Kasolvenzia Cosmorom Orange Connex sfaturi utile
Kasolvenzia Cosmorom Orange Connex sfaturi utile
sfaturi:
1 NU SEMNATI NIMIC cu firma kasolvenzia(primul sfat) deoarece se produce ca efect juridic intreruperea prescriptiei(3 ani +neclar 1 luna de la ultima factura care a_ti primit_o de la firma de telefonie mobila)(1 luna este termenul in care se mai fac plati de la ultima factura)termenul de prescriptie este de 3 ani
2 cereti contractul de colaborare sau de cedarea creantelor dintre K si firma de telefonie
3 cereti contractul dv ..daca nu_l au ..inseamna ca nu au autoritatea necesara
4 asigurativa ca s_a prescris creanta dumneavoastra
5 luati de la directia financiara adeverinta ca nu aveti venituri(studenti someri etc daca este cazul)nu venti la ultima moda cu masina "mercedes"
6 penalizarile sunt doar comisionul K(neclar daca penalizarile pot depasi valoarea facturii serviciilor pe an....K nu primeste in instanta acele penalizari care au fost adaugate...au patit asa ceva in instanta)
Personal am auzit ca au pierdut un proces in instanta deoarece intra la Comercial..iar nimeni nu va pierde daca e produsa prescriptia
Atentie ..............nu semnati intelegeri........nici pt 1 leu vechi(nu virati nici 1 leu in cont)....atunci se face intreruperea prescriptiei dupa care va dura 3 ani timp in care se produce prescrierea din nou(timp suficient pt a va actiona in justitie)
Daca nu indeplinii conditia de prescriere....va sfatuiesc sa achitati suma intr_o singura transa(ce ramane neachitat se considera creante si sunt taxate cu 1% pe zi)fiti siguri ca dupa ce a_ti incheiat o intelegere pt a achita o parte din plata vor veni si dupa restul
7 pastrati si plicul in care a_ti primit notificarea de la Kasolvenzia(e f important)
Amuzament:citez pe o reprezentanta K"firma nu percepe nici un comision din penalitati" era sa pic pe jos de ras cand am auzit
1 NU SEMNATI NIMIC cu firma kasolvenzia(primul sfat) deoarece se produce ca efect juridic intreruperea prescriptiei(3 ani +neclar 1 luna de la ultima factura care a_ti primit_o de la firma de telefonie mobila)(1 luna este termenul in care se mai fac plati de la ultima factura)termenul de prescriptie este de 3 ani
2 cereti contractul de colaborare sau de cedarea creantelor dintre K si firma de telefonie
3 cereti contractul dv ..daca nu_l au ..inseamna ca nu au autoritatea necesara
4 asigurativa ca s_a prescris creanta dumneavoastra
5 luati de la directia financiara adeverinta ca nu aveti venituri(studenti someri etc daca este cazul)nu venti la ultima moda cu masina "mercedes"
6 penalizarile sunt doar comisionul K(neclar daca penalizarile pot depasi valoarea facturii serviciilor pe an....K nu primeste in instanta acele penalizari care au fost adaugate...au patit asa ceva in instanta)
Personal am auzit ca au pierdut un proces in instanta deoarece intra la Comercial..iar nimeni nu va pierde daca e produsa prescriptia
Atentie ..............nu semnati intelegeri........nici pt 1 leu vechi(nu virati nici 1 leu in cont)....atunci se face intreruperea prescriptiei dupa care va dura 3 ani timp in care se produce prescrierea din nou(timp suficient pt a va actiona in justitie)
Daca nu indeplinii conditia de prescriere....va sfatuiesc sa achitati suma intr_o singura transa(ce ramane neachitat se considera creante si sunt taxate cu 1% pe zi)fiti siguri ca dupa ce a_ti incheiat o intelegere pt a achita o parte din plata vor veni si dupa restul
7 pastrati si plicul in care a_ti primit notificarea de la Kasolvenzia(e f important)
