Discutii privind Societatile Comerciale
-
ursu
Post
by ursu » 27 Aug 2006, 15:48
Se face cesiunea partilor sociale catre un nou administrator. De la data semnarii actelor in fata notarului si data inregistrarii actului aditional la ORC , noul administrator este condamnat definitiv si irevoc. pt. inselaciune. Instanta penala uita sa comunice decizia de condamnare ORC-ului si mentiunea se inscrie in baza unei Incheieri de admitere.
Dupa aprox. 3 ani, un creditor al societatii introduce la sindic cerere de reorganizare cerind si stabilirea raspunderii personale a ambilor administratori -vechi si nou-. Poate noul administrator invoca in aparare lipsa capacitatii de exercitiu - incompatibilitate prev.L:31, si C.civ. art.1552- ?

-
jurista
Post
by jurista » 28 Aug 2006, 10:23
Nu am inteles exact. Noul administrator este condamnat pt inselaciune care s-a comis cind? in timpul cit era el administrator sau cind era cel vechi? de ce s-au cedat partile sociale in fata notarului?cum adica lipsa cap de exrcitiu?
-
ursu
Post
by ursu » 28 Aug 2006, 12:53
jurista wrote:Nu am inteles exact. Noul administrator este condamnat pt inselaciune care s-a comis cind? in timpul cit era el administrator sau cind era cel vechi? de ce s-au cedat partile sociale in fata notarului?cum adica lipsa cap de exrcitiu?
Noul admin. a fost condamnat pt. insel. in timpul mandatului vechiului admin.
In anul 2001 asa se cedau partile sociale, in fata notarului.
Daca o persoana este condamnata penal pt. inselaciune, delap., gestiune fraud., conf. Legii - 31, s.a. - , mai este compatibila cu functia de admin.? :?

-
ursu
Post
by ursu » 28 Aug 2006, 20:26
-
ursu
Post
by ursu » 31 Aug 2006, 19:24
Totusi... alte pareri? alte comentarii?
-
luc4s
Post
by luc4s » 31 Aug 2006, 20:07
Nu cred ca o sa mearga, dar nu strica sa incerci :)
-
ursu
Post
by ursu » 31 Aug 2006, 20:29
Mai concret?
-
Pelerinul
Post
by Pelerinul » 01 Sep 2006, 07:23
In primul rand, nu ar fi trebuit sa se inregistreze mentiunea la ORC. Asta daca nu cumva noul administrator nu a depus la dosar certificat de cazier judiciar ci a dat declaratie pe propria raspundere ca este compatibil cu functia de administrator. In acest caz apar conotatiile penale ale spetei si avem de-a face cu fals in declaratii si uz de fals.
Oricum, revenind la intrebarea ta, noul adminstrator nu poate invoca aceasta incompatibilitate cu functia de administrator pentru a evita raspunderea personala pentru falimentul societatii.
Cu atat mai mult cu cat conform reglementarilor in domeniu, pot raspunde pentru datoriile societatii adminstratorii dar si alte persoane care prin activitatea lor au determinat aparitia starii de insolventa.
Prin urmare, noul adminstrator cam este bun de plata.
El ar fi putut evita angajarea raspunderii sale, daca in momentul in care a preluat functia de adminstrator si a inceput sa o exercita, dandu-si seama de situatia dificila a societatii ar fi cerut lichidarea voluntara a societatii.
-
ursu
Post
by ursu » 01 Sep 2006, 11:56
Fostul administrator- desi nu mai avea calitate- a procedat la inscierea mentiunii la orc. Noul admin. nu si-a exercitat in nici un fel atributiile potrivit legii. Condamnarea a intervenit exact a doua zi dupa autentificarea actului de cesiune in fata notarului.
Starea de insolventa aparuse deja la vechiul administrator, existind un titlu executoriu impotriva societatii.
-
varsatorsator
Post
by varsatorsator » 08 Oct 2006, 20:21
eu cred ca se poate folosi de lipsa calitatii intrucat la momentul la care a fost mandatat ca administrator el nu indeplinea conditiile cerute de lege pt aceasta calitate ca de altfel nici pt aceea de asociat
Who is online
Users browsing this forum: No registered users and 2 guests