Cum se patrunde in magistratura
Cum se patrunde in magistratura
Dupa ce ne-au ametit 1 an de zile cu examenul direct pe post s-au gaindit unii ( CSM ) ca ar fi bine sa intre fara examen, in dispretul tuturor prostilor care si-au pierdut timpul si banii, domnii fosti judecatori pensionati pt.limita de varsta. Incredibil!!!!!!!!
Eu nu stiu de judecatori dar stiu ca dupa ce s-a dat examenul din septembrie 2004, au fost primiti in magistratura procurori doar pe baza de dosare (fara examen).
Am auzit si la televizor cand a fost intrebat ministrul justitiei in legatura cu aceasta situatie si a raspuns ca nu stie dar se va interesa.
Am auzit si la televizor cand a fost intrebat ministrul justitiei in legatura cu aceasta situatie si a raspuns ca nu stie dar se va interesa.
Explicatie de doi lei, in contextul in care mii de absolventi de drept someaza, dupa ce au picat, unii dintre ei cu note mari, examene de intrare in profesie. Pai bine ca avem pe de o parte legi care incurajeaza angajarea proaspat absolventilor de facultati, acordand facilitati societatilor angajatoare de astfel de tineri, ca sa descurajam pe de alta parte tot noi, aceeasi categorie. Nu s-au ocupat locurile?! Sa organizeze 2 sau 3 concursuri pe an! Tinerii sa munceasca, iar pensionarii sa se odihneasca; Magistratii valorosi care au implinit varsta de pensie ar trebui sa respecte si ei dreptul la munca al tinerilor si, daca vor sa slujeasca in continuare justitiei, sa scrie carti in care sa impartaseasca din experienta lor de o viata. Iar un ministru nu are voie sa nu stie ce se intampla in sfera lui de actiune, iar daca stie si nu face nimic ori e de acord, ori e un ministru-fantosa!Sofia wrote: intr-adevar s-a aprobat si pentru judecatorii care indeplineau conditii de pensionare sa mai ramana pe posturi (explicatia fiind ca nu s-au putut ocupa posturile pe baza de concurs).
Da, magistratii pensionati pt.limita de varsta, doctoranzii si profesorii universitari vor depune pana la data de 15 11. dosarele pt.ocuparea posturilor de judecatori, ramase chipurile neocupate. Realitatea dramatica este faptul CA NU S-A DORIT OCUPAREA LOR, si acum ne arunca praf in ochi cu scuza ca cei care au participat la aceste concursuri n-au fost buni de nimic. De ce nu au validat notele de peste 7 luate de cei care au participat la concursurile organizate. Ar trebui sa le fie rusine.
De unde ai informatia asta? Si ce au in comun: magistratii pensionati pt. limita de varsta, doctoranzii si profesorii universitari de formeaza o categorie aparte de cei care dau examenul in august-septembrie sau de cei cu 5 ani vechime in profesie juridica?! In fine...or fi la categoria "cohones", ce ma bag eu...Uite-asa a ramas si ursul fara coada!
Eu am auzit chiar astazi despre examenul din februarie pentru judecatori si tot astazi am auzit ca va fi si pentru procurori (tot direct pe post) dar separat.
In legatura cu dosarele depuse pentru procurori se pare ca a fost o initiativa a ministerului dar dosarele au fost respinse de CSM (unii dintre cei care au depus dosare pentru procurori picasera la examenul pentru judecatori cu note sub 5).
In legatura cu dosarele depuse pentru procurori se pare ca a fost o initiativa a ministerului dar dosarele au fost respinse de CSM (unii dintre cei care au depus dosare pentru procurori picasera la examenul pentru judecatori cu note sub 5).