Amuzament:citez pe o reprezentanta K"firma nu percepe nici un comision din penalitati" era sa pic pe jos de ras cand am auzit
sunt speriata! in 2002 mi-am luat si eu primul telef. mobil de la un dealer cosmorom. Dat fiind faptul ca nu aveam 18 ani si nu aveam nici o proprietate am facut abon. pe numela tatalui meu. Am avut o groaza de probleme cu telef. si in cele din urma mi-am facut alt abonament la orange( pe care il am si astazi). Din pacate la ora respectiva nu aveam suficienta minte si nu am reziliat contractul. Am ramas cu o fact. neplatita la cosm. in val. de 1,5 mil. ultima fact. de la cosm este din 03/03/2002 cu resp. suma. din acea data pana in aug. 2005 nu am mai primit nici o instiintare legata de aceasta datorie. In aug. mi-a venit de la ksi o instiintare prin care ma anuntau de datoria de la cosm pe care o prluasera ei pt. recuperare + penalitati de 17mil. in cateva zile mi-am platit fact. catre cosm. adica 1,5 mil. am crezut ca am incheiat problema deoarece o situatie asemanatoare a avut-o o ruda de-a mea, dar la ORANGE. A ramas cu o datorie de vreo 3mil in urma cu ceva ani. Cand s-a hotarat sa-si faca din nou abon. la ei a platit resp. dat. fara penalizari si nu mai avut nici o problema. Insa la mine situatia nu s-a oprit aici. Astazi 4 nov 2005 am primit o alta notificare de ksi prin care ma anunta ca am ramas in debit cu suma de 17mil si ca au declansat procedura judiciara. Ce inseamna asta? Vor veni sa recupereze de la tatal meu suma aceasta uriasa? Nu s-a prescris dr. de a ma da in judecata? si e posibil sa-mi imi ceara penalizari de 17mil pt. o suma de 1,5mil? Ajutati-ma va rog cu niste sfaturi!
regret
odata ce ai platit ...s_a anulat prescriptia ... si ...au posibilitatea sa te dea in judecata ... dar chiar daca fac asa ceva ,..nu vei avea de platit toata suma..17 mil ...pt ca nimeni nu le acorda toate penalitatile....chiar i_si bateau joc de ei prin procese(ma refer la Kasolvenia).. si nu le acceptau penalitatile imense care le cer ei...asa ca ai 2 posibilitati:
1 sa achiti toata suma intr_o singura transa ... ca nu mai creasca...si sa nu te abureasca cu reactualizari de inflatie ...atentie sa te duci tu ca sa le duci chitanta ...nu prin fax ... si sa semnezi cu ei ca nu mai ai nici o obligatie fata de ei ... ceri situatia la zi ...si sa o legalizezi
2 sa astepri sa te dea ei in judecata ... (ca acuma au tot dreptul.... daca ai semnat cu Cosmorom si ai dat bani ... )....si sa dai mai putini bani pt penalitati ...ca suma care le_o datorezi deja e umflata cu 2 penalizari (Cosmorom si Kasolvenzia)....care nu o accepta nimeni ....(yo am preferat sa nu le dau nimik si sa nu semnez cu ei ca oricum sunt perdanti intr_un proces impotriva mea)
Concluzie:Kasolvenia nu te va da in judecata prea repede .. preferand sa mulga oamenii de bani incet dar sa_si pastreze si dreptul de a te da in judecata...aici pot sa dau si un exemplu:
1 persoana datora 15 milioane (lei vechi) si a achitat 7...urmand sa plateasca esalonat restul.... pana acuma penalitatile calculate de K l_au adus inapoi la 15 mil datorie ...cu toate ca plateste lunar o suma fixa care e mai mica decat cresterea penalitatilor pt ca acuma se calculeaza 1% pe zi din restul de plata de 8 mil+factura cosmorom... adik minim 2.4 mil pe luna ...asta e camatarie ...
Intrebare.. oare nu ne gasim 500 de oameni care sa deschidem un cate un proces fiecare separat ... ca sa le blocam toata activitatea pe minim 2-3 ani?
