buna la toti. sper sa ma luminati si pe mine intr-o problema. in cazul in care o persoana face o oferta de donatie, dar pana la acceptarea donatiei de catre persoana careia ii este adresata oferta, donatorul gaseste de cuviinta sa isi sporeasca patrimoniul in alt mod, vanzand bunul. oferta nu e cu termen. ce poate face donatarul?
mie mi se pare ca, desi oferta a fost facuta, neexisand obiectul contractului de donatie, aceasta nu mai este valabila. dar poate sa faca donatarul ceva in contra donatorului? are vreo actiune in justitie?
Donatia
Re: Donatia
Parerea mea este ca nu.raluca_mihaela wrote:poate sa faca donatarul ceva in contra donatorului? are vreo actiune in justitie?
extras cod civil
Art. 814. Donatiunea nu obliga pe donator si nu va produce nici un efect decat din ziua in care va fi fost acceptata.
dupa acceptare, este irevocabila .
dupa acceptare, este irevocabila .
DA, ESTE IREVOCABILA, ASA AM INVATAT SI EU. PROBLEMA E...DE CE SA RASPUND EU PENTRU UN BUN PE CARE L-AS FI DAT BENEVOL. DE CE SA MA OBLIGE DONATARUL SA II DAU BUNUL PE CARE EU L-AM VALOFICAT? DE UNDE SA I-L MAI DAU? CUMPAR EU UN ALT BUN CA SA I-L DAU LUI?
SUNT F IN CEATA... SAU PUR SI SIMPLU II DAU ALTCEVA DIN PATRIMONIUL MEU?
SUNT F IN CEATA... SAU PUR SI SIMPLU II DAU ALTCEVA DIN PATRIMONIUL MEU?
Re: Donatia
Care donatie daca nu s-a incheiat contractul ?raluca_mihaela wrote:buna la toti. sper sa ma luminati si pe mine intr-o problema. in cazul in care o persoana face o oferta de donatie, dar pana la acceptarea donatiei de catre persoana careia ii este adresata oferta, donatorul gaseste de cuviinta sa isi sporeasca patrimoniul in alt mod, vanzand bunul. oferta nu e cu termen. ce poate face donatarul?
mie mi se pare ca, desi oferta a fost facuta, neexisand obiectul contractului de donatie, aceasta nu mai este valabila. dar poate sa faca donatarul ceva in contra donatorului? are vreo actiune in justitie?