partaj cu multe probleme

Familiei
Post Reply
lost

partaj cu multe probleme

Post by lost » 16 Jun 2005, 20:53

Am nevoie de ajutor in problema unui partaj care dureaza la nesfarsit si se complica din ce in ce mai mult. Dupa terminarea divortului s-a trecut la procesul de partaj, pentru ca intelegerea pe cale amiabila a celor doua parti nu a fost posibila. Este vorba de parintii mei. Tata a cerut din start bunul imobil, s-a facut expertiza;judecatoarea a stabilit valoarea apartamentului la 1 miliard (in Septembrie2004). Pana la urma el nu a reusit sa dea sulta, a intervenit si un camatar care avea o suma mare de recuperat de la el. In final ne-am trezit la tribunal cu trei avocati si doua procese in loc de unul. Judecatoarea a stabilit ca apartamentul va fi dat celeilalte parti(mamei mele), iar sulta care i se cuvenea lui trebuia depusa direct la CEC pe numele camatarului. Trecuta si faza asta, apartamentul a fost ipotecat de doua ori, judecatoarea a dispus prin hotarare ridicarea ambelor ipoteci iar acum asteptam hotararea definitiva de atribuire a bunului imobil. Pentru a reusi sa dea sulta la termenul stabilit mama s-a indatorat pe unde a putut, la fel ca si mine, crezand ca va mai dura putin pana la iesirea hotararii, urmand ca apartamentul sa il vindem cat mai repede. Ne aflam in situatia in care nimeni nu mai stie nimic, avocatul spune ca la sfasitul lunii iunie se intra in vacanta si pana in septembrie nu se mai poate face nimic. Apartamentul are o valoare mai scazuta pe piata imobiliara (bloc vechi) si risca sa coboare si mai mult ca pret. Cei de la care ne-am imprumutat fac presiuni sa achitam datoriile, banca la fel; e o situatie complicata. Nu stiu cui as putea sa ma adresez pentru a urgenta iesirea hotararii, acea foaie cu care se va putea vinde apartamentul. Nu stiu cat de bine m-am facut inteleasa, s-ar putea ca mesajul sa para haotic. Va rog eu sa imi raspundeti daca aveti vreo solutie la problema noastra. Vreau sa cred ca justitia apara si interesele celor care nu pot cumpara sentinte. Se intampla in Romania... Multumesc.

sansiro

Post by sansiro » 17 Jun 2005, 13:38

Du-te la serviciul de arhiva cu numarul de dosar si intreaba de solutie. cere sa consulti condica civila cu solutii aflata tot la rhiva. Macar asa vezi ce solutie s-a dat. La arhiva, poti sa ceri dosarul sa il consulti. Daca il au la ei, cei de la arhiva iti pot elibera o copie de pe hotarare, la cerere, (8000 lei/pagina) si pentru 20.500 lei ti-o pot si legaliza. Bafta!!

lost

Post by lost » 17 Jun 2005, 14:34

Multumesc pentru sfat, voi incerca sa faca asa, doar ca momentan nu sunt in tara. In plus, eu nu stiu daca dosarul a fost deja arhiviat. De obicei dupa cat timp de la ultima infatisare este gata hotararea? Ma tot gandesc ca pana pe 30 iunie trebuie sa fecm cumva sa primim hotararea. Se poate face o cerere catre judecatoare?

lost

Post by lost » 28 Jul 2005, 14:06

Iata-ma din nou cu o intrebare. pana acum am asteptat ca judecatoarea sa se intoarca din concediu pentru a putea motiva hotararea in procesul de partaj. Intreband astazi la arhiva daca a iesit hotararea mi s-a spus:"hotararea nu este motivata pentru ca a fost apelata si trebuie sa mearga la tribunal". Facand alte sapaturi am aflat ca a fost introdus un apel inca din 8 iunie, despre care avocatul meu nu stia nimic. Am sunat avocatul care mi-a spus mai intai ca un apel nu poate fi introdus daca hotararea nu a fost motivata, si ca oricum apelul nu face altceva decat sa grabeasca motivarea hotararii, dupa care la urmatorul termen procesul se incheie definitiv. Ce sa inteleg eu din toate astea? Cand voi reusi sa am o hotarare in mana prin care sa pot vinde apartamentul? Sulta a fost platita inca din mai, datoriile pe care le-am facut nu mai pot astepta. Va multumesc frumos.

