cedare de drepturi asupra unui proces

Discutii privind Dreptul Civil, Noul Cod Civil si Noul Cod de Procedura Civila
Post Reply
andrei_

cedare de drepturi asupra unui proces

Post by andrei_ » 13 Oct 2004, 00:16

V-as ruga sa ma invatati si pe mine cam ce trebuie sa fac pt a ceda un proces civil care se afla pe rol catre o terta persoana; o declaratie notariala e de ajuns?
Multumesc

attorneyatlaw

Post by attorneyatlaw » 13 Oct 2004, 11:24

institutia juridica se numste cesiune d edrepturi litigioase, in consecinta cedezi drepturile aflate in litigiu si nu "procesul" si deci nu este aplicabila oricarui "proces"
Ce intelegi prin a "ceda un proces aflat pe rol", la ce se refera acesta?

andrei_

Post by andrei_ » 13 Oct 2004, 12:21

Multumesc mult pt raspuns si scuze pt limbajul folosit.
In respectivul proces e vorba despre recuperarea unui imobil; m-am gandit daca as putea vinde acele drepturi(de proprietate asupra imobilului) care mi s-ar cuveni dupa incheierea procesului.

attorneyatlaw

Post by attorneyatlaw » 13 Oct 2004, 12:51

da cu conditia sa vrea cineva sa le cumpere

jus2001

Post by jus2001 » 14 Oct 2004, 00:18

Sunt avocati care se ocupa cu cumpararea de dr. litigioase deoarece se scot bani frumosi cu asta. Ideea e sa ai si o sansa de castig in procesul respectiv si clienti gasesti. Depinde si de valoarea bunului si de ce bani vrei tu sa iei.

elis

Post by elis » 14 Oct 2004, 07:13

Daca este vorba despre un teren, atunci potrivit prevederilor art. 15 din Legea nr. 54/1998, vanzarea inainte de finalizarea litigiului este sanctionata cu nulitatea absoluta.

" (1) Sunt interzise instrainarile, sub orice forma, a terenurilor cu privire la titlul carora exista litigii la instantele judecatoresti, pe tot timpul solutionarii acestor litigii.
(2) Instrainarile incheiate cu incalcarea prevederilor alin. (1) sunt nule. Nulitatea va fi constatata de catre instanta judecatoreasca, la cererea oricarei persoane interesate si a procurorului."

andrei_

Post by andrei_ » 14 Oct 2004, 16:44

e vorba despre o casa.
Multumesc

wittmann

Post by wittmann » 16 Oct 2004, 09:22

Din mesajul initial am inteles ca vanzarea se refera nu la imobilul in cauza, ci la drepturile litigioase ce il privesc, ceea ce e cu totul altceva. In acest caz nu se cere vreo forma anume a actului de vanzare.

sofia

Post by sofia » 17 Oct 2004, 11:59

De ce este altceva, ce se vinde daca nu dreptul de proprietate care este litigios ?

sofia

Pentru wittmann

Post by sofia » 23 Oct 2004, 09:21

Daca tot esti online, raspunzi si la intrebarea mea?

elis

Post by elis » 23 Oct 2004, 11:18

Nu-ti raspunde pentru ca ar trebui sa recunoasca ca a gresit!

Post Reply