felicitari
Nu am ajuns la etapa a II-a. Mai imi trebuiau 2 grile ca sa ajung (incestul si violulpufulet wrote:Giovanni
Tu anul trecut ai ajuns sa sustii testul de logica
te rog spune-ne si noua daca exista metoda de regatire pentru acest test, sau se bazeaza pe anumite calitati

Inca ceva: vedeti ca la interviu am auzit ca au fost si intrebari care au tangenta cu dreptul. Si chiar cu materia care nu a intrat la examen. Ceva de genul: daca judecator fiind, ai de aflii ca solutia ta s-a ales cu o casare cu trimitere, ce faci???
Giovanni wrote:Inca ceva: vedeti ca la interviu am auzit ca au fost si intrebari care au tangenta cu dreptul. Si chiar cu materia care nu a intrat la examen. Ceva de genul: daca judecator fiind, ai de aflii ca solutia ta s-a ales cu o casare cu trimitere, ce faci???
N-are legatura cu dreptul. Sau cel putin, nu e o legatura directa cu dreptul.
Ei cauta deontologia profesionala, nu solutia in drept, clar. Cauta spontaneitate, logica in gandire, cursivitate, mod de exprimare, chestii de-astea.
Si chiar dac-ar fi intrebari pur legate de drept, odata ajuns pana aici, n-ai cum sa nu te descurci. Nu pot fi mai dificile decat alea din grile.
Oricum, capun sus, ochii mari deschisi...
Imi cer scuze anticipat, poate ca nu e treaba mea si chiar nu as vrea sa rasucesc eventual cutitul in rana. Dar, dupa afisarea rezultatelor, nu am mai auzit nimic de la fanfanlatulipe. Credeam ca el va fi primul pe care il vom felicita, dar se pare ca ceva s-a intamplat. E pacat, chiar as fi dorit sa aiba succes!
fanfan, oriunde ai fi, sa stii ca chiar daca nu ai reusit sa faci punctajul dorit, ramai un om de valoare. Fruntea sus si poate ne mai onorezi cu prezenta ta de spirit pe forum!
fanfan, oriunde ai fi, sa stii ca chiar daca nu ai reusit sa faci punctajul dorit, ramai un om de valoare. Fruntea sus si poate ne mai onorezi cu prezenta ta de spirit pe forum!

nu sunt la pescuit, nu-mi place
...in urma solutionarii contestatiilor la barem, din pacate, mi-a scazut punctajul sub 80 :( ...asa ca am promovat si apoi am picat...zilele astea, pe langa sarcinile de la birou, am redactat si o contestatie pe care acum ma duc sa o depun...Da, stiu. Sunt sanse mici sa trec dar "never say never"
...La urma urmei pe mana mea am ratat, clar...am fost mai distrat ca niciodata
P.S. ca am omis...felicitari celor care au luat si bafta maxima la urmatoarele probe!!!...n-am apucat sa ma uit pe forum dar sper ca mariusms, cyclop, bog28, bonsa, mariuca s.a. (scuze daca am omis vreunul) au promovat...va tin pumnii
la rationament logic rezolvati mai intai intrebarile cu enuntul cel mai mic (ca dimensiune) ca sa aveti timp, asta in cazul in care se va da ca anul trecut (pt alte sfaturi ref la logica va stau la dispozitie)

P.S. ca am omis...felicitari celor care au luat si bafta maxima la urmatoarele probe!!!...n-am apucat sa ma uit pe forum dar sper ca mariusms, cyclop, bog28, bonsa, mariuca s.a. (scuze daca am omis vreunul) au promovat...va tin pumnii

la rationament logic rezolvati mai intai intrebarile cu enuntul cel mai mic (ca dimensiune) ca sa aveti timp, asta in cazul in care se va da ca anul trecut (pt alte sfaturi ref la logica va stau la dispozitie)
contestatia la barem ar tebui sa insemne ca baremul stabilit este gresit, dar nu si ca baremul trebuie modificat pentru ca nu se pot schimba regulile in timpul joculuinu sunt la pescuit, nu-mi place ...in urma solutionarii contestatiilor la barem, din pacate, mi-a scazut punctajul sub 80 ...asa ca am promovat si apoi am picat...zilele astea, pe langa sarcinile de la birou, am redactat si o contestatie pe care acum ma duc sa o depun...Da, stiu. Sunt sanse mici sa trec dar "never say never" ...La urma urmei pe mana mea am ratat, clar...am fost mai distrat ca niciodata

s-ar putea aplica prin asemanare mai multe principii juridice: non reforrmatio in peius, in dubio pro reo (adaptat: in dubiu, in favoarea candidatului), dreptul la un examen echitabil....si daca ma mai gandesc, mai gasec ceva.

mi-au admis contest cu privire la cele 3 grile, insa am pierdut 2 puncte la celelate doua.
am obtinut 80. si atat....
ai mei (profi de mate) vazand testul de logica, au zis ca noi candidatii, suntem prosti tare daca mergem si sustinem examenul asta an de an !

dupa cinci ani vechime intr-o profesie juridica, calea spre magistratura e mult mai simpla; iar pana atunci dobandesti si nintelepciunea" necesara si eviti figurile de tip INM.
asa ca fane, nu fi descurajat !
fanfane tot forumun ii cu tine...iti tinem pumnii! Hai fanfan!
pt. bog28@ Eu nu as astepta 5 ani sa intru la INM...pt. ca s-ar putea ca atunci cand voi avea acea vechime sa nu mai existe aceasta posibilitate...parerea mea este ca nu va mai dura mult timp si se va scoate chestia cu cei 5 ani...de ce? pt. ca toate locurile se vor ocupa !
pt. bog28@ Eu nu as astepta 5 ani sa intru la INM...pt. ca s-ar putea ca atunci cand voi avea acea vechime sa nu mai existe aceasta posibilitate...parerea mea este ca nu va mai dura mult timp si se va scoate chestia cu cei 5 ani...de ce? pt. ca toate locurile se vor ocupa !