Care este partea vatamata ?

Discutii privind procedura penala
comisar

Care este partea vatamata ?

Post by comisar » 27 Sep 2005, 16:44

Un autoturism este gasit in parcare cu parbrizul si oglinzile sparte,proprietarul cere autorizatie de la politie pentru reparatii,societatea de asigurari despagubeste integral paguba,dupa care face plingere la politie pentru identificarea autorului.
Care este totusi partea vatamata,in aceasta situatie,proprietarul masinii ori societatea de asigurari.

excalibur

Post by excalibur » 27 Sep 2005, 16:53

Proprietarul masinii.

comisar

Post by comisar » 27 Sep 2005, 17:40

asa am zis si eu,dar societatea de asigurari se considera parte vatamata,ce face organul de cercetare penala in aceasta situatie,plingerea prealabila ceruta de lege este,dar nu este facuta de partea vatamata.

mariuca

Post by mariuca » 27 Sep 2005, 18:58

ne aflam in situatia unei asigurari de bunuri cand victima care si-a asigurat masina a primit indemnizatia de asigurare de la societatea de asigurari; insa asiguratorul se poate SUBROGA IN DREPTURILE VICTIMEI pe care a platit-o, in limitele indemnizatiei respective, avand la dispozitie o actiune in regres impotriva autorului prejudiciului, pentru recuperarea indemnizatiei in cauza. Drept urmare plangerea facuta organul de cercetare penala de catre S de asig. pt. identificarea autorului mi se pare intemeiata ..parerea mea.

sechmet

Post by sechmet » 28 Sep 2005, 06:12

Aici mi se pare ca se vorbeste de plangere prealabila pentru distrugere.
Nu este valabila plangerea prealabila facuta de o alta persoana decat cea vatamata.

ainsof

Post by ainsof » 01 Oct 2005, 10:04

mariuca wrote:insa asiguratorul se poate SUBROGA IN DREPTURILE VICTIMEI pe care a platit-o.
Cred ca i se transmite si dreptul de a face plangere prealabila?
Nu este acest drept intransmisibil?

mariuca

Post by mariuca » 01 Oct 2005, 10:12

sa traiesti ainsoft...asa-i ......
mai bag si eu cate o stramba ca se pare ca toate-s drepte p-aci :-D :-D

ainsof

Post by ainsof » 01 Oct 2005, 10:13

Cand nu stii ce sa spui, te apuca rasul?

mariuca

Post by mariuca » 01 Oct 2005, 10:16

ainsoft vezi ca ai ghicit..esti tare
p.s. chiar fu o gluma insa bag seama ca ai luat-o in serios....teapa
ma nu tesupara asa repede!!!!!
sa auzim de bineeee!

ainsof

Post by ainsof » 01 Oct 2005, 10:18

Pai vreau sa-ti stiu parerea, ca ai gandit tu ceva cand ai spus ca se transmite acest drept!

mariuca

Post by mariuca » 01 Oct 2005, 10:18

scuze d-l comisar si membrilor pt. mesajele OFF TOPIC!

ainsof

Post by ainsof » 01 Oct 2005, 10:21

Inteleg ca ai gresit cand ti-ai spus parerea dar nu inteleg de ce nu recunosti ? :grin:

mariuca

Post by mariuca » 01 Oct 2005, 10:28

ainsoft daca te face fericit/a uite RECUNOSC CA AM GRESIT!!!! IHA am facut o confuzie MULTUMIT???????????

ainsof

Post by ainsof » 01 Oct 2005, 10:48

Da, multumit, pentru ca altfel traiam (desi tu se pare ca te miri ca n-am murit :mrgreen: ) cu ideea ca poate chiar stii tu ceva care sa-ti justifice punctul de vedere.

florian267

Post by florian267 » 01 Oct 2005, 21:39

Parere:
- proprietarul autoturismului - parte vatamata
- societatea de asigurari - parte civila

Post Reply