Ideea este urmatoarea.......de ce eu care vreau sa sanctionez prin revocare pe admiistrator sa ma incarc cu un proces pentru revocarea acestuia? Adica el face probleme si tot eu sa urmez o cale aiurea cu mai stiu eu ce probe sa dovedesc necesitatea revocarii admin etc etc.
Si ca sa vezi cum sta treaba uite ce cred eu.........
Convoc AGA si chiar daca e SRL fii convins ....potrivit legii.........se aplica dispozitiile privitoare la S.A., iar prin dispozitiile actului constitutiv nu se poate deroga potrivit art. 5 din Codul Civil de la normele imperative .zic eu de ordine publica..........dispozitiile de la SA fiind aplicabile la SRL urmare a unei norme de trimitere..........
Prin hotarare cu 70% din capitalul social si majoritate de asociati(ca sa vezi caracterul mixt) iau decizia revocarii din functia de administrator.
Cel in cauza poate sa faca si tumbe.., poate sa accepte poate sa nu accepte..........nu el decinde.de unul singur.
Cu hotararea se intocmesc frumusel actele pentru operare in ORC.......iar administratorul nemultumit , treaba lui, poate sa faca opozitie la Hot, poate sa ceara anularea Hot intemeiata pe (acea unanimitate neintrunita) pentru ca exista destule temeiuri pe care sa le invoc in apararea si in perfecta legalitate a hotararii...............iar ca sa fiu mai cu mot fac si o reconventionala in cererea lui prin care cer instantei de judecata sa constate valabiitatea hotararii iar in subsidiar pentru alte motive(pentru care practic l-am revocat prin hot AGA) solicit sa dispuna revocarea administratorului.............Ei care este diferenta..........prin hot AGA il provoc pe acel administrator sa actioneze el daca vrea, daca are chef, daca el crede ca are sanse , daca etc etc........ si nu sa initiez eu o cerere privind revocarea administratorului pe care practic o pot cere si pe reconventionala daca dl. giga contra vrea s-o atace si daca o face.
Cred ca e mai productiv asa decat sa stau sa astept rezultatulunui proces si cu administrator inca in functie...........
TTrebuie sa recapitulez??
(caluza cu privire la unanimitatea ptr modificarea actului constitutiv nu se aplica in nici o situatie cand priveste revocarea din functia de aministrator a celui care detine si calitatea de asociat sau actionar..............in situatia in care se pune indiscutie tocmai activitatea acestuia, descarcarea de gestiune sisunt o multime de principii aplicabile in sustinerea acestui fapt indiferent ce convin partile)
Sa luam un exemplu.......oare e valabil contractul de vanzare cumparare al unui teren prin care partile declara ca acesta este valabil fara a fi necesara incheierea lui in forma autentica??