pt.cei care au terminat Fac.de Drept din Bucuresti
pt.cei care au terminat Fac.de Drept din Bucuresti
Am o prietena care a picat licenta in vara la CLuj si ar vrea sa o dea in feb.la Bucuresti.Ce o sfatuiti? Cam cati au picat in vara la Buc.?
Vesti proaste Mary.
S-a schimbat ceva lege la Ministerul Educatiei si de anul acesta incepand, cei care au absolvit facultati acreditate (indiferent daca de stat sau private) nu mai pot sa isi dea licenta in alta parte decat daca fac dovada ca au domiciliul in localitatea unde vor sa dea licenta, domiciliu schimbat in timpul anilor de studiu. De exemplu, prietena ta a cazut la Cluj si vresa sa dea la Buc. ei bine, tre sa faca dovada ca are domiciliul la Buc, iar domiciliul a fost schimbat in cei 4 ani de studiu.
Scuze pentru vestea proaste.
Ma bucur totusi ca te-am putut ajuta...
Pentru mai multe info, imi stii mailul...
S-a schimbat ceva lege la Ministerul Educatiei si de anul acesta incepand, cei care au absolvit facultati acreditate (indiferent daca de stat sau private) nu mai pot sa isi dea licenta in alta parte decat daca fac dovada ca au domiciliul in localitatea unde vor sa dea licenta, domiciliu schimbat in timpul anilor de studiu. De exemplu, prietena ta a cazut la Cluj si vresa sa dea la Buc. ei bine, tre sa faca dovada ca are domiciliul la Buc, iar domiciliul a fost schimbat in cei 4 ani de studiu.
Scuze pentru vestea proaste.
Ma bucur totusi ca te-am putut ajuta...
Pentru mai multe info, imi stii mailul...
Mda... in calitatea de absolvent/licentiat la Cluj, in acelasi an fatidic, o sfatuiesc pe tipa aia sa uite de tot ce inseaman Cluj daca vrea sa se indrepte mai departe spre INM. Daca tipa vrea avocatura (Ioana de exemplu) e bine sa o dea la Cluj, pentru ca pentru un avocat scoala clujeana paote fi folositoarea. REPET! Pentru INM, uitati de Cluj! Asta e realitatea.
Sa stii ca am foarte multi colegi care au terminat la Cluj , la INM. Ce e drept , conduce autoritar Bucurestiul , urmat de Iasi si Cluj.
Ca sa nu mai zic ca unii au terminat si la Craiova , Targu Jiu , Sibiu , Constanta si Oradea .
Asa ca nu are nici o treaba unde ai terminat facultatea.
Ca sa nu mai zic ca facem procedura penala cu prof. Mateut.
Ca sa nu mai zic ca unii au terminat si la Craiova , Targu Jiu , Sibiu , Constanta si Oradea .
Asa ca nu are nici o treaba unde ai terminat facultatea.
Ca sa nu mai zic ca facem procedura penala cu prof. Mateut.
La INM poate intra oricine, indiferent de orasul, comuna sau satul din care provine, indiferent de locul unde a facut facultatea si indiferent daca e de stat sau e privata. Argumente ca vin de la Cluj si nu am studiat dupa aceleasi manuale sunt ale unui om neputincios. Iar diferentele intre penal, civil si proceduri dpdv. al manualelor nu este asa de mare cum incearca unii sa acrediteze. Si credeti-ma ca am vazut multe carti la viata mea.
Asa ca puneti mana pe invatat si nu mai spuneti ca dc. veniti de nu stiu eu unde nu aveti sanse. Insemna ca nu aveti incredere in voi.
Asa ca puneti mana pe invatat si nu mai spuneti ca dc. veniti de nu stiu eu unde nu aveti sanse. Insemna ca nu aveti incredere in voi.
Re: pt.cei care au terminat Fac.de Drept din Bucuresti
Sfatul meu este sa puna mana sa invete si sa dea la Cluj.mary2004 wrote:Am o prietena care a picat licenta in vara la CLuj si ar vrea sa o dea in feb.la Bucuresti.Ce o sfatuiti? Cam cati au picat in vara la Buc.?
Nimic mai adevarat. Totusi, cei care au terminat anul acesta la Cluj, au fost neputinciosi la INM. Cei care au terminat in alti ani, si au avut timp serios sa se pregateasca dupa Bucuresti, au intrat. Nu vorbim aici de valoarea scolii clujene, scoala care mie mi se pare cea mai moderna, cea mai open-minded etc. Profesorii de la Cluj chiar isi dau intereseul si sunt FOARTE destepti (majoritatea). Dar, degeaba inveti Clujul, cand tie iti trebuie Bucurestiul la INM.jus2001 wrote:La INM poate intra oricine, indiferent de orasul, comuna sau satul din care provine, indiferent de locul unde a facut facultatea si indiferent daca e de stat sau e privata. Argumente ca vin de la Cluj si nu am studiat dupa aceleasi manuale sunt ale unui om neputincios. Iar diferentele intre penal, civil si proceduri dpdv. al manualelor nu este asa de mare cum incearca unii sa acrediteze. Si credeti-ma ca am vazut multe carti la viata mea.
Nu este adevarat . Este o fabulatie acest lucru . Este o dezinformare aruncata pe post de scuza de unii . Cei care pica , multi -din pacate- , care nu au terminat la Bucuresti invoca aceasta motivatie falsa si puerila...Si toti , in cor -la contestatari ma refer - , acuza si de fel de fel de metode "neortodoxe" prin care , chipurile , cei ce gusta succesul acestui examen reusesc sa intre la INM.
Nimic mai fals .
Am mai argumentat cu provenienta din centrele universitare cateva mesaje mai sus .
In plus , ganditi-va la comisiile de corectare . Acestea sunt formate din magistrati si profesori de prin aria teritoriala de competenta a tuturor curtilor de apel . Daca si in felul acesta se mai poate vorbi de "influenta" facultatii bucurestene , atunci ... inseamna ca eu mi-am pierdut uzul ratiunii .
Ca sa nu mai vorbesc iar de numarul foarte mare al iesenilor , de 3 cazuri din Sibiu , vreo 2-3 din Targu Jiu(?) , 4 Craiova , 2-3 Oradea(?).
Asa ca nu se poate invoca o astfel de bariera doctrinara ...
Nimic mai fals .
Am mai argumentat cu provenienta din centrele universitare cateva mesaje mai sus .
In plus , ganditi-va la comisiile de corectare . Acestea sunt formate din magistrati si profesori de prin aria teritoriala de competenta a tuturor curtilor de apel . Daca si in felul acesta se mai poate vorbi de "influenta" facultatii bucurestene , atunci ... inseamna ca eu mi-am pierdut uzul ratiunii .
Ca sa nu mai vorbesc iar de numarul foarte mare al iesenilor , de 3 cazuri din Sibiu , vreo 2-3 din Targu Jiu(?) , 4 Craiova , 2-3 Oradea(?).
Asa ca nu se poate invoca o astfel de bariera doctrinara ...