Admitere recurs

Discutii privind procedura penala
Post Reply
krisstina

Admitere recurs

Post by krisstina » 19 Aug 2006, 15:14

Judecatoria a dispus condamnarea inculpatului la 1 an si 6 luni inchisoare.
Impotriva sentintei a declarat apel numai inculpatul.
Tribunalul a admis apelul si a dispus ca pedeapsa sa fie executata la locul de munca.
Procurorul a declarat recurs, sustinand ca, fata de gravitatea faptei, executarea pedepsei la locul de munca nu se justifica.
Va fi admis recursul declarat de procuror?

wittmann

Post by wittmann » 19 Aug 2006, 15:34

Mai intai zi parerea ta... :grin:

krisstina

Post by krisstina » 19 Aug 2006, 16:23

Parerea mea nu conteaza (inca). O sa-ti spun care este nedumerirea mea.

Recursul procurorului a fost respins ca inadmisibil, cu urmatoarea motivare:

Persoanele care nu au folosit calea apelului pot declara recurs impotriva deciziei instantei de apel numai cu privire la modificarile aduse sentintei ca urmare a admiterii apelului declarat de o alta persoana.
In speta, sentinta primei instante a fost modificata ca urmare a admiterii apelului declarat numai de inculpat. Ca atare, cel indreptatit de lege sa declare recurs atat impotriva sentintei, cat si a deciziei, este numai inculpatul, in timp ce procurorul poate folosi aceasta cale de atac numai contra deciziei si numai cu privire la modificarile pe care aceasta le-a adus sentintei.
Or, prin decizia instantei de apel, durata inchisorii stabilite de prima instanta nu a fost modificata, ci numai modalitatea de executare a acesteia.
In aceste conditii, urmeaza ca recursul procurorului sa fie respins ca inadmisibil, acesta referindu-se la dispozitii ale primei instante mentinute in apel.

Eu as fi crezut ca recursul procurorului este admisibil.

wittmann

Post by wittmann » 19 Aug 2006, 17:47

Pai si eu as fi crezut la fel, sincer sa fiu.

denominatus

Post by denominatus » 19 Aug 2006, 19:49

Recursul procurorului privea solutia din apel, nu cea din fond. Modalitatea de executare a pedepsei face parte din individualizarea pedepsei...

Prima instanta i-a dat un cot jumate cu executare.
A doua instanta l-a condamnat la un an jumatate de puscarie, fara cazare, sau daca vrei, executabila in libertate.

Tot un cot jumate e, dar ce diferenta, nu? :grin:

A intors-o din condei domnul jude. :-D

florian267

Post by florian267 » 19 Aug 2006, 20:50

Denominatus wrote:Recursul procurorului privea solutia din apel, nu cea din fond. Modalitatea de executare a pedepsei face parte din individualizarea pedepsei...
Deci parerea ta care este: e sau nu admisibil recursul procurorului? Eu zic ca ar fi,

denominatus

Post by denominatus » 19 Aug 2006, 21:41

Ce coincidenta... si eu zic la fel :lol:

Ce avatar frumos ai... In sepia, cu chenar oval, se poate? :mrgreen:

luc4s

Post by luc4s » 20 Aug 2006, 18:01

krisstina wrote:Parerea mea nu conteaza (inca). O sa-ti spun care este nedumerirea mea.

Recursul procurorului a fost respins ca inadmisibil, cu urmatoarea motivare:

Persoanele care nu au folosit calea apelului pot declara recurs impotriva deciziei instantei de apel numai cu privire la modificarile aduse sentintei ca urmare a admiterii apelului declarat de o alta persoana.
In speta, sentinta primei instante a fost modificata ca urmare a admiterii apelului declarat numai de inculpat. Ca atare, cel indreptatit de lege sa declare recurs atat impotriva sentintei, cat si a deciziei, este numai inculpatul, in timp ce procurorul poate folosi aceasta cale de atac numai contra deciziei si numai cu privire la modificarile pe care aceasta le-a adus sentintei.
Or, prin decizia instantei de apel, durata inchisorii stabilite de prima instanta nu a fost modificata, ci numai modalitatea de executare a acesteia.
In aceste conditii, urmeaza ca recursul procurorului sa fie respins ca inadmisibil, acesta referindu-se la dispozitii ale primei instante mentinute in apel.

Eu as fi crezut ca recursul procurorului este admisibil.
Faina speta :)

Post Reply