
Nu este adevarat. Modificarea din legea 356 / 06 se prezinta astfel :
[i][i]99.La articolul 172, alineatele 1, 2 si 6 vor avea urmatorul cuprins:
"Art. 172
In cursul urmaririi penale, aparatorul invinuitului sau inculpatului are dreptul sa asiste la efectuarea oricarui act de urmarire penala care implica audierea sau prezenta invinuitului sau inculpatului caruia ii asigura apararea si poate formula cereri si depune memorii. Lipsa aparatorului nu impiedica efectuarea actului de urmarire penala, daca exista dovada ca aparatorul a fost incunostintat de data si ora efectuarii actului, incunostintarea se face prin notificare telefonica, fax, internet sau prin alte asemenea mijloace, incheindu-se in acest sens un proces-verbal.
Cand asistenta juridica este obligatorie, organul de urmarire penala va asigura prezenta aparatorului la ascultarea invinuitului sau inculpatului.
............................................................
Aparatorul are dreptul de a se plange, potrivit art. 275, daca cererile sale nu au fost acceptate; in situatiile prevazute in alin. 2 si 4, procurorul este obligat sa rezolve plangerea in cel mult 48 de ore."
100.La articolul 172, alineatul 5 se abroga.
101.La articolul 173, alineatele 1 si 3 vor avea urmatorul cuprins:
"Art. 173
Aparatorul partii vatamate, al partii civile si al partii responsabile civilmente are dreptul sa asiste la efectuarea oricarui act de urmarire penala care implica audierea sau prezenta partii careia ii asigura apararea si poate formula cereri si depune memorii.
............................................................
Cand organul judiciar apreciaza ca din anumite motive partea vatamata, partea civila sau partea responsabila civilmente nu si-ar putea face singura apararea, dispune din oficiu sau la cerere luarea masurilor pentru desemnarea unui aparator."[/i][/i]
Totusi din redactare se intelege ca aparatorii tb in cel mai rau caz sa fie incunostiintati , pt ca altfel este impiedicata efectuarea actului de urmarire penala.
Dar avand in vedere ca judecatorii trec cu vederea tot felul de abateri de genu asta

nush cat de mult ajuta ca au prevazut " dreptul aparatorului " in locul " obligatiei organelor de urmarire penala "[i][/i]