Judecatoria a dispus condamnarea inculpatului la 1 an si 6 luni inchisoare.
Impotriva sentintei a declarat apel numai inculpatul.
Tribunalul a admis apelul si a dispus ca pedeapsa sa fie executata la locul de munca.
Procurorul a declarat recurs, sustinand ca, fata de gravitatea faptei, executarea pedepsei la locul de munca nu se justifica.
Va fi admis recursul declarat de procuror?
Admitere recurs
Parerea mea nu conteaza (inca). O sa-ti spun care este nedumerirea mea.
Recursul procurorului a fost respins ca inadmisibil, cu urmatoarea motivare:
Persoanele care nu au folosit calea apelului pot declara recurs impotriva deciziei instantei de apel numai cu privire la modificarile aduse sentintei ca urmare a admiterii apelului declarat de o alta persoana.
In speta, sentinta primei instante a fost modificata ca urmare a admiterii apelului declarat numai de inculpat. Ca atare, cel indreptatit de lege sa declare recurs atat impotriva sentintei, cat si a deciziei, este numai inculpatul, in timp ce procurorul poate folosi aceasta cale de atac numai contra deciziei si numai cu privire la modificarile pe care aceasta le-a adus sentintei.
Or, prin decizia instantei de apel, durata inchisorii stabilite de prima instanta nu a fost modificata, ci numai modalitatea de executare a acesteia.
In aceste conditii, urmeaza ca recursul procurorului sa fie respins ca inadmisibil, acesta referindu-se la dispozitii ale primei instante mentinute in apel.
Eu as fi crezut ca recursul procurorului este admisibil.
Persoanele care nu au folosit calea apelului pot declara recurs impotriva deciziei instantei de apel numai cu privire la modificarile aduse sentintei ca urmare a admiterii apelului declarat de o alta persoana.
In speta, sentinta primei instante a fost modificata ca urmare a admiterii apelului declarat numai de inculpat. Ca atare, cel indreptatit de lege sa declare recurs atat impotriva sentintei, cat si a deciziei, este numai inculpatul, in timp ce procurorul poate folosi aceasta cale de atac numai contra deciziei si numai cu privire la modificarile pe care aceasta le-a adus sentintei.
Or, prin decizia instantei de apel, durata inchisorii stabilite de prima instanta nu a fost modificata, ci numai modalitatea de executare a acesteia.
In aceste conditii, urmeaza ca recursul procurorului sa fie respins ca inadmisibil, acesta referindu-se la dispozitii ale primei instante mentinute in apel.
Recursul procurorului privea solutia din apel, nu cea din fond. Modalitatea de executare a pedepsei face parte din individualizarea pedepsei...
Prima instanta i-a dat un cot jumate cu executare.
A doua instanta l-a condamnat la un an jumatate de puscarie, fara cazare, sau daca vrei, executabila in libertate.
Tot un cot jumate e, dar ce diferenta, nu?
A intors-o din condei domnul jude.
Prima instanta i-a dat un cot jumate cu executare.
A doua instanta l-a condamnat la un an jumatate de puscarie, fara cazare, sau daca vrei, executabila in libertate.
Tot un cot jumate e, dar ce diferenta, nu?

A intors-o din condei domnul jude.

Faina speta :)krisstina wrote:Parerea mea nu conteaza (inca). O sa-ti spun care este nedumerirea mea.