PERSEFONA

Post by PERSEFONA » 29 Jul 2005, 13:57

Potrivit codului de procedura civila,o hotarare judecatoreasca trebuia motivata in maxim 30 de zile de la data pronuntarii.In ce priveste apelul, acesta poate fi facut si inainte de motivarea hotararii,urmand ca pana la prima zi de infatisare sa fie motivat.Vestea buna e ca hotararea care va fi data in apel este definitiva si poate fi investita cu formula executorie, dar vestea proasta e ca apelul nu se solutioneaza intotdeauna la prima infatisare, partea care are interes sa tergiverseze poate sa gaseasca motive sa o faca si poate solicita administrarea de noi probe.Sfatul meu este sa gasiti alte metode de a iesi din impasul financiar in acest moment si sa nu va bazati pe pronuntarea unei hatarari foarte repide.Din pacate sistemul nostru pemite lungirea proceselor pe perioade mari de timp,iar avocatii nu pot impiedica in general acest lucru, in schimb pot sa-l provoace cu succes atunci cand este interesul clientului lor.

lost

Post by lost » 04 Oct 2005, 12:07

Au trecut deja mai bine de cinci luni de cand astept o hotarare definitiva intr-un proces de partaj. Limita de 30 de zile nu e respectata de nimeni, judecatorul taie si spanzura cum ii pare. Acum ca a intervenit si un apel asteptam macar sa se dea un termen, urmand ca la prima infatisare sa se dea sentinta definitiva. Va intreb, e posibil sa treaca atata timp fara ca judecatorul sa dea un termen pentru apel? Cum se pot urgenta procedurile, exista o cerere de urgenta? Exista un for superior caruia sa ma pot adresa in legatura cu acest proces? Este cumva o utopie? Va rog sfatuiti-ma ce sa mai fac sa termin cu procesul de partaj. Multumesc.

AllyMcBeal

Post by AllyMcBeal » 04 Oct 2005, 12:15

Daca avocatul pe care l-ati angajat nu va poate lamuri,ori angajati altul ,ori veniti in tara(ca ma inteles ca sunteti plecat) si mergeti in audienta la conducerea instantei care va poate lamuri ,ajuta,urgenta rezolvarea problemei.

Dyana

Post by Dyana » 04 Oct 2005, 23:47

Lost,inteleg ca tatal tau a declarat apel,nu-i asa?!Trebuie convins sa renunte la apel.Potrivit disp.art.267alin1C.pr.civ.:"Dupa pronuntarea hota-
rarii,partea poate renunta in instanta la calea de atac,facandu-se aratare despre aceasta intr-un proces verbal,semnat de presedinte si de grefier.
In alin.2 al acestui articol se precizeaza:"Renuntarila se pot face si in urma,prin infatisarea partii inaintea presedintelui sau prin inscris autentic."
Asadar,daca tatal tau se prezinta la primul termen de judecata,in apel si declara ca renunta la apel,judecarea apelului se incheie in acea zi.Acelasi efect se obtine si daca tatal tau declara ca renunta la apelul declarat prin inscris autentic(intocmita declaratia de un notar).
Avocatul vostru trebuia sa procedeze astfel:va sfatuia sa platiti sulta ,dupa ce obtineati acea declaratie a tatalui tau ca renunta la apel.Astfel,potrivit art.283 C.PR.CIV."Partea care a renuntat expres la apel cu privire la o hotarare nu mai are dreptul de a face apel",deci,tatal tau nu mai putea declara acum apel ,daca procedati asa.
Eu asa as fi procedat.
Si povestea cu camatarul pe mine nu ma convinge.Daca ati consemnat la C.E.C.,sulta ce i se cuvenea tatalui tau ,pe numele acelei persoane,cum veti dovedi ca ati platit sulta tatalui tau?V-A dovedit cu ceva inscrisuri ca a imprumutat bani de la acel asa-zis camatar?
Nu trebuia sa va grabiti sa platiti acea sulta,in conditiile in care hotararea nu era definitiva!
In concluzie,rezolvarea problemei voastre depinde ,in mare masura de tatal tau.TREBUIE sa-l determinati sa renunte la apel!Mult succes!

