reprezentare in instanta

Discutii privind procedura civila
Post Reply
august

reprezentare in instanta

Post by august » 06 Sep 2005, 10:41

Pot sa reprezint in aceeasi cauza atat societatea comerciala la care sunt angajat in calitate de consilier juridic cat si persoana fizica care detine pachetul majoritar de actiuni la aceasta societate, in acest din urma caz reprezentarea s-ar face prin procura autentica;
Nu sunt in conflict de interese?
VA MULTUMESC!

excalibur

Post by excalibur » 06 Sep 2005, 10:44

Au interese contrarii in acest litigiu?

aho

Post by aho » 06 Sep 2005, 10:47

Pai daca s.c. si p. f. au aceeasi poz. procesuala nu exista confl., insa mult probabil sa nu poti pune concluzii ptr. p.f. Parerea mea este insa si mai restrictiva in sensul ca tu in calit. de c.j., nefiind ruda pana in gr. IV cu p.f. ,nu ai putea nici sa reprezinti p.f.

august

Post by august » 06 Sep 2005, 10:51

Nici macar daca am mandat autentic?Eu inteleg ca pot sa pun concl. conf art68 alin4 Cod proc civ

excalibur

Post by excalibur » 06 Sep 2005, 10:53

Art. 68 alin. 4 se refera la situatiile in care reprezentarea se face de consilierul juridic, in aceasta calitate si nu ca simplu mandatar.

aho

Post by aho » 06 Sep 2005, 10:54

Ai putea, eu doar mi-am spus parerea.

aho

Post by aho » 06 Sep 2005, 10:57

Excalibur, ne tot intrecem.
Instantele recunosc dreptul de reprezentare in calit. de m-tar dar nu si dr. de a pune concluzii

iulia-lex

Post by iulia-lex » 06 Sep 2005, 13:55

Teoretic poti sa faci in instanta orice acte caracteristice reprezentarii, mai putin a pune concluzii, doar in baza ctr. de mandat, respectiv a procurii. Practic, daca instanta nu iti interzice, si daca cealalta parte nu se opune, poti sa pui si concluzii VERBALE. Indiferent cine s-ar impotrivi, ai dreptul sa DEPUI concluzii scrise, acestea fiind considerate a proveni de la mandatar. Daca ramane in pronuntare soliciti amanarea pronuntarii pt a putea depune concluziile scrise, dar asta probabil ca stiai deja.
Deci cu reprezentarea de catre un neavocat, ce nu este nici ruda si nici jurist(cred ca ar fi posibil la pfa ) teoretic nu se poate dar practic merge, daca vrea instanta suverana.

iulia-lex

Post by iulia-lex » 06 Sep 2005, 13:57

RECTIFICARE: concluziile scrise sunt considerate a proveni de la mandant.

denominatus

Post by denominatus » 06 Sep 2005, 19:16

:) Doar daca nu esti cumva ruda cu persoana fizica... :)

Post Reply