Buna ziua,
Am facut toate demersurile pentru a ma debransa de la incalzirea centralizata. RADET a emis referatul tehnic pe baza caruia trebuie facuta efectiv debransarea. Problema este ca am nevoie de acordul asociatiei de proprietari pe acest referat, iar presedintele blocului refuza sa mi-l dea. In aceste conditii eu nu pot scoate caloriferele, desi nu s-a introdus inca apa in instalatia de incalzire. Am cerut refuzul argumentat si in scris, si l-am informat ca in aceste conditii nu voi plati caldura in perioada urmatoare. Proiectul de debransare m-a costat 6 mil. lei, iar acum ma impiedic de un presedinte care nu-mi da acordul pt. debransare, chiar daca legal nu are voie sa refuze, ci doar sa constate efectele debransarii. Ce mai pot face?
Presedintele spune ca e suparat pe noi (eu si sotul) fiindca o vecina ne-a reclamat ca o deranjam ca facem scandal, ne batem :) si punem muzica tare. Noi suntem plecati o luna din trei, nu ne-am certat si nu ne-am batut niciodata, iar muzica nu punem. Poate ca vecina a auzit cand faceam dragoste si a crezut ca ne batem :) Oricum, asta nu e motiv sa-mi refuze debransarea. Daca ma obliga sa pastrez caloriferele, n-are decat sa plateasca el caldura. Apropos, am intrebat-o pe vecina respectiva daca o deranjam si daca facem zgomot, si a zis ca nici nu ne-a mai vazut si nu stia cand ne intoarcem...
Ma intereseaza si daca pot scoate caloriferele pe baza referatului tehnic si fara acordul asociatiei.
S-a mai lovit cineva de o astfel de situatie?
Debransare RADET... refuzul asociatiei de proprietari
Multumesc pentru raspuns. Din pacate timpul nu-mi permite acest lucru, pentru ca in 10 zile se va umple cu apa instalatia de incalzire. In plus, azi dimineata am gasit o caramida mare pe capota masinii, iar masina era zgariata in cercuri concentrice cu caramida respectiva. Asta imediat dupa ce m-am certat cu presedintele asociatiei... Ma gandesc la 2 solutii: ma duc peste el cu toate legile si i le dau in cap, amenintandu-l ca-i pun o armata de avocati pe cap si ca va trebui sa-mi plateasca si caldura :)
SAU il santajez: asociatia de proprietari nu imi da chitante de intretinere personalizate, si ma gandesc sa-i spun ca, sau imi da acordul, sau ma duc cu chitantele la Politia Economica la un comisar pe care-l stiu :)
Ce parere aveti? Am incercat toate variantele legale si vad ca n-au mers.
SAU il santajez: asociatia de proprietari nu imi da chitante de intretinere personalizate, si ma gandesc sa-i spun ca, sau imi da acordul, sau ma duc cu chitantele la Politia Economica la un comisar pe care-l stiu :)
Ce parere aveti? Am incercat toate variantele legale si vad ca n-au mers.
Trimite un avocat sa stea de vorba cu prietenul tau, presedintele asociatiei de proprietari :)
Daca nu-ti aproba in timp util, si umple instalatia, tu oricum poti sa te debransezi cand ai hartia de debransare.
Iar daca nu e om de inteles, ordonanta presedintiala, plangere penala pentru abuz impotriva intereselor tale personale.
(Presedintele nu trebuie sa faca adunare?Vezi si tu statutul asociatiei si puterile pe care le are presedintele.)
(tu poti sa-ti scoti caloriferele si fara aprobarea asociatiei, si fara aprobarea radetului. Sunt caloriferele tale si faci cu ele ce vrei. Asta nu inseamna insa ca te vor taia de la plata...=> nu asta este problema ta.)
Iar ca ultime solutii, baga-ti robinet pe calorifer, si cupleaza la robinetul de pe teava de tur un furtun pe care-l duci in cada.
In felul asta nu o sa mai umple ei instalatia veci. :) Ca tot ce baga ei in teava se duce pe canalizare.
Si le spui franc: imi dai hartia, iti dau caldura. :)
Nu? vrei sa te certi cu mine? te certi cu mine si cu tot blocul.
Si o sa faci revolutie in bloc, care o sa-l linseze pe presedinte, daca stii cum sa dirijezi gloata.
Ca sa nu mai spun ca probabil presedintele sta pe scara ta, si ca sta la un etaj deasupra, nu?
deci o sa stea si el in frig :)
Mult succes.
Presedintele are masina? tu ai caramida?
Iti sugerez sa-ti parchezi masina altundeva.
Daca nu-ti aproba in timp util, si umple instalatia, tu oricum poti sa te debransezi cand ai hartia de debransare.
Iar daca nu e om de inteles, ordonanta presedintiala, plangere penala pentru abuz impotriva intereselor tale personale.
(Presedintele nu trebuie sa faca adunare?Vezi si tu statutul asociatiei si puterile pe care le are presedintele.)
(tu poti sa-ti scoti caloriferele si fara aprobarea asociatiei, si fara aprobarea radetului. Sunt caloriferele tale si faci cu ele ce vrei. Asta nu inseamna insa ca te vor taia de la plata...=> nu asta este problema ta.)
Iar ca ultime solutii, baga-ti robinet pe calorifer, si cupleaza la robinetul de pe teava de tur un furtun pe care-l duci in cada.
In felul asta nu o sa mai umple ei instalatia veci. :) Ca tot ce baga ei in teava se duce pe canalizare.

