apel declarat de partea vatamata

Discutii privind procedura penala
sansiro

Post by sansiro » 02 Sep 2005, 16:11

E chestia aia din Constitutia modificata. 45 de zile de la constatatrea neconstitutionalitatii, textul este suspendat, iar dupa expirarea acestui text, in cazul in care nu se ia masura modificarii in sensul aratat de Curte, textul este considerat abroigat. Deci, in considerarea noii noastre Costitutii, textul in cauza, in masura dispozitiilor sale considerate neconstitutionale, este abtogat.
:grin: :grin: :grin: :grin:

wittmann

Post by wittmann » 02 Sep 2005, 16:12

Corect.

b_42_jim

Post by b_42_jim » 03 Sep 2005, 10:20

wittmann wrote:Nu e o regula; ti-am spus ca se intampla la 180, 205, 206, 193 (adica "scuipaturi si injuraturi"). E adevarat ca mai rar in materie de infractiuni contra vietii...
Se poate intampla si pe art. 174, gandeste-te numai la filmul "Cei 7 samurai" sau "Cei 7 magnifici", unde aia se taiau / impuscau cam in acelasi timp. E drept, nimeni nu mai apuca sa depuna plangere... :-D

Dar, imi amintesc ca si noi avem ninjacii nostri prin Romania, care nu mai trebuie sa se imbrace in negru ca sunt deja tuciurii... si umbla cu sabii, cutite si le mai si folosesc din cand in cand... Image deci opinez ca apare frecvent dubla calitate. Nu stiu insa cati mai apuca sa faca apel... Image

excalibur

Post by excalibur » 03 Sep 2005, 10:27

Speta imaginara: :mrgreen:

A si B isi aplica reciproc lovituri.
Ambii au lovituri pentru care este necesara plangerea prealabila in vederea punerii in miscare a actiunii penale.
Ambii scot certificate medico-legale pentru a depune plangere dar A este accidentat de o masina in drum spre politie :( si numai B depune plangerea personal.
Dupa cedesul lui A, sotia acestuia depune plangere pentru sot.

Solutiile?
Echitabile pe cat posibil!

wittmann

Post by wittmann » 03 Sep 2005, 11:11

Excalibur wrote: Solutiile?
Echitabile pe cat posibil!
Echitabile sau legale?

excalibur

Post by excalibur » 03 Sep 2005, 11:21

Legale dar si echitabile!
Se poate sau nu?

wittmann

Post by wittmann » 03 Sep 2005, 11:24

Excalibur, legea nu e intotdeauna echitabila...

Sotia nu poate formula plangere prealabila pentru sotul decedat. Draptul de a formula plangerea prealabila este un drept care se poate exercita doar de catre persoana vatamata.

excalibur

Post by excalibur » 03 Sep 2005, 11:30

Stiu ca am pus o intrebare off topic dar situatia asta mi se pare profund inechitabila.

wittmann

Post by wittmann » 03 Sep 2005, 11:43

De ce anume?

Post Reply