Pot sa dau in judecata Asociatie Proprietari ?

Discutii privind Dreptul Civil, Noul Cod Civil si Noul Cod de Procedura Civila
Post Reply
god_father

Pot sa dau in judecata Asociatie Proprietari ?

Post by god_father » 19 Aug 2004, 13:53

Slautare tuturor,
Problema mea este urmatoarea.
Asociatia de proprietari a contractat o lucrare de hidroizolatie pentru terasa blocului in care locuiesc. Firma a executat lucrarea si a oferit garantie 5 ani. In prezent termenul de garantie nu a expirat insa lucrarea nu este bine executata pentru ca prin terasa se infiltreaza apa.
Desi am sesizat conducerea asociatiei de aceasta problema , conducerea nu a luat nici o masura si sutine ca eu trebuie sa dau in judecata firma care a executat lucrarea, lucru pe care nu-l inteleg pentru ca eu nu am nici un contract cu firmarespectiva.
Ce e de facut in cazul acesta?
Pot sa dau in judecata asociatia de proprietari (repararea terasei este obligatia asociatiei fiind un bun comun) pentru ca nu rezolva problema? Ce sanse am sa castig procesul?
Care este solutia cea mai buna pentru a rezolva problema?

P.S.
Mentionez ca asociatia de proproetari (conducerea) refuza sa-mi arate actele de executie a lucrarii si garantia lucrarii.

wittmann

Post by wittmann » 22 Aug 2004, 20:26

Pararea mea este ca ai posibilitatea sa dai in judecata asociatia de proprietari pentru ca refuza sa repare terasa in cauza, impotriva firmei nu ai decat o actiune bazata pe raspunderea civila delictuala.

denisae

Post by denisae » 23 Aug 2004, 18:19

Salut!
si eu am avut o problema de genul asta... numai ca mi snau prezentat actele....
si din cate stiu eu asociatia poate da in judecata firma respectiva... noi asa am vrut... avand norocul sa avem printre vecini un avocat... Daca vei face ca mine... poti avea castig de cauza fara sa intri in vrenun proces ... poate doar o simpla citatie :D cum am facut noi... si firma respectiva a reluat lucrarile fara nici un cost suplimentar si sina facut si treaba cum trebuia de la inceput...
mentionez ca acum sunt administrator si nu am nici un act de la administratorii care au fost inainte ... acte ce pot dovedi pe ce snau cheltuit banii de reparatii etc... mi snau pus banii ramasi in mana 2-3 foi prin care mi se explica cum se calculeaza intretinerea si nimik mai mult...
ai grija cu asociatia ta de proprietari... daca administratorul nu vrea santi dovedeasca pe ce snau dat banii o mai poate face atat presedintele cat si cenzorul...care in mod normal ar trebui sa verifice veridicitatea calculelor...

Post Reply