dc asa stau lucrurile, am o intrebare:de ce atunci cand prestatia in bani depaseste cu timpul 1/2 din val. bunului... nu se transforma contr in vanz-cump?

esti in eroare .. si de aici si confuzia ... In primul rand intretinerea nu consta in darea cu regularilatea a unei sume de bani persoanei care are dreptul la intretinere ci intretinerea va fi in natura.alcali wrote:dc asa stau lucrurile, am o intrebare:de ce atunci cand prestatia in bani depaseste cu timpul 1/2 din val. bunului... nu se transforma contr in vanz-cump?
asta voiam sa intreb :daca prestatia in bani trebuie sa fie una dintr-o data pentru a ajuta la calificarea contractului si asta era si ipoteza pe care mi-am imaginat-o la inceput:sa zicem ca ,contr. se intinde pe termen lung (10-20 de ani),timp in care creditorul sufera de o boala care necesita cheltuieli...operatii, spitalizare..pe care debitorul trebuie sa le suporte(depasind 1/2 din val bunului)...deci cam asta era concluzia la care..nu trebuia sa ajungsansiro wrote:In nici un caz nu se va ajunge la concluzia potrivit careia, in functie de prestatiile insumate peste ani, contractul sa fie calificat ca vanzare sau intretinere, dupa caz.
Users browsing this forum: No registered users and 3 guests