cod caen 7411 activitati notariale?

Discutii privind Societatile Comerciale
Post Reply
andana_va

cod caen 7411 activitati notariale?

Post by andana_va » 24 Aug 2006, 14:23

nu inteleg! incerc sa-mi fac firma de consultanta si asistenta juridica pe cod caen 7411 iar la notariat mi se spune ca nu pot pune data certa pe statut pentru ca sunt incluse activitati notariale iar cabinetele notariale sunt constituite in baza cod caen 7411.or, la registru nu am avut probleme in sensul asta cand a fost verificat statutul, cabinetele de avocatura din cate stiu sunt constituite in baza aceluiasi cod caen , iar la mine se face mentiunea ca reprezentarea si asistenta juridica se face doar persoanelor juridice pentru ca sunt consilier juridic.pe 741 nu pot face si reprezentare.gresesc undeva?pot desfasura aceleasi activitati pe alt cod? :roll: :-(

Pelerinul

Post by Pelerinul » 24 Aug 2006, 17:11

Eu sunt de parerea ca societatile comerciale avand ca obiect de activitate consultanta si reprezentare juridica sunt nelegale.
Dar asta este parerea mea.
Strict legat de speta de mai sus notarul a actionat in temeiul art. 6 din Legea nr.36/1995: Notarii publici si celelalte institutii prevazute la art. 5, care desfasoara activitate notariala, au obligatia sa verifice ca actele pe care le instrumenteaza sa nu cuprinda clauze contrare legii si bunelor moravuri, sa ceara si sa dea lamuriri partilor asupra continutului acestor acte spre a se convinge ca le-au inteles sensul si le-au acceptat efectele, in scopul prevenirii litigiilor.
In cazul in care actul solicitat este contrar legii si bunelor moravuri, notarul public va refuza intocmirea lui.
Daca inscrisul prezentat are un continut indoielnic, iar notarul public nu poate refuza instrumentarea actului, va atrage atentia partilor asupra consecintelor juridice la care se expun si va face mentiune expresa in act.
Daca partea se opune la inserarea mentiunii, notarul public va refuza intocmirea actului
.
Probabil ca notarul a dat dovada de exces de zel pentru ca nu stiu daca in cazul de fata era de competenta lui sa traga concluzia ca un asemenea act contine prevederi nelegale. Oricum, are acoperire legala pentru pozitia lui.
Intrebarea mea este insa, de ce mergi cu actul la notariat pentru data certa cand actul dobandeste data certa prin depunerea la ORC?
Intocmeste dosarul si depune-l pur si simplu la ORC!

LUMINITA2006

Post by LUMINITA2006 » 25 Aug 2006, 09:06

Sunt de aceeasi parere cu Pelerinul, respectiv ignora notarul, care si-a depasit atributiile, si mergi direct la ORC, care are calitatea de a da data certa actului tau constitutiv.
In ce priveste refuzul notarului, consider ca acesta este nejustificat. In cazul autentificarii actelor, el este obligat sa verifice legalitatea continutului acestora, dar la darea de data certa el nu are nici un fel de atributii cu privire la continutul actului, ci doar atesta ca acel inscris a fost prezentat in fata lui la o anumita data. Ca atare, nu are dreptul sa cenzureze continutul inscrisului in aceasta situatie.

andana_va

Post by andana_va » 25 Aug 2006, 10:16

motivatia notarului in ceea ce priveste refuzul sau de a da data certa statutului a fost ca printre activitatile desfasurate conf. codului caen exista si activitati notariale.dar pe acelasi cod functioneaza si societatile care se ocupa de proprietatea intelectuala si cabinetele de avocatura.dar cel mai straniu este ca notarii nu au o baza legala pentru a refuza darea de data certa, ci doar in baza unui simplu telefon toate cabinetele notariale din Galati refuza sa dea data certa pe acest cod caen.asta am aflat neoficial, astfel ca nu ramane decat sa merg la registru sa-mi dea data certa.