1 sa achiti toata suma intr_o singura transa ... ca nu mai creasca...si sa nu te abureasca cu reactualizari de inflatie ...atentie sa te duci tu ca sa le duci chitanta ...nu prin fax ... si sa semnezi cu ei ca nu mai ai nici o obligatie fata de ei ... ceri situatia la zi ...si sa o legalizezi
2 sa astepri sa te dea ei in judecata ... (ca acuma au tot dreptul.... daca ai semnat cu Cosmorom si ai dat bani ... )....si sa dai mai putini bani pt penalitati ...ca suma care le_o datorezi deja e umflata cu 2 penalizari (Cosmorom si Kasolvenzia)....care nu o accepta nimeni ....(yo am preferat sa nu le dau nimik si sa nu semnez cu ei ca oricum sunt perdanti intr_un proces impotriva mea)
Concluzie:Kasolvenia nu te va da in judecata prea repede .. preferand sa mulga oamenii de bani incet dar sa_si pastreze si dreptul de a te da in judecata...aici pot sa dau si un exemplu:
1 persoana datora 15 milioane (lei vechi) si a achitat 7...urmand sa plateasca esalonat restul.... pana acuma penalitatile calculate de K l_au adus inapoi la 15 mil datorie ...cu toate ca plateste lunar o suma fixa care e mai mica decat cresterea penalitatilor pt ca acuma se calculeaza 1% pe zi din restul de plata de 8 mil+factura cosmorom... adik minim 2.4 mil pe luna ...asta e camatarie ...
Intrebare.. oare nu ne gasim 500 de oameni care sa deschidem un cate un proces fiecare separat ... ca sa le blocam toata activitatea pe minim 2-3 ani?
Au incercat sa ma minta...
Cand am cerut contractul prin care s_a facut cesiunea creantelor dintre Kasolvenzia si Cosmorom ...am primit 3 foi in care se amintea numai de "firme de telefonie" mobila intr_o singura fraza ...fara sa faca referire la Cosmorom ... Orange sau Connex sau la cedarea(cumpararea) creantelor....iar cand am intrebat daca sunt inregistrate ... si legalizate .. raspunsul a fost sec ..." ca e un contract intre ei ..... confidential "....fara sa am posibilitatea sa fac niste copii xerox ... macar....si ca doar eu am avut posibilitatea prin bunavointa ei sa vad asa ceva...
Bun ... am intrebat dupa ... cum sa fie valabil daca nu este inregistrat ...legalizat ... iar reprezentanta K a inceput sa schimbe subiectul :ca pot sa ma faca sa platesc chiar daca juridic nu mai pot face nimic(mizand pe o rezolvare amiabila) ...citez :"mai sunt si alte metode nelegale"...Aici nu stiu ce sa cred la ce facea referire ...dar am perceput_o ca pe o amenintare din partea lor(a face un joc de cuvinte intre "juridic - legal"si "nejuridic -nelegal" o consider cel putin o incercare de intimidare)...doar atat pot sa mai faca in privinta mea ...(parerea mea...aici se joaca numai pe intimidarea cu Banca datornicilor sau ca unele firme cer la angajare si cazierul financiar ...)
Incearca sa te intimideze ...profitand de necunoasterea legislatiei...
P.S.cuvantul "nelegal" nu l_am gasit in DEX....asa ca asta reprezinta o mostra de "calitate" al angajatilor firmei Kasolvenzia
Intrebare : Oare nu se gasesc 1000 de oameni care sa_i dea in judecata separat si sa le blocheze activitatea pe 2-3 ani?ca tare bine le_ar mai prinde...(poate vor incerca sa le rezolve tot pe cale amiabila...)
:))
Bun ... am intrebat dupa ... cum sa fie valabil daca nu este inregistrat ...legalizat ... iar reprezentanta K a inceput sa schimbe subiectul :ca pot sa ma faca sa platesc chiar daca juridic nu mai pot face nimic(mizand pe o rezolvare amiabila) ...citez :"mai sunt si alte metode nelegale"...Aici nu stiu ce sa cred la ce facea referire ...dar am perceput_o ca pe o amenintare din partea lor(a face un joc de cuvinte intre "juridic - legal"si "nejuridic -nelegal" o consider cel putin o incercare de intimidare)...doar atat pot sa mai faca in privinta mea ...(parerea mea...aici se joaca numai pe intimidarea cu Banca datornicilor sau ca unele firme cer la angajare si cazierul financiar ...)
