Pentru ca, intr-adevar, la talharie, spre deosebide de santaj, DE REGULA, bunul este sustras de faptuitor, iar nu remis acestuia.mariusms wrote:De ce?pufulet wrote: Nu are rost sa dezgropam mortii, dar trebuie sa fac o precizare, la intrebarea cu diferenta dintre talharie si santaj, au anulat aiurea varianta c
S-au afisat !!!!!!!
Discutabil. Vorbim de sustragere cand i se smulge lanticul de la gat partii vatamate, de exemplu. Dar cand victima este amenintata, singura deosebire intre cele 2 infractiuni este intr-adevar, timpul. Remiterea se intalneste la ambele in varianta alternativa a "amenintarii".Cyclop wrote:Pentru ca, intr-adevar, la talharie, spre deosebide de santaj, DE REGULA, bunul este sustras de faptuitor, iar nu remis acestuia.mariusms wrote:De ce?pufulet wrote: Nu are rost sa dezgropam mortii, dar trebuie sa fac o precizare, la intrebarea cu diferenta dintre talharie si santaj, au anulat aiurea varianta c
am in schimb alta problema. desi la penal am raspuns corect dupa noul barem (la intrebarile contestate, evident
), nu vi se pare ciudat ca la civil si procedura civila au fost respinse toate contestatiile?
fara sa-l manii pe Dumnezeu, ma intreb de ce au respins contestatia la intrebarea nr.33 de la grila 3 (aia cu renuntarea la dreptul pretins), unde dupa ei, reclamantul nu este tinut ca. in prealabil, sa faca dovada calitatii procesuale active?? 8O

fara sa-l manii pe Dumnezeu, ma intreb de ce au respins contestatia la intrebarea nr.33 de la grila 3 (aia cu renuntarea la dreptul pretins), unde dupa ei, reclamantul nu este tinut ca. in prealabil, sa faca dovada calitatii procesuale active?? 8O
asta e o situatie speciala iar din enunt nu rezulta ca ar fi vorba despre o asemenea situatie. or, reclamantului ii revine obligatia de a dovedi atat calitatea procesuala activa cat si pe cea pasiva, ca o conditie esentiala a oricarei actiuni in justitie (deci inaintea oricarui alt act procedural)Gandeste-te la actiunea in revendicare
in momentul in care reclamantul a dovedit existenta dreptului (de proprietate) a castigat procesul
Eu am completat cum au spus si ei. Ma gandeam ca renuntarea la drept se face si prin inscris autentic, adica fara sa se mai puna in discutie absolut nimic.arian wrote:am in schimb alta problema. desi la penal am raspuns corect dupa noul barem (la intrebarile contestate, evident), nu vi se pare ciudat ca la civil si procedura civila au fost respinse toate contestatiile?
Am luat 44 puncte.Am dat prima oara. Am invatat doar o luna dupa cinci ani de "pauza" de drept. N-am citit deloc (decat in facultate) contractele, raspunderea, tot penalul. M-am dus doar de control cu procedura civila bine sructurata si cea penala. Pentru rest am apelat la amintiri din facultate, logica si noroc.Giovanni wrote:Ce-o fi facul fanfan si cleo?
Eu una, ma declar multumita si plina de optimism pentru la anun.
FELICITARI PENTRU CEI INVINGATORI!!!!!!

De acum incolo aveti sanse egale toti cei care ati trecut de grile. Eu una asa zic. Ponderea de 80% din nota finala e aceeasi pentru toti admisii grilei. Nu-i asa?
Asa ca, bafta multa in continuare, mai ales celora de pe forum,

Eu va tin pumnii si va sfatuiesc sa aveti incredere maxima in ceea ce puteti. Deja ati dovedit ca sunteti valori.
Multumesc si lui Giovanni ca se intereseaza de soarta mea