risca-te tu .. la o asemenea situatie .. Nu mai da asemenea sfaturi si la altii .. Si daca tot vrei sa te risti .. vei vedea atunci daca colectorii ( nu recuperatorii) sunt bine pregatiti sau nu.Mili wrote:Interesanta discutie.Eu nu am gasit-o pana acum si am initiat deja o alta in forumul de comercial. Oricum este de actualitate.Parerea mea e ca nu prea au sanse decat cu cei slabi si cu manevre.Recuperatori cu studii superioare!!
toata lumea prefera ca varianta initiala procedura somatiei de plata.Depinde de varianta pentru care opteaza la recuperarea debitului, unele soc. prefera ord.5
termenul de prescriptie incepe sa curga de la data cand aceasta a devenit exigibila. Pt. fiecare factura in parte curge o prescriptie separata ( nu are legatura cu periada obligatorie de abonament). Nu se percep penalitati la penalitati ( dobanda la dobanda - anatocism). Penalitatile se prescriu o data cu creanta.Prescriptia actiunii incepe sa curga de la data ultimei facturi emise ori de la data la care expira contractul incheiat intre parti?
da. gresesti. Conform contractelor standard in cazul in care factura care atesta valoarea serviciilor .. nu ajunge din diferite motive la tine .. atunci tu .. poti afla valoarea ei doar solicitand telefonic .. sau scrie .. sau puteai afla de la relatii clienti. Stiai ca ai beneficiat de niste servicii .. deci stiai ca trebuie sa platesti . Citeste contractul.. sau daca nu il mai ai .. solicita o copie. Te vei convinge .. la sectiunea .. Plati.Plata se face in baza facturii, daca nu au emis facturi nu se pot folosi de propria lor culpa. Neutilizarea mea+nefacturarea ta nu poate fi interpretata drept o denuntare tacita?
Cert este ca neavand facturile in baza carora sa-si formuleze pretentiile nu au dovada debitului. Doar cu contractul pot sa mearga in instanta dar neavand cu ce sa faca proba (la care sunt obligati in sustinerea cererii) actiunea se respinge. Prescriptia caror sume? a celor pe care trebuia sa le citesti in stele?? In mod normal o presriptie curge de la data la care suma a devenit scadenta dar la tine nu se pune problema asa.
Gresesc eu Ildi?
Faceti cum vreti. Daca nu, luati-va un avocat. Scapati oare mai ieftin?

sa stii ca multi .. de la diferite .. societati ( nu neaparat .. pers. fizice) asa fac .. in speranta .. ca ne vin ei de hac. Si vin aia cu o falca in cer si una in pamant .. pusi pe scandal ( nu totdeauna) .. dar se linistesc repede. Mai tot invoca dispozitiile legii 469/2002 .. dar ei nu stiu decat prima parte din art. 3 ( sau 4). A 2-a parte a art. omit s-o spuna .. de parca noi am fi paraleli. Pe mine ma cam amuza ..

Cand lucrezi pe un domeniu atat de mic .. nu prea ai cum sa pierzi.