completare factura

inregistrari contabile, taxe si impozite, expertize contabile, evaluari, TVA
Post Reply
augusta

completare factura

Post by augusta » 27 Jul 2006, 12:11

Salut, as avea si eu o intrebare.A fost garda la noi si ne-a amendat ca pe factura nu am trecut nr.contractului sau comenzii.Pot sa invoc, la plangerea la contraventie, faptul ca noi nu am incheiat contract, nu avem nici o comanda, deoarece exista doar un contract verbal intre noi.Mentionez ca la contractele comerciale nu este obligatorie forma scrisa (art.46 C.com).Precizez ca potrivit art.3, alin.4 din OMFP aveam obligatia sa trecem pe factura nr.comanda sau contract.Dati-mi un sfat.
Va multumesc.

cica

Post by cica » 27 Jul 2006, 13:33

cu ce va ocupati???
prestari servicii sau livrari de bunuri???

norocel

Re: completare factura

Post by norocel » 28 Jul 2006, 06:05

augusta wrote: Precizez ca potrivit art.3, alin.4 din OMFP aveam obligatia sa trecem pe factura nr.comanda sau contract..
Care ordin?

augusta

Re: completare factura

Post by augusta » 28 Jul 2006, 09:19

Ordinul 29/2003.Facem si livrari de bunuri si prestari de servicii.Dar pentru factura pentru care am fost sanctionati -prestare servicii.

kinga

Post by kinga » 28 Jul 2006, 09:32

(4) Pe facturile fiscale care se utilizeaza pentru prestari de servicii se vor mentiona, in mod expres, numarul si data contractului, respectiv ale comenzii, in cazul prestarilor de servicii ocazionale care nu au la baza un contract.

e foarte clar..ce vrei sa stii???

Scorpion

Post by Scorpion » 29 Jul 2006, 19:52

Faci o plangere contraventionala...nu ai nimic de pierdut si incerci sa obti de la instanta un avertisment......in loc de amenda.......practic soliciti exonerarea de la plata amenzii deoarece nu este oportuna intrucat data fiind natura comerciala a operatiunilor derulate a fost suficienta comanda verbala urmata de executarea in fapt a serviciilor solicitate(si care poate fi verificata!!!) si practic nu a existat un document numit comanda a carui nr. sa fie inregistrat pe factura....... evident un avantaj este si acela ca aceasta sa reprezinte un unicat in totalitatea operatiunilor derulate si facturate, in aceste conditii aplicarea sanctiunii desi intemeiata pe un text de lege nu este nici oportuna si contravine spiritului legii ,deoarece aceasta are in vedere efectuarea unei multitudini de acte lipsite de elementele cerute a fi trecute pe factura....... ori in conditiile in care acest act este unic in inrteaga activitate sanctionarea cu amenda apare ca excesiva fiind suficient un avertisment si ca o masura pentru viitor pentru realizarea unui minim de formalitati scriptice.
Au mai fost cazuri cand instanta a inteles aceste aspecte(inspectia fiscala s-a legat de lipsa codului unic si practic a interpretat ca nefiind indeplinite conditiile exprese ale documentului justificativ a anulat dreptul de deducere a tva-lui aferent acelei factri si a luat ca masura inscrierea in debit in contabilitate.) dar tot aceeasi instanta a mentinut si amenda aplicata ca urmare a nerespectarii disp. legii contabilitatii privind numele datele de idetificare si semnatura delegatului de pe factura..........
Consider ca merita sa incerci......

Scorpion

Post by Scorpion » 29 Jul 2006, 20:02

Faci o plangere contraventionala...nu ai nimic de pierdut si incerci sa obti de la instanta un avertisment......in loc de amenda.......practic soliciti exonerarea de la plata amenzii deoarece nu este oportuna intrucat data fiind natura comerciala a operatiunilor derulate a fost suficienta comanda verbala urmata de executarea in fapt a serviciilor solicitate(si care poate fi verificata!!!) si practic nu a existat un document numit comanda a carui nr. sa fie inregistrat pe factura....... evident un avantaj este si acela ca aceasta sa reprezinte un unicat in totalitatea operatiunilor derulate si facturate, in aceste conditii aplicarea sanctiunii desi intemeiata pe un text de lege nu este nici oportuna si contravine spiritului legii ,deoarece aceasta are in vedere efectuarea unei multitudini de acte lipsite de elementele cerute a fi trecute pe factura....... ori in conditiile in care acest act este unic in inrteaga activitate sanctionarea cu amenda apare ca excesiva fiind suficient un avertisment si ca o masura pentru viitor pentru realizarea unui minim de formalitati scriptice.
Au mai fost cazuri cand instanta a inteles aceste aspecte(inspectia fiscala s-a legat de lipsa codului unic si practic a interpretat ca nefiind indeplinite conditiile exprese ale documentului justificativ a anulat dreptul de deducere a tva-lui aferent acelei factri si a luat ca masura inscrierea in debit in contabilitate.) dar tot aceeasi instanta a mentinut si amenda aplicata ca urmare a nerespectarii disp. legii contabilitatii privind numele datele de idetificare si semnatura delegatului de pe factura..........

Scorpion

Post by Scorpion » 29 Jul 2006, 20:03

Scorpion

Post by Scorpion » 29 Jul 2006, 20:04

kinga

Post by kinga » 29 Jul 2006, 20:13

si chiar era nevoie sa postezi de 4 ori??? :-D :-D :-D :-D

augusta

Post by augusta » 31 Jul 2006, 06:48

Multumesc Scorpion.Am sa incerc.Sper ca voi si reusi.
Iti multumesc si tie Kinga, desi nu m-ai ajutat cu nimic.Stiu si eu sa citesc textul de lege, dar suntem doar juristi.Nu e normal sa interpretam?Am apelat la voi nu ca nu stiu citi...

kinga

Post by kinga » 31 Jul 2006, 15:41

Augusta, nu vroiam sa te supar. Dar sunt cazuri in care mare lucru nu poti sa faci. Dispozitiile legale sunt foarte clare. Scrie alb pe negru.
Si stim ca nimeni nu poate invoca necunoasterea legii, nu???
Poti sa faci contestatie, dar nu-ti dau mari sanse.
eventual tragi de timp...dar iti pui in cap Garda.

Scorpion

Post by Scorpion » 31 Jul 2006, 20:07

Ce-nseamna iti pui in cap Garda? In toata activitatea ta nu ai deranjat pe nimeni cu actiunile tale? Poate e mai grav...spre exemplu cand intr-un proces de divort reprezinti sotia reclamanta impotriva sotului - nush ce mare goanga pe la garda sau alta institutie.....

Daca este dupa cum spui atunci nu mai trewbuie sa contestam nici actele de la finante si de fapt nici un act pentru a nu ne pune rau cu nu stiu cine! nici nu mai promovam cai de atac chiar si daca nu avem castig de cauza pentru a nu ne pune rau cu instanta s.am.d. Cu tot respectul dar prin plangerea contraventionala nu le face plangere penala celor de la garda.......

kinga

Post by kinga » 31 Jul 2006, 20:15

Mai exista o varianta simpla ..ce ar fi sa respecti legile???
La firma noastra din decembrie 2003 nu am incasat nici o amenda de la Garda ..desi ne-au vizitat de n ..ori..si Garda si politia economica..si lista ar putea continua...
Si hai sa nu ne certam..dar stii si tu foarte bine ce interesant e sa ai garda in 2 in 2 saptamani pe cap.... ai incercat???
La fostul loc de munca am vazut cum e... si ... nu-ti doresc.... si cu cat contestai mai mult ..cu atat veneau mai des...
Nu am spus sa stai ..si sa aplici principiul ciocu mic ..dar cand esti in rahat macar taci din gura..cand nu ai dreptate ..taci..si contesti cand stii ca au aplicat amenda in mod abuziv...
E pararea mea..nu e musai sa fii de acord...Oricum vad ca pe nici un topic nu putem sa cadem de acord... :mrgreen: :mrgreen:

augusta

Post by augusta » 01 Aug 2006, 10:55

eu am contestat si anul trecut (pe noi ne viziteaza o data pe an) si am castigat litigiul.Mie nu prea imi vine sa cred ca Garda vine si nu gaseste nimic.Nu exista pefectiune, mai ales cu atata modificare de legislatie.Dar Codul asta fiscal este o tampenie, s-a modificat de 100 de ori, apoi s-a revenit asupra modificarii.....
Eu incerc nu am nimic de pierdut, ba mai cred ca am si dreptate.

Post Reply