legea 247/2005 imi da dreptul sa cer reconstituirea...

Discutii privind Dreptul Civil, Noul Cod Civil si Noul Cod de Procedura Civila
Post Reply
radule

legea 247/2005 imi da dreptul sa cer reconstituirea...

Post by radule » 02 Aug 2005, 14:25

in 1991, dupa aparitia l.18/91, am cerut reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenului inscris de mama in fostul CAP.
IN registrul agricol a fost identificata cu 0,5 ha in extravilan si cu 0,10 ha in intravilan.
Mi-a fost eliberata o adeverinta care facea referire la ambele suprafete, care ulterior a fost modificata in privinta terenului din intravilan si titlul de proprietate l-am primit numai pt. acest teren.
Suprafata de 0,10 ha in intravilan este de fapt chiar terenul pe care am casa si anexele gospodaresti, casa pt. care nu am nici un fel de acte deoarece constuctia a fost realizata in 1958 pe terenul mamei.
vreau sa stiu daca pot profita de lg.247/2005 in sensul formularii unei cereri pt. reconstituirea dr. de proprietate si eliberarea t.p. suplimentar pt.acest teren, ori trebuie sa folosesc alta procedura?
cu multumiri ,

aho

Post by aho » 02 Aug 2005, 20:03

Art. 33. tz. 2, termen: 60 zile daca nu ai facut cerere in termen, sau art. 27 ind 1 aici raport. la art. 36 si 64 daca ai facut cerere ptr. teren aferent casei cu titlu de constituire si aceasta a fost respinsa .
Din cate stiu eu daca terenul este aferent casei se poate introduce o actiune ptr. stab. dr. proprietate in baza un D (al carui nr si an nu-l stiu exact ar putea fi 40 sau 41 din 91) D desi abrogat actiunea este admisibila stabilindu-se ca dreptul de proprietate s-a dobandit la acea data.

Post Reply