Si le spui franc: imi dai hartia, iti dau caldura. :)

Nu? vrei sa te certi cu mine? te certi cu mine si cu tot blocul.
Si o sa faci revolutie in bloc, care o sa-l linseze pe presedinte, daca stii cum sa dirijezi gloata.
Ca sa nu mai spun ca probabil presedintele sta pe scara ta, si ca sta la un etaj deasupra, nu?

Mult succes.
Presedintele are masina? tu ai caramida?
Iti sugerez sa-ti parchezi masina altundeva.
mai Deno mai, ce sfaturi interesante dai.
Presedintele asociatiei nu-ti poate refuza acordul.
poti sa-i chemi pe cei de la RADET sa-ti debranseze efectiv (vorbesti tu cu ei....) iar pe procesul verbal de debransare ar trebui sa semneze si peresedintele. In caz insa ca refuza totusi RADET te va trece in evidentele lui ca debransata asa incat asociatia nu mai are baza legala sa te treaca la cheltuieli.
A, sa nu uit, procesul verbal de debransare il trimiti recomendat u confirmare sau cu valoare declarata pe adresa asociatiei ca sa nu zica ca nu au stiut de el.
Presedintele asociatiei nu-ti poate refuza acordul.
poti sa-i chemi pe cei de la RADET sa-ti debranseze efectiv (vorbesti tu cu ei....) iar pe procesul verbal de debransare ar trebui sa semneze si peresedintele. In caz insa ca refuza totusi RADET te va trece in evidentele lui ca debransata asa incat asociatia nu mai are baza legala sa te treaca la cheltuieli.
A, sa nu uit, procesul verbal de debransare il trimiti recomendat u confirmare sau cu valoare declarata pe adresa asociatiei ca sa nu zica ca nu au stiut de el.
Wow, ce idei super aveti!!! Multumesc mult. Inca mai rad de ce fata ar face daca s-ar duce la mine in cada toata apa din instalatie. Genial.
Presedintele nu sta deasupra mea, si nici macar pe scara, si din pacate nu are masina. O sa-mi schimb locul de parcare, desi prea multe optiuni nu am. Oricum, va multumesc tuturor pentru interes si pentru idei si va voi tine la curent cu evolutia situatiei. Sa aveti o noapte frumoasa :)
Presedintele nu sta deasupra mea, si nici macar pe scara, si din pacate nu are masina. O sa-mi schimb locul de parcare, desi prea multe optiuni nu am. Oricum, va multumesc tuturor pentru interes si pentru idei si va voi tine la curent cu evolutia situatiei. Sa aveti o noapte frumoasa :)
Re: Debransare RADET... refuzul asociatiei de proprietari
Buna ziua ! Am o mare problema. In luna august 2010 am inceput demersurile pentru debransare si montarea unei centrale de apartament. Am obtinut acordul vecinilor, sus,jos,stanga,dreapta si apoi am adresat o cerere catre Asociatia de proprietari, pentru obtinerea acordului. Dupa o luna si jumatate am obtinut , in sfarsit acordul de la asociatie, cu mentiunea ca este de principiu, adica pentru acord definitiv , asociatia imi solicita o serie de masuri pe care va trebui sa le iau. In fine, voi reveni la acestea. Buun... Pe scurt , contactat firma de gaze, obtinut acord acces la coloana de gaze existenta, depus cerere de debransare la RADET Buc. , intocmit proiect de debransare da catre o firma si obtinut Referat tehnic RADET. Intre timp , inainte de a se incepe furnizarea caldurii in sistemul centralizat, am efectuat propriu-zis debransarea radiatoarelor de la coloane si am instalat centrala termica cu toata instalatia de apa aferenta, care de atunci este in presiune. Inca nu am proiectul de gaze avizat, drept pentru care centrala inca nu functioneaza. Acum, am solicitat Sectiei de termoficare de care apartin, sa vina un reprezentant legal si sa constate debransarea efectiva de la coloanele de incalzire ale radiatoarelor si debransarea de la instalatia de apa calda de consum. Pe data de 08 noiembrie 2010, reprezentantul RADET, a efectuat constatarea debransarii si a intocmit procesul verbal. In momentul in care s-a solicitat semnatura si stampila asociatiei , presedintele acesteia a refuzat sa-si de acceptul, ba mai mult a si scris pe procesul verbal ca debransarea s-a facut ilegal fara acceptul asociatiei. Acum vin si spun ca am semnaturile membrilor asociatiei in procent de 50% +1(chiar mai mult). Problema este ca eu nu voi putea fi scoasa de la plata cotelor de intretinere privind caldura. Am corespondenta scrisa cu asociatie de locatari prin care m-am angajat ca voi plati toate cheltuielile ce reprezinta parti comune, in conformitate cu legislatia in vigoare. Si cu toate acestea, presedintele asociatiei se opune cu indarjire sa-mi dea acordul.
Va rog frumos spuneti-mi ce pot face, pentru ca sunt cu nervii la pamant.
Va multumesc.
Va rog frumos spuneti-mi ce pot face, pentru ca sunt cu nervii la pamant.
Va multumesc.