lost

Post by lost » 06 Oct 2005, 15:45

Va multumesc pentru raspunsuri, si eu as vrea sa pot face mai multe, dar deja am fost de trei ori in tara, fara sa fi rezolvat nimic.
Despre camatar ce sa spun, e cat se poate de adevarat, de altfel avocatul lui a prezentat in instanta toata documentatia necesara, toate hartiile care au fost facute la notar. Sulta am platit-o la termenul pus de judecatoare pentru a nu pierde apartamentul, daca nu plateam ar fi fost scos la licitatie.
Nu stiu daca un alt avocat ar servi cauza mai bine, ne-a sfatuit acum sa facem o scrisoare catre judecatorie explicand ce e nevoie urgenta de o motivare a hotararii, si din cate inteleg cei de la judecatorie sunt obligati sa raspunda in scris. Judecatoarea care se ocupa de dosar e mai mult in concediu, are zeci de dosare care asteapta o motivare si se pare ca nimeni nu poate face nimic. Cat despre apel, tatal meu nu poate fi convins sa renunte la apel, nu e o persoana cu care sa se poata discuta rational. Sper totusi ca apelul sa nu aduca noi probleme, avocatul continua sa spuna ca la prima infatisare se termina totul, ca nu au de ce sa mai amane si nici sa ceara probe. Cum se poate atribui dosarul altui judecator? Exista vreo posibilitate ca termenul sa fie dat de altcineva?

lost

Post by lost » 06 Oct 2005, 15:45

Va multumesc pentru raspunsuri, si eu as vrea sa pot face mai multe, dar deja am fost de trei ori in tara, fara sa fi rezolvat nimic.
Despre camatar ce sa spun, e cat se poate de adevarat, de altfel avocatul lui a prezentat in instanta toata documentatia necesara, toate hartiile care au fost facute la notar. Sulta am platit-o la termenul pus de judecatoare pentru a nu pierde apartamentul, daca nu plateam ar fi fost scos la licitatie.
Nu stiu daca un alt avocat ar servi cauza mai bine, ne-a sfatuit acum sa facem o scrisoare catre judecatorie explicand ce e nevoie urgenta de o motivare a hotararii, si din cate inteleg cei de la judecatorie sunt obligati sa raspunda in scris. Judecatoarea care se ocupa de dosar e mai mult in concediu, are zeci de dosare care asteapta o motivare si se pare ca nimeni nu poate face nimic. Cat despre apel, tatal meu nu poate fi convins sa renunte la apel, nu e o persoana cu care sa se poata discuta rational. Sper totusi ca apelul sa nu aduca noi probleme, avocatul continua sa spuna ca la prima infatisare se termina totul, ca nu au de ce sa mai amane si nici sa ceara probe. Cum se poate atribui dosarul altui judecator? Exista vreo posibilitate ca termenul sa fie dat de altcineva?

attorneyatlaw

Post by attorneyatlaw » 06 Oct 2005, 15:48

nu poate fi atribuit dosarul altcuiva.
abia dupa ce se motiveaza hotararea dosarul pleaca la instanta de apel. si acolo se va da un termen de catre computer care distribuie cauzele aleatoriu.

Post Reply