lauraC

Post by lauraC » 26 Aug 2006, 17:42

Inca se mai pot infiinta societati pe CAEN 7411? La ORC Bucuresti este un afis maaaareeeee in care se anunta ca ICCJ a emis o decizie (XXII/2006) potrivit careia nu se mai pot infiinta astfel de societati. Prin urmare, ORC Bucuresti refuza inregistrarea si autorizarea functionarii lor.

bozo

Post by bozo » 28 Aug 2006, 12:54

Cabinetele de avocatura se infiinteaza in baza Legii 51, nu in baza codului Caen. O aberatie mai mare n-am auzit pana acum. :-( Iar societatile de consultanta juridica au fost considerate ilegale si nu stiu daca mai exista vreun ORC in tara care sa inregistreze asemenea firme.

ochiul_public

Post by ochiul_public » 28 Aug 2006, 18:30

A vazut careva aceasta decizie a ICCJ ? Daca da sa o posteze sau sa indice unde poate fi gasita . La ORC-urile din unele judete din Ardeal unde am intrebat , mi-au raspuns ca nu au auzit de asa ceva.

bubulina

Post by bubulina » 28 Aug 2006, 19:35

Pentru ca la ORC din Ardeal inca se inregistreaza asemenea firme.Trebuie doar sa-ti inscrii societatea la Colegiul Consilierilor Juridici sa platesti taxa si e OK.Obiect unic evident-- 7411!!

norocel

Post by norocel » 29 Aug 2006, 05:50

Asta este tot ce stiu:

"In luna februarie 2006, MJ a inaintat Parchetului General de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie 3 propuneri pentru promovarea recursului in interesul legii privind urmatoarele probleme de drept:
 Admisibilitatea autorizarii constituirii si inmatricularii in registrul comertului a unei societati comerciale avand ca obiect consultanta si activitati juridice, in temeiul art. 21 din Statutul profesiei de consilier juridic, adoptat in baza Legii nr. 514/2003;
 Admisibilitatea unei cereri de deschidere a procedurii reglementate de Legea nr. 64/1995, republicata, fata de o societate comerciala dizolvata de drept, in conditiile aplicarii dispozitiilor Legii nr. 314/2001 pentru reglementarea situatiei unei societati comerciale;
 Obligativitatea comunicarii raportului final si bilantului general, conform prevederilor art. 115 din Legea nr. 64/1995, devenit, dupa republicare, art. 128."

http://www.csm-just.ro/csm/linkuri/29_0 ... 778_ro.doc

bubulina

Post by bubulina » 25 Oct 2006, 14:17

Pe site-ul Colegiului Consilierilor Juridici Bucuresti a fost data publicitatii o hotarare a Curtii de Apel Bucuresti din care rezulta legalitatea si jurisprudenta constituirii societatilor comerciale cu unic obiect de activitate "activitati juridice (consultanta si reprezentare juridica, exclusiv atribute speciale ale altor profesii juridice)- cod CAEN 7411.

victor

Post by victor » 26 Oct 2006, 12:55

Poate e interesant de citit pe site-ul ICCJ comunicatul cu privire la RIL, mai precis cu privire la Decizia XXII/12.06.2006.
Eu cred ca nu mai pot exista dubii, iar decizia CAB a fost pronuntata chiar in aceeasi zi.

Pelerinul

Post by Pelerinul » 26 Oct 2006, 19:27

bozo wrote:Cabinetele de avocatura se infiinteaza in baza Legii 51, nu in baza codului Caen. O aberatie mai mare n-am auzit pana acum. :-( Iar societatile de consultanta juridica au fost considerate ilegale si nu stiu daca mai exista vreun ORC in tara care sa inregistreze asemenea firme.
Amestecam merele cu perele.
CAEN = Clasificarea Activitatilor din Economia Nationala
Nu se refera numai la societatile comerciale. Se refera la toate activitatile din economia nationala. Prin urmare putem spune ca infiintarea cabinetelor de avocatura se face in baza Legii 51, dar codul activitatii este cel din CAEN: 7411. La acelasi cod se incadreaza si birourile notariale dar si activitatea celor care se ocupa de brevete si drepturi de autor.

Post Reply