nu stiu exact de unde sa incep......un client are niste titluri de o anumita valoare emise prin 1922 de catre Ministerul de Finante - Datoria Publica a Romaniei, numite "renta improprietaririi" si "renta 5% amortibila din 1933" si vrea valoarea lor.
cui trebuie sa ma adresez? la ministerul de finante?
ati avut de a face cu asa ceva?
ajutati-ma va rog
nu stiu foarte multe detalii deoarece cel putin in cazul meu maestru meu ma trimite sa gasesc solutii la niste probleme fara sa-mi dea prea multe informatii.
stiu doar ca este vorba despre titlurile datoriei publice- o institutie din cadrul ministrului de finante de prin 1920 si 1941 si ministerul refuza sa plateasca valoarea acestora.
ar trebui sa fac un memoriu la finante dar nu gasesc absolut nimic despre aceste titluri si m-am gandit ca poate stiti voi.
stiu doar ca este vorba despre titlurile datoriei publice- o institutie din cadrul ministrului de finante de prin 1920 si 1941 si ministerul refuza sa plateasca valoarea acestora.
ar trebui sa fac un memoriu la finante dar nu gasesc absolut nimic despre aceste titluri si m-am gandit ca poate stiti voi.
NICI EU NU STIU MARE LUCRU, DAR DACA AS FI FOST IN LOCUL TAU AS INTREBA MAI MULTE PERSOANE DIN MF. Or fi si ei putin dezorganizati-Doamne, cat imi pace cuvantul asta si e atat de actual!-, ca deh, abia sau mutat de ceva timp.Dar mai poti incerca si la Banca Nationala.Poate au avut si ei de a face cu asa ceva.In fond ei gestioneaza datoria publica.Sau mai bine spus si ei .
Multa Bafta!
Multa Bafta!
Re: ajutati-ma va rog
Ce fel de titluri sunt, de creanta sau de proprietate? Par a fi de proprietate dar daca sunt din cele dintai ar fi indicat sa ai in vedere si prescriptia extinctiva.tantza wrote:nu stiu exact de unde sa incep......un client are niste titluri de o anumita valoare emise prin 1922 de catre Ministerul de Finante - Datoria Publica a Romaniei, numite "renta improprietaririi" si "renta 5% amortibila din 1933" si vrea valoarea lor.
cui trebuie sa ma adresez? la ministerul de finante?
ati avut de a face cu asa ceva?
Cauta niste tomuri prafuite si vezi legea in temeiul careia au fost emise. N-o sa te ajute prea mult programele legislative. Daca nu te descurci, fa o depesa la Monitorul Oficial si cere-le actul. Mai vezi si la Consiliul legislativ, ca ei au evidenta tuturor actelor normative.
Dupa care vezi ce se mai poate scoate din ele.
In principiu sunt de mult prescrise, insa am auzit acum ceva vreme ca unele autoritati au ales sa nu invoce prescriptia in cazul unor obligatii pentru, de exemplu, inzestrarea armatei pentru razboi.
pe considerentul ca ar fi imoral sa restitui un ajutor primit in vreme de restriste si ca acum s-a intors roata.
nezi si tu...
(Daca maestru nu-ti da prea multe informatii e pentru ca vrea sa vada daca-ti merge mintea si te descurci singura
. Poate.)
@Av. Simona Leoveanu.
Din ce Barou? sa te cautam cand mai avem vreo speta mai grea, ca vad ca stii...
Dupa care vezi ce se mai poate scoate din ele.
In principiu sunt de mult prescrise, insa am auzit acum ceva vreme ca unele autoritati au ales sa nu invoce prescriptia in cazul unor obligatii pentru, de exemplu, inzestrarea armatei pentru razboi.

nezi si tu...
(Daca maestru nu-ti da prea multe informatii e pentru ca vrea sa vada daca-ti merge mintea si te descurci singura

@Av. Simona Leoveanu.
Din ce Barou? sa te cautam cand mai avem vreo speta mai grea, ca vad ca stii...