Incearca sa te intimideze ...profitand de necunoasterea legislatiei...
P.S.cuvantul "nelegal" nu l_am gasit in DEX....asa ca asta reprezinta o mostra de "calitate" al angajatilor firmei Kasolvenzia
Intrebare : Oare nu se gasesc 1000 de oameni care sa_i dea in judecata separat si sa le blocheze activitatea pe 2-3 ani?ca tare bine le_ar mai prinde...(poate vor incerca sa le rezolve tot pe cale amiabila...)
:))
Off-topic: nu aduc nici un argument juridic pro sau contra situatiei expuse, ci doar vreau sa condimentez un pic subiectul.
Uitati-va la anuntul dat de KSI pe bestjobs pentru angajarea unui "collection representative", adica in traducere un... agent de recuperari.
Care-va-za-zica, se cere:
Candidate Profile:
-Collection experience both in the private and public sector is a plus
-Good communication and negotiation skills
-Strong Telephone skills and basic PC knowledge
-University degree required, preferably law school (or ASE)
Ce ar trebui sa faca acest functionar "ultra-specializat"?
Main Tasks:
-Communication with customers via mail and telephone
-Negotiate payment terms with our customers (asta e chiar haioasa, cica aia pe care ii jecmanesc sunt clientii lor!)
-Interaction with major clients
-General administrative tasks
Acum stiti cine va suna...
PS: Aplicasera deja 209 persoane. Mi se pare destul de ingrata munca asta, sa te ratoiesti la necunoscuti prin telefon. Dar cred ca le merge destul de bine si pacalesc pe multi, ca altfel dadeau faliment pana acum.
Uitati-va la anuntul dat de KSI pe bestjobs pentru angajarea unui "collection representative", adica in traducere un... agent de recuperari.
Care-va-za-zica, se cere:
Candidate Profile:
Main Tasks:
-Negotiate payment terms with our customers (asta e chiar haioasa, cica aia pe care ii jecmanesc sunt clientii lor!)
PS: Aplicasera deja 209 persoane. Mi se pare destul de ingrata munca asta, sa te ratoiesti la necunoscuti prin telefon. Dar cred ca le merge destul de bine si pacalesc pe multi, ca altfel dadeau faliment pana acum.
Revin cu cateva explicati , sper simple.
1. O firma de recuperare de credite nu are voie sa va ameninte
2. Nu au voie sa va ceara date personale
3. Nu au voie sa va ceara detalii despre bunurile detinute sau salariile primite
4. Nu va lasati impresionati de amenintari fiindca e doar tehnica lor de recuperare
5. Daca vreti sa ii aveti la mana, provocati discutia in una din directiile lor interzise si inregistrati vociferarile lor. In caz de proces ii aveti "la mana"
Sfatul cel mai simplu este sa contactati direct creditorul , cel caruia ii datorati bani, in cazul in care va simtiti cu "musca pe caciula" si sa ii platiti direct suma initiala. In aceasta situatie trimiteti o scrisoare la cei de la compania de recuperari prin care ii notificati plata datoriei.
Nu au voie sa va ceara dobanzi in cazul in care creditorul a acceptat sa ii platit suma initiala.
Ar avea acest drept doar in cazul unei substitutii de creditor, adica in cazul in care ar fi cumparat datoria de la creditorul initial. Dar sincer in Romania aceasta practica nu este inca suficient dezvoltata.
Acele dobanzi care le cer ei de cele mai multe ori intra in buzunarul lor, credeti-ma ca stiu ce spun.
Concluzia: in cazul in care aveti ceva de platit contactati direct creditorul si plati direct lui incercand fara dobanzi, iar daca suma e prea mare propunet plata in rate. Nu au dreptul sa va refuze.
