intrebare rationament logic
intrebare rationament logic
are cineva cumva raspunsurile de anul trecut de la rationament logic? eu am uitat sa le printez si site-ul INM nu merge. Daca le are mi le poate trimite si mie pe mail, please?
Si teste in limba romana nu exista pe vreun site? Nu de alta, dan cu engleza...
Si teste in limba romana nu exista pe vreun site? Nu de alta, dan cu engleza...
Eu am picat anul trecut la spete.Luasem la grile 83...iar anul asta nu am mai dat....Ce pot sa va spun....logica lor m-a dat "pe spate"( mai ales intrebarea aia cu cainii castrati), nu am reusit sa citesc si sa rezolv decat vreo 56 de intrebari iar restul le-am "colorat" asa...ca sa fie colorate...Interviul este usor, nu va faceti probleme( la asta am luat 9,50).Felicitari celor care au reusit si multa putere de munca celor care vor mai incerca la anul!
Enunt
Pana in anul 2010 se va incheia constructia unui satelit spatial care este constituit in intregime dintr-un sir unic, drept, de 6 module de dimensiuni si forma similare - P, Q, R, S, T si U (pozitionate exact in aceasta ordine). Oricum, la acea data nici unul dintre module nu va fi operational. Ordinea in care modulele trebuie sa devina operationale trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii :
In fiecare an din intervalul 2011 - 2016 va trebui sa devina operational cate un singur modul. Odata ce un modul devine operational, el ramane operational.
Dupa 2011, un modul devine operational numai daca un alt modul imediat invecinat este deja operational.
Modulul R devine operational fie primul, fie al doilea.
20. Care dintre afirmatiile de mai jos poate fi adevarata?
(A) P devine operational in 2011
(B) Q devine operational in 2015
(C) S devine operational in 2016
(D) T devine operational in 2012
(E) U devine operational in 2013
Intrebare de anul trecut care eu zic ca are raspunsul gresit in barem. Ei dau de bun B-ul. Mi se pare mie sau este raspunsul C bun.
Alte opinii
Pana in anul 2010 se va incheia constructia unui satelit spatial care este constituit in intregime dintr-un sir unic, drept, de 6 module de dimensiuni si forma similare - P, Q, R, S, T si U (pozitionate exact in aceasta ordine). Oricum, la acea data nici unul dintre module nu va fi operational. Ordinea in care modulele trebuie sa devina operationale trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii :
In fiecare an din intervalul 2011 - 2016 va trebui sa devina operational cate un singur modul. Odata ce un modul devine operational, el ramane operational.
Dupa 2011, un modul devine operational numai daca un alt modul imediat invecinat este deja operational.
Intrebare de anul trecut care eu zic ca are raspunsul gresit in barem. Ei dau de bun B-ul. Mi se pare mie sau este raspunsul C bun.
Alte opinii
bobocu wrote:Enunt
Alte opinii
2011 - R;
2012 - S;
2013 - T;
2014 - U;
2015 - Q;
2016 - P.
E ca ei.
in orice caz nu iese SA in 2016.
totul e sa faci scheme, pe fiecare ipoteza in parte.
dara r este primul, rezulta ca al doile poate fi q sau s.
apoi daca al doilea iese q, rezulta al treilea iese s sau p.
daca al doilea iese s, rezulta al treilea q sau t. etc etc
e super simplu.doar trebuie un pic de logica.
la fel alea cu martorii si cartile din biblioteca sau ce-au mai fost.
totul e sa faci scheme, pe fiecare ipoteza in parte.
dara r este primul, rezulta ca al doile poate fi q sau s.
apoi daca al doilea iese q, rezulta al treilea iese s sau p.
daca al doilea iese s, rezulta al treilea q sau t. etc etc
e super simplu.doar trebuie un pic de logica.
la fel alea cu martorii si cartile din biblioteca sau ce-au mai fost.