Legea 51/1995, art. 14 alin 2

Vesti de interes.
Post Reply
carmen_c

Legea 51/1995, art. 14 alin 2

Post by carmen_c » 27 Jul 2005, 10:18

Legea 51/95 in art.14 alin2 spune ca poate fi primit in profesie cu scutire de examen licentiatul unei facultati de drept daca in cel mult 6 luni de la promovarea examenului de licenta solicita inscrierea ca avocat stagiar. Vreau sa stiu daca acest alin. mai este valabil si daca aveti idee ...el se si aplica?

unicorn

Post by unicorn » 27 Jul 2005, 11:47

Art. e modificat prin mai multe legi, forma ultima e asta: Art. 16. - (1) Primirea in profesie se obtine pe baza unui examen organizat de barou, conform prevederilor prezentei legi si ale statutului profesiei.
(2) La cerere, poate fi primit in profesie, cu scutire de examen:
a) titularul diplomei de doctor in drept;
b) cel care pana la data primirii in profesia de avocat a indeplinit functia de judecator, procuror, notar public, consilier juridic sau jurisconsult timp de cel putin 10 ani si daca nu i-a incetat activitatea din motive disciplinare care il fac nedemn pentru profesia de avocat.
(3) De la prevederile alin. (1) sunt exceptate persoanele care au detinut functia de judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie.
Era o treaba sa fi ramas in forma aceea :(

adi_avo

Post by adi_avo » 10 Aug 2005, 22:27

unicorn wrote: Era o treaba sa fi ramas in forma aceea :(
slava Domnului ca nu

unicorn

Post by unicorn » 11 Aug 2005, 09:53

"slava Domnului ca nu"

depinde de unde privesti

adi_avo

Post by adi_avo » 11 Aug 2005, 12:08

ma uit chiar si la fostii mei colegi.....unii au facut facult doar ca sa aiba o diploma...sa-i mai vezi si avocati....Doamne fery

ildi

Post by ildi » 11 Aug 2005, 13:23

Adiavo ai tu putina dreptate dar totodata (sper) ca stii si cat costa stagiul langa un maestru. Nu voi obosi sa va amintesc ca nu-i corect .

dinubocos

Post by dinubocos » 11 Aug 2005, 13:37

Te menajezi Ildi?
Putina oboseala nu strica uneori! :grin: :grin: :grin:

ildi

Post by ildi » 11 Aug 2005, 13:52

Nu imi permit sa obosesec acum, am citit ca oboseala secatuieste norocul.
Ma tot gandesc la ursul ala, s-a dat raspunsul corect?

Post Reply