Schimbarea incadrarii cu ocazia mentinerii arestarii ?

Discutii privind procedura penala
Post Reply
norocel

Schimbarea incadrarii cu ocazia mentinerii arestarii ?

Post by norocel » 05 Feb 2006, 12:39

Imediat dupa inregistrarea dosarului la instanta, se fixeaza termen pentru verificarea legalitatii si temeiniciei arestarii preventive.
La acest termen, procurorul declara ca schimba incadrarea juridica.
Ce ar trebui sa faca instanta?

dricaru

Post by dricaru » 05 Feb 2006, 13:31

Ia act de cererea procurorului si atit.
Suntem deja in faza de judecata dar intr-o etapa speciala, de verificare in cam de cons in conditiile art 300/1 Cpp a legalit arestarii.
Cererea parchetului va fi pusa in discutia partilor la primul termen de judecata , cu procedura completa si in sedinta publica.

norocel

Post by norocel » 05 Feb 2006, 13:38

Am citit intr-o revista un articol in care se spunea ca instanta ar fi gresit si ca nu putea lua act de declaratia procurorului la acel termen.

dricaru

Post by dricaru » 05 Feb 2006, 13:44

Mey...ia act de declaratia sa in sensul ca o consemneaza si atit. NU produce vreo consecinta juridica cererea sa deoarece stem in faza de judecata si procurorul nu poate dispune nimic ci poate doar sa ceara. Ca orice parte dealtfel.

norocel

Post by norocel » 05 Feb 2006, 13:47

O sa caut articolul si o sa-l recitesc sa vad de ce era prezentata situatia ca fiind asa grava.
Poate n-am inteles eu ceva.

norocel

Post by norocel » 06 Feb 2006, 08:13

Am inteles unde era problema.

In cursul urmaririi penale, schimbarea incadrarii juridice se face prin ordonanta procurorului, in conditiile art. 238 Cod pr.pen.
Verificarea legalitatii si temeiniciei masurii arestului preventiv, in conditiile art. 300 indice 1 Cod pr.pen. tine deja de faza judecatii si nu de faza urmaririi penale iar schimbarea incadrarii se face in conditiile art. 334 Cod pr. civ.

dricaru

Post by dricaru » 06 Feb 2006, 20:02

Mey Norocel...ia mai lasa tu revistele deoparte.
Ca pina acolo e cale lunga iar aia care scriu pnacolo nu st neaparat consacratzi si vin uneori cu idei proprii, nefundamentate citeodata.
Hai...pune minutza pe cursurile lu Negu si Volonciu, fara rushine...si reciteste-le. O sa-ti dai sg raspunsurile dorite.

norocel

Post by norocel » 07 Feb 2006, 07:28

dricaru wrote:Mey Norocel...ia mai lasa tu revistele deoparte.
Nu pot ca sunt...dependent :-D :-D :-D

Post Reply