dap... eu sunt....
vrei nr. meu de tel???? :? :? :? :?
procedura somatiei de plata
Dar uzez de cererea in anulare asa ca nu mai am treaba cu fondul in contestatie.Adrianf wrote:Yran, asta inseamna o analiza pe fond. Daca nu a fost facuta in cadrul procedurii somatiei, debitorul are posibilitatea de a invoca apararea pe fond in cadrul contestatiei la executare (art.10 (2) OG.5/2001) daca nu a apelat la cererea in anulare.Ce parere ai?
Si de ce crezi ca a depune un inscris de chematul in garantie duce automat la analiza fondului? Poate ca acel chemat in garantie are un inscris emanat de la primul creditor din care rezulta ca acea creanta nu mai este certa, sau exigibila!
Daca eu, debitor stiu ca tertul are un inscris din care rezulta asta, cer instantei sa il oblige sa il depuna la dosarul cauzei nu il chem in garantie. Daca nu stiu la momentul derularii procedurii, cum il chem in garantie???
In cazul in care aflu ca tertul are acel inscris iar eu am fost executat desi creanta nu mai era certa lichida si exigibila, as merge pe imbogatirea fara just temei sau o contestatie in anulare. Mai degraba pe prima cale intrucat nu poate fi invocata autoritatea de lucru judecat.
Mi se pare putin tras de par ca un tert sa fie in posesia unui document (sau alt mijloc de proba) iar eu ca debitor sa nu stiu! Sa fie o plata facuta de tert in numele meu sau destinata stingerii datoriei mele catre creditor? Pai aflu despre asta! Cred ca este prea teoretizata situatia acestui tert... Ai vreun exemplu concret?
In cazul in care aflu ca tertul are acel inscris iar eu am fost executat desi creanta nu mai era certa lichida si exigibila, as merge pe imbogatirea fara just temei sau o contestatie in anulare. Mai degraba pe prima cale intrucat nu poate fi invocata autoritatea de lucru judecat.
Mi se pare putin tras de par ca un tert sa fie in posesia unui document (sau alt mijloc de proba) iar eu ca debitor sa nu stiu! Sa fie o plata facuta de tert in numele meu sau destinata stingerii datoriei mele catre creditor? Pai aflu despre asta! Cred ca este prea teoretizata situatia acestui tert... Ai vreun exemplu concret?