pensie de intretinere,mama plecata din tara,copil bolnav
pensie de intretinere,mama plecata din tara,copil bolnav
Am in intretinere un minor in virsta de aproape zece ani,minorul este bolnav de astm bronsic,medicamentele ma costa 4 mil lei/luna,in afara de asta urmeaza cursurile unei clase step by step=2 mil/luna+haine,alimente....etc...Mama este plecata(fiind divortat de doi ani),cu chemare in Ungaria,unde imi spune ea, ca lucreaza pe bani destul de buni(600E)
Intrebarea mea este,cum as putea sa obtin o majorare substantiala de pensie(in prezent are 700 mii lei/luna).As vrea sa-mi sugerati niste cai,mijloace de atac ale spetei...orice!Am inteles ca ar fi ceva prin Crucea Rosie Internationala.Cum as putea dovedi ce venituri are ea in Ungaria....orice idee este bine venita!Ea nu poate veni decat o saptamana pe an in tara,motivind serviciul pe care il are,si de trimis nu trimite nimic motivand ca plateste pensie alimentara,si ca neu l-am vrut ....eu il amn. Multumesc anticipat pentru raspunsurile dvs.....va rog sa-mi aratati o cale....oricare!Cu respect Ioan Radu
Intrebarea mea este,cum as putea sa obtin o majorare substantiala de pensie(in prezent are 700 mii lei/luna).As vrea sa-mi sugerati niste cai,mijloace de atac ale spetei...orice!Am inteles ca ar fi ceva prin Crucea Rosie Internationala.Cum as putea dovedi ce venituri are ea in Ungaria....orice idee este bine venita!Ea nu poate veni decat o saptamana pe an in tara,motivind serviciul pe care il are,si de trimis nu trimite nimic motivand ca plateste pensie alimentara,si ca neu l-am vrut ....eu il amn. Multumesc anticipat pentru raspunsurile dvs.....va rog sa-mi aratati o cale....oricare!Cu respect Ioan Radu
raspunsul este urmatorul:
cerere de stabilire/majorare pensie inttretinere.
la instanta unde domiciliati
Si acum ...atentie...Faceti in fata instantei o cerere de comisie rogatorie!!!
Adicatelea cereti instantei sa solicite instantei omoloage din Ungaria relatii despre veniturile piritei (asta daca stiti unde domiciliaza in Ungaria...daca stiti unde lucreaza ar fi super)
O sa dureze vreo 6 luni dar e o formula de succes!
cerere de stabilire/majorare pensie inttretinere.
la instanta unde domiciliati
Si acum ...atentie...Faceti in fata instantei o cerere de comisie rogatorie!!!
Adicatelea cereti instantei sa solicite instantei omoloage din Ungaria relatii despre veniturile piritei (asta daca stiti unde domiciliaza in Ungaria...daca stiti unde lucreaza ar fi super)
O sa dureze vreo 6 luni dar e o formula de succes!
tocmai ce v-a dat Dricaru o solutie si buna si completa.
Daca ati avea rabdarea sa o cititi ati vedea ca va este de folos.
Actiunea in majorarea pensiei de intretinere este una scutita de taxa de timbru asa ca va sugereaz sa urmati sfatul lui Dricaru si inca cat mai repede.
Majorarea nu vi se va acorda decat de la data introducerii actiunii asa ca nu pierdeti timpul.
Daca ati avea rabdarea sa o cititi ati vedea ca va este de folos.
Actiunea in majorarea pensiei de intretinere este una scutita de taxa de timbru asa ca va sugereaz sa urmati sfatul lui Dricaru si inca cat mai repede.
Majorarea nu vi se va acorda decat de la data introducerii actiunii asa ca nu pierdeti timpul.
va spun eu dragilor ca nu exista dreptate si justitie in Romania
Mai trebuie sa traca zeci de ani pana cineva va misca ceva
Caz concret identic dar in italia
Am facut cerere de comisie rogatorie care nu este scutita de taxe, nu o primeste ministerul de justitie si externe .
Am platit 350RON traducere acte ,legalizare si le am depus in instanta asa cum am fost invatata de avocati
Nu cunosc locul de munca si localitatea dar am indicat locul unde sta
Ce a facut comisia rogatorie?
va spun eu nu a intreprins nimic catre organele competente din italia pentru a vedea unde lucreaza si ce venituri are ci a trimis o scrisoare la adresa de mine mentionata de unde solicita sa spuna daca plateste pensie.
In acel loc nu mai locuia si hartiile sau intors cu nici un raspuns
Asta stiam si eu sa fac dar la atata incompetrenta nu ma asteptam
Asa ca va poarta pe drumuri degeaba, stres, bani aruncati degeaba nimic nu rezolva comisia rogatorie
Mai trebuie sa traca zeci de ani pana cineva va misca ceva
Caz concret identic dar in italia
Am facut cerere de comisie rogatorie care nu este scutita de taxe, nu o primeste ministerul de justitie si externe .
Am platit 350RON traducere acte ,legalizare si le am depus in instanta asa cum am fost invatata de avocati
Nu cunosc locul de munca si localitatea dar am indicat locul unde sta
Ce a facut comisia rogatorie?
va spun eu nu a intreprins nimic catre organele competente din italia pentru a vedea unde lucreaza si ce venituri are ci a trimis o scrisoare la adresa de mine mentionata de unde solicita sa spuna daca plateste pensie.
In acel loc nu mai locuia si hartiile sau intors cu nici un raspuns
Asta stiam si eu sa fac dar la atata incompetrenta nu ma asteptam
Asa ca va poarta pe drumuri degeaba, stres, bani aruncati degeaba nimic nu rezolva comisia rogatorie
Faci cerere la Min. justitiei in aplicarea Conventiei de la New York, sigur, daca statul unde se afla debitorul pensiei de intretinere este semnatar al conventiei.chihiro wrote:Intreb si eu ca sa invat: si dupa aia cum faci cu executarea? aia silita?
daca nu, actiune pe dreptul comun in tara cu pricina pentru exequator si apoi executare (mult mai costisitor si complicat)
desi nu prea ma pricep nu inteleg de ce d-na presedinta pentru marirea pensiei de intretinere si obtinerea acesteia in instanta ar trebui executor judecatoresc si executare silita,doar nui baga executorul mina in buzunar pentru a scoate pensia de intretinere.
Din cite stiu eu daca in urma stabilirii pensiei de intretinere de catre instanta de judecata,cel care nu plateste timp de doua luni aceasta pensie savirseste infractiunea de abandon de familie,prev de art.305 lit c din cp.
Din cite stiu eu daca in urma stabilirii pensiei de intretinere de catre instanta de judecata,cel care nu plateste timp de doua luni aceasta pensie savirseste infractiunea de abandon de familie,prev de art.305 lit c din cp.
Nici discutie ca da. dar poate ca eu as vrea numai sa-mi capat nenorocitii aia de bani ca sa-mi pot creste decent copilul (sau, daca pot, sa ii pun intr-un cont ca sa-i aiba copilul la majorat) si nu sa-l bag in puscarie pe tatal copilului meu (nu ti se pare o gandire normala comisar?)comisar wrote:desi nu prea ma pricep nu inteleg de ce d-na presedinta pentru marirea pensiei de intretinere si obtinerea acesteia in instanta ar trebui executor judecatoresc si executare silita,doar nui baga executorul mina in buzunar pentru a scoate pensia de intretinere.