mostenire

Post Reply
danalupas

mostenire

Post by danalupas » 10 Jan 2006, 13:45

tatal meu are un teren pe care doreste sa-l imparta cu cei doi copii a-i sai,unul fiind eu. s-a dus la primarie sa declare acest lucru si imi spune ca el imi da teren, dar pentru ca eu sunt casatorita pozitia trebuie deschisa pe numele sotului meu , CA ASA SPUN CEI DE LA PRIMARIE .ESTE ADEVARAT CA DACA SUNT CASATORITA NU POT PRIMI TEREN DE LA TATA? CE DREPTURI ARE SOTUL MEU ASUPRA TERENULUI DACA TATA IL TRECE PE NUMELE LUI? SAU DE CE NU AM EU DREPTUL SA PRIMESC TEREN DE LA TATA?
MENTIONEZ CA NU LOCUIESC IN ACEEASI LOCALITATE CU TATAL MEU SI CA FAMILIA MEA ESTE BINE ACUM .DAR PESTE 10 ANI MAI STIU SI EU CE SE POATE INTAMPLA?

indian

Post by indian » 10 Jan 2006, 14:24

Tatal poate instraina suprafata de teren in favoarea ta, printr-un act de donatie autentificat. In acest fel, terenul devine bun propriu ("al tau si numai al tau pana la moarte" ).
In situatia in care, Doamne fereste, te desparti de sotul tau, acesta nu intra in masa partajabila.
(cei de la primarie dau informatii eronate, sau poate tu ai inteles gresit)

attorneyatlaw

Post by attorneyatlaw » 10 Jan 2006, 16:33

poate ca ai intels tu gresit si cand s-a referit la numele sotului tau avea in vedere numele de familie pe care il porti si tu urmare a casatoriei, si care inainte era numai al lui.
Altfel, tatal tau, asa cum spunea si Indian, iti poate dona linistit terenul in discutie iar acesta nu va deveni niciodata nici macar in parte, bun al sotului tau.
Daca despre altceva vorbeau cei de la primarie atunci nu stiu ce vorbesc sau sunt rauvoitori si nu ii lua in seama. Du-te cu tata la un notar si faceti donatie autentica, pe numele tau (asa cum te cheama in buletin)

danalupas

Post by danalupas » 10 Jan 2006, 18:07

nu este vorba de numele de familie, ci de mine si nu este vorba de un act la notar ,tata a cumparat terenul dar nu are titlu de proprietate(nu are nimeni in sat,acum se vor da)atfel ca tata vrea ca titlul de propritate sa vina fiecaruia in parte: mie ,lui si fratelui meu.dar la primarie i s-a spus ca el nu poate trece terenul pe mine pentru ca fiind casatorita ,capul familiei este sotul ! astfel ca daca vreau ca terenul sa fie trecut pe el bine daca nu,el nu poate pentru ca cei de la primarie spun ca asa e legea.

nicuvar

Post by nicuvar » 10 Jan 2006, 19:48

danalupas wrote:nu este vorba de numele de familie, ci de mine si nu este vorba de un act la notar ,tata a cumparat terenul dar nu are titlu de proprietate(nu are nimeni in sat,acum se vor da)atfel ca tata vrea ca titlul de propritate sa vina fiecaruia in parte: mie ,lui si fratelui meu.dar la primarie i s-a spus ca el nu poate trece terenul pe mine pentru ca fiind casatorita ,capul familiei este sotul ! astfel ca daca vreau ca terenul sa fie trecut pe el bine daca nu,el nu poate pentru ca cei de la primarie spun ca asa e legea.
In primul rand, tatal tau trebuie sa primeasca titlul de proprietate pe numele lui, pe baza documentelor pe care le are. Apoi iti poate dona tie. Tu si fratele tau inca nu apareti in documente ca proprietari .

danalupas

Post by danalupas » 10 Jan 2006, 22:07

multumesc

danalupas

Post by danalupas » 10 Jan 2006, 22:13

nu stiu care e exact situatia,doar atat stiu ca tata si fratele meu vor primi titlu de proprietate(e ca si cum tata ar vinde)iar eu nu pot pentru ca in legea acelui primar femeile casatorite nu au drept ,ci doar sotii lor!
as dori sa stiu daca este vreo lege care sa interzica femeii casatorite sa aiba proprietate daca are dreptul la ea?
eu o sa merg la primar dar as vrea sa am o lege de partea mea

roxanne

Post by roxanne » 11 Jan 2006, 01:09

danalupas wrote:eu nu pot pentru ca in legea acelui primar femeile casatorite nu au drept ,ci doar sotii lor!
ai aceleasi drepturi ca toti ceilalti,casatorita sau nu!!dupa ce tatal tau va dobandi titlul de proprietate, iti poate transfera si tie,numai tie!Lasa-l pe primar cu legea lui..

danalupas

Post by danalupas » 11 Jan 2006, 09:49

dar de ce fratele meu obtine titlu inaintea mea? de ce sa astept pana ce tata va primi titlu, pentru ca atunci sa trebuiasca sa platesc intabularea care nu e deloc putin. iar fratele sa poata beneficia inainte si sa nu plateasca decat o suma modica? sa nu ma intelegeti gresit ,n-am nimic cu fratele meu dar ma intreb totusi de ce eu nu am dreptul la aceeasi facilitate?

karina25

Post by karina25 » 11 Jan 2006, 10:55

poate ar fi bine ca primarul sa citeasca - Constitutia Romaniei......
art. 4 alin 2 prevede "Romania este patria comuna si indivizibila a tuturor cetatenilor sai, fara deosebire de rasa, de nationalitate, de origine etnica, de limba, de religie, de sex, de opinie, de apartenenta politica, de avere sau de origine sociala".
iar art. 16 alin. 1 "Cetatenii sunt egali in fata legii si a autoritatilor publice, fara privilegii si fara discriminari".

wittmann

Post by wittmann » 11 Jan 2006, 12:19

Ceri prea mult de la un primar...

bozo

Post by bozo » 11 Jan 2006, 17:53

Eu nu prea inteleg. Tatal tau a cumparat un teren fara acte si urmeaza ca in actul de proprietate sa fiti trecuti toti trei, adica tu , tatal si fratele, sau va aparea doar tatal tau, pentru ca mai apoi sa va doneze terenul?

tamara

Post by tamara » 11 Jan 2006, 20:07

In concluzie, ori primarul are un aranjament cu sotul tau, ori sotul tau are un aranjament cu primarul... :lol: Cred ca numai asa se explica interdictia instituita asupra femeilor maritate de a nu dobandi prin donatie, sau prin alt mod, terenuri in proprietate :lol:

serafim

Post by serafim » 12 Jan 2006, 00:57

in titlul de proprietate la solicitarea celui caruia i se reconstituie titlul de proprietate acesta poate opta spre a inscrie in titlu si urmasii legali adica copii !!!! in acest caz se face un singur titlu de proprietate pe care veti figura tata -adica cel caruia i se reconstituie dreptul de proprietate si voi copii- fratele si tu!
pt asta citeste HG 131/91 republicat in Mof.nr.7 /19 ian 1993 ce a ramas valabil din acest punct de vedere- cap V art.35 alin.2 ( emiterea titlurilor de proprietate )

Post Reply