1. O firma de recuperare de credite nu are voie sa va ameninte
2. Nu au voie sa va ceara date personale
3. Nu au voie sa va ceara detalii despre bunurile detinute sau salariile primite
4. Nu va lasati impresionati de amenintari fiindca e doar tehnica lor de recuperare
5. Daca vreti sa ii aveti la mana, provocati discutia in una din directiile lor interzise si inregistrati vociferarile lor. In caz de proces ii aveti "la mana"
Sfatul cel mai simplu este sa contactati direct creditorul , cel caruia ii datorati bani, in cazul in care va simtiti cu "musca pe caciula" si sa ii platiti direct suma initiala. In aceasta situatie trimiteti o scrisoare la cei de la compania de recuperari prin care ii notificati plata datoriei.
Nu au voie sa va ceara dobanzi in cazul in care creditorul a acceptat sa ii platit suma initiala.
Ar avea acest drept doar in cazul unei substitutii de creditor, adica in cazul in care ar fi cumparat datoria de la creditorul initial. Dar sincer in Romania aceasta practica nu este inca suficient dezvoltata.
Acele dobanzi care le cer ei de cele mai multe ori intra in buzunarul lor, credeti-ma ca stiu ce spun.
Concluzia: in cazul in care aveti ceva de platit contactati direct creditorul si plati direct lui incercand fara dobanzi, iar daca suma e prea mare propunet plata in rate. Nu au dreptul sa va refuze.
b_42_jim wrote: Care-va-za-zica, se cere:
Candidate Profile:
Main Tasks:

Vai ce m-as distra eu cu ei, vazand cele de mai sus&.....
Pai daca m-ar suna pe mine indivizi din astia, de la nu stiu care firma, dintr-o nu stiu care localitate, i-as lasa putin sa-mi povesteasca si, cand s-ar pregati sa anunte ceva f. important, pac - mi s-ar termina bateria . Si tot asa de vreo 4-5 ori.

Daca ar insista cu telefoanele, probabil ca le-as zice ca yo nu aud prea bine, dar stiu sa citesc- nu si sa scriu.

Auzi domnule&... strong telehphone skills&....Ma umfla rasul&...

Jimmy e mishto noul tau avatar. Mushca ?

musca pe caciula
Am eu o musca pe caciula. N-am platit la Romtelecom de vreo 2 ani.(aprox 4 mil lei). Ei mi-au taiat telefonul, dar de atunci nu m-au deranjat cu nimic. Stie cineva ce urmeaza sa se intample? Ca ceva se va intampla Nu cred ca m-au uitat.
Ai dreptate. Poate mai avem o sansa ...comisar wrote:Platitiva fratilor telefoanele numai inventati n motive pentru neplata, din cauza voastra se maresc tarifele la telefoane.
Orientarea tarifelor pe costuri, pe care Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii (ANRC) a impus-o Romtelecom, va fi extinsa si pentru operatorii de telefonie mobila, o decizie in acest sens urmand a fiind luata in primul trimestru al lui 2006. Aceasta masura va conduce probabil la o scadere a tarifelor pentru apelurile initiate din retelele fixe catre cele mobile. Furnizorii de telefonie fixa alternativa spun ca o astfel de decizie se va reflecta imediat in reduceri de tarife pentru consumatori. O solutie a ANRC pentru o reducere semnificativa a tarifelor de interconectare cu operatorii de telefonie mobila ar fi foarte importanta pentru ca aceste tarife sunt foarte mari, chiar daca volumul de trafic schimbat intre un operator de telefonie fixa si cei de telefonie mobila este foarte mare.
Si eu cred ca oamenii ar trebui sa aiba bun simt si sa-si respecte obligatiile dar am observat ca la noi legile sunt facute in asa fel incat destept este cel care le ocoleste.
Nu stiu daca ati observat dar un comerciant care ar vrea sa respecte in totalitate legile ar da faliment imediat pentru ca l-ar sufoca taxele si impozitele...care trebuie colectate ca...altfel din ce ar trai bugetarii (inclusiv poilitistii
)?
Nu stiu daca ati observat dar un comerciant care ar vrea sa respecte in totalitate legile ar da faliment imediat pentru ca l-ar sufoca taxele si impozitele...care trebuie colectate ca...altfel din ce ar trai bugetarii (inclusiv poilitistii