Partajul lucrurilor in strainatate

Familiei
Crode

Post by Crode » 24 Oct 2004, 22:15

Mi-ai da si un sut in fund dupa aceea ... :cry:
Da, cand ajungi la despartire te schimbi mai mult decat iti inchipui, si nevasta nu e deloc mai presus decat mine. I-am propus de mai multe ori sa impartim totul jumi-juma si sa-i platesc pensie la nivelul de aici, dupa legile de aici ... nu vrea, vrea mai mult ... si eu la fel. Intr-un fel ne potrivim ... :D
Dupa raspunsurile date inteleg ca trebuie sa fac tot posibilul sa nu ajung la o judecatoare, ci la un judecator :idea: . Multumesc.

innuenda

Post by innuenda » 24 Oct 2004, 22:29

Hi, hi. Nu-ti dau Crode, cel putin nu in timpul serviciului. He, he. Nu. Fii pe pace! Nu lovesc oamenii cand sunt cazuti. Glumim si noi. Citeste si tu printre randuri. Acuma, ca suntem judecatoare (asa sa-mi ajute Dumnezeu!) sau judecatori, nu aplicam decat legea si ne lasam convinsi doar de probe concludente. Ne impartializam si noi, pe cat putem. Stai linistit.

attorneyatlaw

Post by attorneyatlaw » 25 Oct 2004, 13:02

practica in romania, de regula, e cu jumate-jumate, indiferent de sexul judecatorului.
E drept ca pensia pentru copil e alta in Germania dar sa nu uitam ca in Germania sotia ta este indreptatita ea insasi la o pensie care sa-i asigure nivelul de trai pe care il avea inainte de divort. Ceea ce la Romania nu poate obtine.
Zic sa te mai gandesti!
Si da, ia-ti un avocat, daca vrei sa te lupti.

Crode

Post by Crode » 25 Oct 2004, 15:27

Da ai dreptate, insa platesc intretinere pentru fostul sot doar cei care nu au facut un "contract de casatorie" (Ehevertrag). Si mai multi de 50% din nemti au semnat asa ceva. In astfel de contract se renunta nu numai la intretinere ci si la cota aparte din castigul sotului. In cazul meu daca as fi semnat asa ceva as fi luat direct 90% din lucruri si casa fara proces si fara sa-i platesc vreo intretinere sotiei, doar copilului vreo 13 % din neto. Daca nu as fi semnat asa ceva, ajungeam sa-i platesc cam 60% din neto cu tot cu intretinerea copilului. Si poate ajungeam totusi sa-mi fac ganduri de plecare (viata aici este f scumpa), ca f. multi dintre nemti care pleaca in Anglia de exemplu unde nu sunt urmariti financiar (sau in Spania unde este salariul mai mic si nu depaseste ajutorul social al sotiei deci nu trebuie sa plateasca nimic; sau sa devina someri si asa raman cu mai multi bani decat daca ar munci!, sau ...etc.). Mi se pare cam tampita regula de aici, sa-ti depinda viata in functie de cat de indragostit ai fost cand te-ai casatorit. De aceea multi traiesc toata viata fara sa se casatoreasca si majoritatea asteapta 5-8 ani pana sa se casatoreasca (am plecat din Romania in 93). Eu nu am avut posibilitatea in Romania sa semnez asa ceva si deci este macar moral corect sa nu ii platesc ei intretinere, chiar daca impartim lucrurile complet jumi-juma. Si cum am exemple extreme chiar intre colegi, unul care a ramas cu totul platind doar 13% pentru un copil, altul care a platit 75%(!!!) din neto pentru 2 copii si intretinerea sotiei, ajungi sa nu mai stii ce este corect legal si la un moment dat chiar ce este corect moral..
Poate ca asa a fost sa fie caci acum 3 ani am cerut cetatenia germana si mi-a fost refuzata. Atunci m-a marcat faptul, acum sunt norocos ca sunt roman :lol: :lol: :lol: ... si nici nu cred ca o sa renunt la cetatenia romana vreodata (aici nu se accepta dubla cetatenie, exceptiile confirma regula).
Poate cineva va rog sa-mi citeze legea dupa care se face partajarea lucrurilor?. Aceea cu ... proportional cu venitul neto adus in casa in momentul cumpararii lucrurilor ... Danke :wink:

attorneyatlaw

Post by attorneyatlaw » 26 Oct 2004, 13:42

Nu scrie (din pacate pentru tine :) ) nicaieri ca partajul se face "proportional cu venitul neto adus in casa" Scrie insa in Codul familiei ca bunurile dobandite in timpul casatoriei sunt bunuri comune ale sotilor (sunt si niste exceptii pe acolo insa nu cred ca au legatura cu speta ta).
mai scrie ca sotii stapanesc bunurile comune "in devalmasie" (adica nu se stie care e cota fiecaruia) si ca la divort se vor imparti in raport de contributia fiecaruia la dobandirea acestora.
Si mai zice la lege ca munca femeii in gospodarie si pentru cresterea copiilor valoreaza contributie la dobandirea bunurilor comune. (de aceea zic ca nu depinde chestia asta de sexul judecatorului) Opereaza in concluzie o prezumtie (relativa) in conformitate cu care sotii au contribuit in egala masura la dobandirea bunurilor comune (asta ca sa nu mai zic ca salariul, odata incasat, este si el bun comun al sotilor).
Eu nu zic ca nu poti incerca si s-ar putea sa si obtii putin mai mult insa pareri din astea minunate cum ca ai putea lua chiar totul parerea mea e ca nu merita luate in seama.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests