In ce conditii un bun propriu poate deveni bun comun
In ce conditii un bun propriu poate deveni bun comun
Apartamentul cumparat inainte de casatorie poate deveni bun comun dupa un numar de ani de casatorie?
Am auzit aberatia asta de atat de multe ori in ultima vreme si de la atat de multi oameni cu nivele de pregatire diferite intre ele ca cerul de pamant incat am inceput sa ma intreb daca nu cumva cineva, cu intentie, imprastie prin lume asa o bazaconie.
Asa ca ma bucur ca ai pus intrebarea asta si ma grabesc sa-ti raspund, cu speranta ca pe viitor, cand vei auzi la randul tau aceasta intrebare, vei raspunde asemeni.
Raspuns:
NU, NICIODATA SI SUB NICI O FORMA BUNURILE PROPRII ALE UNUIA DINTRE SOTI NU DEVIN BUNURI COMUNE PRIN SIMPLA SCURGERE A TIMPULUI.
CU ALTE CUVINTE NU CONTEAZA CA X A FOST CASATIT CU Y 100 SAU 1000 DE ANI, BUNURILE PROPRII DOBANDITE DE X INAINTE DE CASATORIE SAU CHIAR IN TIMPUL ACESTEIA NU DEVIN BUNURI COMUNE. ELE RAMAN PE VECI BUNURI PROPRII
Asa ca ma bucur ca ai pus intrebarea asta si ma grabesc sa-ti raspund, cu speranta ca pe viitor, cand vei auzi la randul tau aceasta intrebare, vei raspunde asemeni.
Raspuns:
NU, NICIODATA SI SUB NICI O FORMA BUNURILE PROPRII ALE UNUIA DINTRE SOTI NU DEVIN BUNURI COMUNE PRIN SIMPLA SCURGERE A TIMPULUI.
CU ALTE CUVINTE NU CONTEAZA CA X A FOST CASATIT CU Y 100 SAU 1000 DE ANI, BUNURILE PROPRII DOBANDITE DE X INAINTE DE CASATORIE SAU CHIAR IN TIMPUL ACESTEIA NU DEVIN BUNURI COMUNE. ELE RAMAN PE VECI BUNURI PROPRII
Acum da:
attorneyatlaw wrote:Am auzit aberatia asta de atat de multe ori in ultima vreme si de la atat de multi oameni cu nivele de pregatire diferite intre ele ca cerul de pamant incat am inceput sa ma intreb daca nu cumva cineva, cu intentie, imprastie prin lume asa o bazaconie.
Raspuns:
CU ALTE CUVINTE NU CONTEAZA CA X A FOST CASATORIT CU Y 100 SAU 1000 DE ANI, BUNURILE PROPRII DOBANDITE DE X INAINTE DE CASATORIE SAU CHIAR IN TIMPUL ACESTEIA NU DEVIN BUNURI COMUNE. ELE RAMAN PE VECI BUNURI PROPRII
in cazul acesta imobilul devine comun prin CONVENTIA incheiata intre parti, nu prin trecerea timpului si nici altfel.orange wrote:Dar eu stiu ca demult s-a decis asa:
ca daca s-a construit un imobil inaintea casatoriei, dar cu contributia ambilor soti si daca s-a incheiat o conventie prin care la casatorie bunul sa devina comun, atunci bunul va fi COMUN!!!!
(vezi Filipescu, p. 59 si Trib. Suprem dec. 77 din 1983)
hai sa nu incucam lucrurile, va rog frumos