Discutii privind Societatile Comerciale
-
DANA
Buna, sunt membru nou al site-ului, si daca tot facem schimb de experienta/experiente

, am si eu in intrebare "existentiala", poate va dati cu parerea.
E o chestiune interesanta, dupa parerea mea. Anume: in cadrul unui proces de somatie de plata, ar fi admisibila din partea debitorului o cerere de chemare in garantie? Ce ziceti voi?
-
aho
Nu .
-
jojo
-
kinga
-
aho
si s-a admis cererea creditoarei

-
kinga
-
aho
-
kinga
-
DANA
AHO wrote:Nu .
Dan totusi, de ce un asa de sigur nu? Somatia de plata nu se supune tot regulilor de procedura civila? Si cum ramane cu "tot ce nu e interzis, e permis"?
-
aho
art. 1 OG 5/2001, 379 3 si 4 c.pr.civ.
-
DANA
Bun, art. 1 din OG 5 se refera la creanta creditorului!
Eu vorbeam, evident, de debitorul intr-un astfel de proces, care avand, la randul sau o creanta certa, lichida si exigibila imporiva celui ce vrea sa-l cheme in garantie ..... etc, etc, etc
-
aho
s.p. se judeca cu celeritate si cu o probatiune sumara
nu pot sa vad o obligatie de garantie in contextul dat.
daca creanta creditorului tau e certa si si tu ai creanta certa impotriva d. tau de ce sa-l chemi in garantie ?
Si-apoi pe ce temei legal are obligatia de garantie si unde-i legatura dintre creditorul tau si obligatia de garantie a debitorului tau ?!
-
DANA
AHO wrote:s.p. se judeca cu celeritate si cu o probatiune sumara
nu pot sa vad o obligatie de garantie in contextul dat.
daca creanta creditorului tau e certa si si tu ai creanta certa impotriva d. tau de ce sa-l chemi in garantie ?
Si-apoi pe ce temei legal are obligatia de garantie si unde-i legatura dintre creditorul tau si obligatia de garantie a debitorului tau ?!
pai, cum de ce sa-l chemi in garantie? Ca sa eviti un alt proces! Nu-i asta scopul chemarii in garantie definita de C.Pr.Civ. "de catre partea care ar cadea in pretentii"?
-
aho
Nu chiar. Trebuie sa existe o obligatie de garantie.
ex.Daca sunt chemat in judecata de x ca s-a daramat casa peste el chem in garantie pe constructor, daca cineva tinde sa ma evinga chem in garantie vanzatorul, etc.
obligatia de garantie poate sa rezulte si dintr-o conventie tripartita .