cu Pop (apararea dr.reale si partaj), in nici un caz Filipescu (stufos)
3. Obligatii - Barsan si Statescu dar pe ultima suta de metri am gasit N.Puscas care mi s-a parut complet si poate mai usor de invatat (merita sa incerci, e tot scoala din Bucuresti)
4. Contracte si succesiuni - Deak, Deak si iarasi Deak (mare om!! pe bune, chiar merita statuie)
5. Procedura civila - eu am invatat dupa un curs selectiv de Boroi si Ciobanu completat cu "xeroxuri" din Boroi - "codul etc. comentat si adnotat si din "tratatul teoretic si practic" al lui Ciobanu (nu te speria de titlul de "curs selectiv" - nu materia e tratata subtire, doar ca lipsesc anumite institutii completate dupa cum ziceam)
6. Penal general - Mitrache si Mitrache (editie 2006 sau 2005, p-acolo)
7. Penal special - problema: eu am invatat dupa Nistoreanu si Boroi (o editie super veche - 1996, completata cu Codul la zi) dar inteleg ca exista un Penal Special de Mitrache
8. Proc.pen. - Ion Neagu [/i]

irina

Post by irina » 13 Sep 2006, 10:05

multumesc mult arian. dupa autorii acestia am inv si eu. mai putin penalul general unde am inv dupa nistoreanu si boroi. dar am auzit ca pt anul 1 este preferabila cartea lui boroi si ca liviu pop nu este agreeat(desi eu tot dupa el am inv si in facultate) pt ca este din cluj si ca autorii din bucuresti au prioritate. si la penal dupa ce cod vom inv pt examenul de la anul? a intrat in vigoare noul cod?

arian

Post by arian » 13 Sep 2006, 11:32

1. nici n-aveam cunostinta despre cartea lui Boroi de anul I :lol: . stiu ca Beleiu (cartea lui, ma rog) face deja parte din folklor. mi se pare foarte completa, logica (ca tot e un subiect la moda) si usor de invatat de catre studentii de la anul III sau IV, in nici un caz de cei de anul I, pentru care probabil ca e mai usor Coranul (cel putin mie asa mi s-a parut la momentul respectiv).

2. korect in legatura cu liviu pop, insa mie mi s-a parut mai bun in privinta aspectelor mentionate. in rest Barsan.

3.n-am idee dupa ce cod o sa se invete la anul, de altfel nici csm - ul nu cred ca are. ce stiu sigur e ca intrarea in vigoarea a faimosului nou cod penal s-a amanat din nou asta vara (parca pana in 2008), insa Macovei a declarat ca M. J. are deja un alt proiect :grin: . intr-un cuvant inca in vigoare este C.P. din 1969, modificat si paramodificat, asa ca ... mai bine lasi proiectele astea "fata morgana", pentru adoptarea carora e nevoie (daca nu ma insel) de o majoritate calificata (ceea ce in actualul Parlament echivaleaza cu un caine verde) si ai in vedere legile in vigoare.

spor la treaba si ia-o din pripa.

Post Reply