reabilitare
In cazul reabilitarii de drept, pana la intrarea in vigoare a noului Cod Penal, modificarea cazierului se face pe cale administrativa, conform art. 22 - 23 din lege: cerere catre politie --n solutionare --n in caz de respingere a cererii --n contestatie la judecatorie.
Noul Cod Penal prevede ca modalitate de stergere a cazierului actiunea in constatare a reabilitariii de drept.
Stiu ca exista si in acest moment practica judiciara in sensul de a se considera ca admisibila actiunea in constatare a reabilitarii, dar o consider gresita.
Noul Cod Penal prevede ca modalitate de stergere a cazierului actiunea in constatare a reabilitariii de drept.
Stiu ca exista si in acest moment practica judiciara in sensul de a se considera ca admisibila actiunea in constatare a reabilitarii, dar o consider gresita.
In primul rand vreau sa multumesc tuturor celor care au incercat sa ma lamureasca in privinta "problemei" mele dar cu tot respectul...nu am priceput nimic
. sunt afon in tot felul de termeni judiciari... :( datele problemei se gasesc in primul mesaj...iar raspunsul ...as aprecia daca ar raspunde la intrebarile : cum?...cand?... unde?...dar la modul inteligibil pt cineva care nu e familiarizat cu termenii din carti...multumesc

comisar wrote:D-l Dizy,uite ca desi nu sunt jutist de meserie te lamuresc eu ce se intimpla cu reabilitarea ta.
banuesc ca ai vrut sa afli daca pe cazier va apare fapta de tentativa de tilharie dupa implinirea termenului de reabilitare.
Pe cazier va apare aceasta fapta cu mentiunea ca a intervenit reabilitarea.
Esti sigur de asta ?
Eu stiam ca numai infractiunile amnistiate se regasesc mentionate in cazier .
Legea nr. 290/2004freedom wrote:Parca se stergea tot din cazier dupa rebilitareAsta am inteles de aici dupa forum,incurcat mai e si dr. asta penal,uffffff :?
ART. 13
(1) Persoanele inscrise in cazierul judiciar sau cu privire la care s-au facut notari provizorii se scot din evidenta daca se afla in una dintre urmatoarele situatii:
a) faptele pe care le-au savarsit nu mai sunt prevazute de lege ca infractiuni;
b) a intervenit reabilitarea judecatoreasca sau de drept;
c) a intervenit amnistia;
d) au fost condamnate la pedeapsa amenzii sau la o pedeapsa privativa de libertate de cel mult 3 ani si au trecut 20 de ani de la data ramanerii definitive a condamnarii;
e) au decedat;
f) au fost scoase de sub urmarire, s-a dispus fata de ele incetarea urmaririi penale ori s-a pronuntat o hotarare definitiva de achitare sau de incetare a procesului penal;
g) au executat masura educativa a libertatii supravegheate, a internarii intr-un centru de reeducare sau intr-un institut medical-educativ;
h) a trecut un an de la data aplicarii masurii educative a mustrarii.
(2) In cazul cand in cazierul judiciar al persoanelor prevazute la alin. (1) lit. a)-d) si f) exista si alte mentiuni, se sterg numai mentiunile care impun scoaterea din evidenta.
I)Deci...Asa...mai pe romaneste...Daca cineva face rele,pardon, incalca prevederile Codului Penal si dupa ce ispaseste condamnarea,ramane cu cazier pentru un timp,dupa care se sterge TOT,ramane curat ca lacrima?
II)Perioada de reabilitare este aproape egala cu perioada cat a fost condamnat?EX:5 ani,rebilitare 6 ani si 6 luni.
II)Perioada de reabilitare este aproape egala cu perioada cat a fost condamnat?EX:5 ani,rebilitare 6 ani si 6 luni.
1. Daca a fost reabilitat ramane curat (Reabilitarea face sa inceteze decaderile si interdictiile, precum si incapacitatile care rezulta din condamnare-art. 133 Cod penal)
2. pentru o condamnare de 5 ani (fix) termenul de reabilitare este de 6 ani si 6 luni
Dar, vezi ca in acest caz reabilitarea nu intervine de drept.
2. pentru o condamnare de 5 ani (fix) termenul de reabilitare este de 6 ani si 6 luni
Dar, vezi ca in acest caz reabilitarea nu intervine de drept.