nelamurire de la terenuri
nelamurire de la terenuri
Va aduc in dezbatere problema de la teren in Civil Am inteles ca va trebui sa deschid un proces civil pentru a-mi corecta CF . Dupa 10 ani de la intabulare am aflat ca planul de situatie este corect intocmit din punct de vedere a conturului , respeciv a vecinatatilor dar este gresit calculata suprafata . suprafata calculata si inscrisa in cf este mai mica decat realul .Daca aveti o astfel de experienta aratati-mi pasii . Cu cine ma voi judeca (in actul de mana initial era prevauta intreaga suprafata )Pana la clarificare juridica declar la registru agricol si la financiar diferenta ?
In Legea nr. 7/1996 a cadastrului si publicitatii imobiliare se arata ca:
ART. 63
Daca se constata unele diferente intre suprafetele inscrise in actele de proprietate si situatia reala din teren, rezultata din masuratorilor executate pentru intocmirea cadastrului general, consiliile locale vor instiinta pe proprietarii interesati.
Plusurile si minusurile de teren de pe aceeasi unitate administrativ-teritoriala se compenseaza intre proprietarii in cauza.
Plusurile si minusurile de teren se stabilesc de catre persoanele autorizate care efectueaza masuratorile si se comunica celor in cauza si primarilor.
ART. 64
Orice neintelegeri cu privire la identificarea si masurarea parcelelor de teren, precum si cu privire la proprietarii acestora, se vor solutiona de catre instantele judecatoresti.
ART. 63
Daca se constata unele diferente intre suprafetele inscrise in actele de proprietate si situatia reala din teren, rezultata din masuratorilor executate pentru intocmirea cadastrului general, consiliile locale vor instiinta pe proprietarii interesati.
Plusurile si minusurile de teren de pe aceeasi unitate administrativ-teritoriala se compenseaza intre proprietarii in cauza.
Plusurile si minusurile de teren se stabilesc de catre persoanele autorizate care efectueaza masuratorile si se comunica celor in cauza si primarilor.
ART. 64
Orice neintelegeri cu privire la identificarea si masurarea parcelelor de teren, precum si cu privire la proprietarii acestora, se vor solutiona de catre instantele judecatoresti.