beleaua inundatiilor

Discutii privind Dreptul Civil, Noul Cod Civil si Noul Cod de Procedura Civila
flaviusnet

beleaua inundatiilor

Post by flaviusnet » 15 Jul 2005, 21:16

Fiind oripilat ca orice om de buna-credinta de puterea de anul acesta a inundatiilor..am fost trezit de o stire interesanta:
in galati parca,sau intr-un alt oras din Moldova,nu mai stiu exact-cica o singura firma de producere a painii mai poate asigura acest serviciu atat de necesar in situatii de criza..si ce s-au gandit baietii:daca tot nu mai au concurenta,s-au gandit sa faca painea de 12ooo.
Stateam astfel si ma intrebam daca ar exista vreo raspundere penala sau civila pt actiunea firmei respective.ce spuneti?

flaviusnet

Re: beleaua inundatiilor

Post by flaviusnet » 21 Jul 2005, 22:21

uitasem de topicul asta..ca si voi,dealtfel.chiar nici o idee....

nicuvar

Post by nicuvar » 21 Jul 2005, 22:26

Am vazut asa ceva la Bacau, dar guvernul a trimis un avion cu grau, pentru a rezolva problema. Mai multe informatii nu mai am. Ceva asemanator a fost cu niste barcagii de la Braila, care au luat bani ca sa salveze oamenii. Ceva intre 800.000 si 1.500.000 lei, functie de bagaje... Groaznic !

ADR

Post by ADR » 21 Jul 2005, 22:48

initial am crezut ca se poate incadra la specula dar am gresit si cred ca nu se poate face nimic pe drept penal sau inca nu am cautat unde trebuie

sansiro

Post by sansiro » 22 Jul 2005, 10:01

Nu cred ca fapta are vreo rezonanta penala. Ideea este ca asemenea lucruri provoaca oroare, astfel ca indemnul interior al fiecaruia este acela de a aplica legea penala unui asemenea nemernic.Crd ca ar trebi sa existe anuite sanctiuni de ordin administrativ si la o adica cine stie la ce il impinge foamea pe un om fara paine...

flaviusnet

Post by flaviusnet » 22 Jul 2005, 11:29

sansiro wrote:si la o adica cine stie la ce il impinge foamea pe un om fara paine...
multumesc pt raspunsuri..chiar ma interesa problema.asta ma intrebam si eu..exista oare vreo incadrare penala pt asa ceva..poate cel mult o contraventie sau poate exista vreo norma pe concurentei care sa sanctioneze asemenea activitati.

nicuvar

Post by nicuvar » 27 Jul 2005, 16:47

Nu am vrut sa mai deschid un nou topic. Ceea ce vreau sa spun are legatura cu titlul si m-am gandit sa postez aici.
Ieri am urmarit la TVR1 un spectacol "LIVE pentru viata". Trupe care mai de care, atmosfera placuta, a fost si presedintele Basescu, alti politicieni. Initiativa laudabila, au fost si patru urne unde cei prezenti sa doneze cate ceva pentru sinistrati ...
Acum as dori sa fac un comentariu. Majoritatea erau tineri, probabil elevi si studenti, care mai mult ar fi vrut sa primeasca ceva decat sa doneze.
Eu as fi organizat altfel aceasta strangere de fonduri:
Alegeam una din cele 400 sali de sport construite de Nastase, vorbeam cu mai multi manelisti gen Adi copilun de Vito, Guta Reynolds, Adi de la Valcea, Costi Ionita, in fine intelegeti ideea. Veneam cu mai multe echipe de fotbal (ca ei sunt inebuniti dupa manele), cu Gigi Becali si cu Giovani Becali (poate se si impacau), le dadeam cate o bere - era sa-l uit pe Mutu (gaseam un picut de praf si pentru el) si sa fi vazut cum curgeau banii garla ...
Cheltuieli mici, randament maxim. Mai ales daca vindeam si ceva tricouri.

dinubocos

Post by dinubocos » 28 Jul 2005, 17:08

Si-i plateam pe toti de la buget. Rezolvam partea cu circul si mai ramane - inca - nevoia de paine.

croc

Post by croc » 28 Jul 2005, 17:14

apropo :grin:
vom organiza un concert la mare;
suma rezultata va lua directia Moldovei;
noi ne-am gandit sa mergem intr-un sat, nu stim inca in care, si acolo sa impartim banii celor mai afectate case;

cum sa fac asta in acte?
inchei un contract cu Primaria, in anexa gospodariile care primesc banii si ma duc si le dau fiecaruia in mana (ca sa nu ajunga la soacra primarului :mrgreen: );
dar ce fel de contract inchei cu Primaria? :?

ADR

Post by ADR » 29 Jul 2005, 00:24

mai pana la urma asta e regula concurentei sa obtii maximul de profit cu minimul costului

este poate inuman dar decat sa nu ai paine ? microsoft cum vinde produse foarte ieftine la preturi exagerate si nimeni nu reuseste sa ii opreasca

sau cum pretul benzinei contine mai mult accize decat cost real

sansiro

Post by sansiro » 29 Jul 2005, 10:42

Dupa parerea mea, croc, nu este necesar sa inchei un contract cu primaria pentru asa ceva. Este suficient sa obtii autorizatia necesara desfasutrarii concertului, iar cu incasarile esti libera sa faci ce doresti. Nu trebuie implicata nici primaria, nici primarul si nici soacra in actul de donatie. Poti eventual sa scrii pe bannere mari unde se vor duce incasarile in scopul atragerii publicului si folosindu-te de aspectul sensibil si crestin al problemei, insa poti sa te duci personal in teren, vezi care are mai mare nevoie si te apuci de daruri manuale :)

croc

Post by croc » 29 Jul 2005, 11:13

dar manual, dar manual, dar eu sunt societate comerciala;
cum scot banii din contabilitate? :(
si vrem sa primeasca bani sa-si cumpere ei ce le trebuie, e mai simplu pentru noi;

nicuvar

Post by nicuvar » 29 Jul 2005, 11:18

Nu se poate ca sponzorizare sau ceva asemanator?

sansiro

Post by sansiro » 29 Jul 2005, 11:49

Un contract de sponsorizare in care faci anexa pare a fi o idee buna. Practic primarul apare ca reprezentat al comunitatii de sinistrati cu pricina, delegat sa incheie contratcul. Sigur, nu e vb de un mandat propiriu-zis pt ca lipseste orice imputernicire (mandantul). Ideea este ca in contract se vor insera prevederei de natura sa aiba ca efecti faptul ca in nici o imprejurare primarul, secretarul CL etc. pune mana pe bani. Cve in geul: "reprezentatii nostri se vor deplasa personal sau vor utiliza mijloacele pe care ei le cred de cuviinta pentru a expedia sumele rezultate direct celor sinistrati, prevazuti in anexa-parte integranta din prezentul contract".
cam asa ar fi frumos sa sune...
Spor s-aveti si sa iasa ceva bun dinasta!

croc

Post by croc » 29 Jul 2005, 12:07

:floare:

speram sa iasa!

Post Reply